Bæredygtig jul

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Julen kan godt være både fair og bæredygtig. Julen kan godt være både fair og bæredygtig. Foto: Fair Trade Danmark.

FAIR JUL: VerdensKulturCentret på Nørrebro bliver i år omdannet til Fair Trade Julemarked, hvor julehygge og god stemning vil præge stedet.

Arrangørerne vil sætte fokus på producenterne bag varerne, og på, hvordan Fair Trade-organisationerne arbejder for at forbedre livsforhold for mennesker rundt om på kloden.

fair-trade-baeredygtig-jul- Julen er en tid på året, hvor vi tænker ekstra meget på dem, der ikke har så meget. Så vi synes, det er en oplagt chance til at få sat fokus på, hvordan man gennem sine gavekøb kan støtte fattige producenter, siger Stine Hofman Eilers, daglig leder for Fair Trade Danmark.

Der er ifølge Fair Trade Danmark stadig mere fokus på, hvordan de varer, vi køber, bliver produceret. Derfor forventer man også, at der vil være stor interesse for det nye, bæredygtige julemarked.

- De Fair Trade organisationer og importører, der kommer på markedet, har alle et tæt forhold til dem, der producerer deres varer. Så det er ikke kun muligt at købe virkelig flotte gaver på markedet, man kan også få en historie med, man kan fortælle ved juletræet, fortsætter Stine Hofman Eilers.

Julemarkedet bliver således det perfekte sted, at købe kunsthåndværk, fletkurve, kaffe og vin, tøj til voksne og børn, håndvævede tekstiler, julepynt og meget mere.

Hvad: Fair Trade Julemarked
Hvem: Fair Trade Danmark i samarbejde med Nørrebros Lokaludvalg og VerdensKulturCentret
Hvor: VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7
Hvornår: Lørdag 29/11 og søndag 30/11 kl. 10-17
Entré: gratis
Følg eventen og se mere om deltagerne på Facebook eller på www.fairtradedanmark.dk.

Senest ændret Lørdag, 22 november 2014 16:44

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.