Guide til tre kanongode løb 2015

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Ekstremsport er blevet mainstream. Her er tre fede løb, du bør overveje i 2015. Ekstremsport er blevet mainstream. Her er tre fede løb, du bør overveje i 2015. Foto: Atlantic Link.

MOTION: Inden længe siger kalenderen 2015, og med et nyt år kommer ofte nye mål. Man kan for eksempel vælge at kaste sig ud i et maraton eller en triatlon.

Når man har lavet et nytårsforsæt, der inkluderer langdistanceløb, må det gerne foregår et usædvanligt sted i eksotiske omgivelser og måske slutte med en lille ferie.

Her følger tre supergode bud på næste års mest udfordrende og spændende sportsløb på den anden side af Atlanten.

Ironman i Dansk Vestindien

På St. Croix afholder man søndag den 3. maj det populære Captain Morgan Ironman 70.3. Dette ironman er kendt som Beauty and the Beast (Skønheden og Udyret).

loeb-jomfruoerneSkønheden" fordi deltagerne skal svømme i det rolige, krystalklare vand. "Udyret" fordi der er indlagt en meget berygtet, benhård stigning på cykelruten. Tidligere deltagere har aldrig set på en bakke på samme måde igen.

Belønningen er en billedskøn løberute efterfølgende. Beauty and the Beast bliver afholdt for 27. gang på St. Croix, og er dermed en af verdens ældste af sin slags.

Fredagen før løbet kan man i Christianssted opleve Jump Up! En kulturel gadefest, som ligner lidt et karneval med musik, mad og mocko jumbies (styltedansere). Efter løbet kan man samle kræfter på i et par dage på en af øens fredfyldte bounty-strande. Et rigtigt godt bud på en uforglemmelig ironman.

På flugt i San Francisco

Den berygtede fængselsø Alcatraz ligger midt i San Francisco-bugten. Øen er blandt andet kendt for at være "hjem" for en af de farligst forbrydere i USA's historie.

Selvom flere af de indsatte gennem tiderne forsøgte sig med halsbrækkende flugtforsøg, så lykkedes det så vidt vides aldrig nogen at slippe fra Alcatraz i live.

flugt-alcatraz-loebTriatleter kan forsøge sig med deres helt egen flugt den 7. juni, hvor Escape from Alcatraz-løbet begynder med en frisk svømmetur ud for den gamle fængselsø. Vandet i San Francisco-bugten er kun cirka 12 grader, men det værste er strømmen, der er så stærk, at den 2,4 kilometer lange svømmetur er en udfordring for selv meget erfarne triatleter.


Efter svømmeturen venter 29 kilometers cykeltur igennem San Francisco, der er kendt for sit ekstremt bakkede terræn. Løbeturen indeholder desuden en strækning i tungt sand og en frygtet sandtrappe med hele 400 trin. Escape from Alcatraz har kun plads til 2000 deltagere, så hvis det her tiltaler dig, så meld dig allerede nu.

Rock 'n' Roll-marathon

Maratonløb er ikke længere bare løb, men mange forskellige varianter, hvor løb kombineres med andre aktiviteter. I Washington D.C. har Rock 'n' Roll-maratonet opnået stor popularitet som en perfekt kombination af løb, musik og underholdning.

Løbet kan opleves den 15. marts og har man ikke prøvet det før, er det en fantastisk måde at blive indført i maratonverdenen. De ømme ben er pludselig ikke så ømme, når man samtidig kan lytte til livebands, heppekor og vandposter med underholdning undervejs. Helt henne ved målstregen venter et line-up af populære rockbands – ved tidligere løb har både Sugar Ray, Goo Goo Dolls og Chris Isaak sunget løberne over stregen.

restaurant-mad-urbanaHotel Palomar i Washington D.C. har lavet en speciel pakkeløsning til dem, der skal løbe de lidt mere end 42 kilometer. "Pace Yourself" hedder pakken, der foruden et afslappende værelse samt frugt og vand, inkluderer to middage med pasta ad libitum på den hippe restaurant Urbana Dining & Drinks. Det er stjernekokken Ethan McKee, der serverer tre slags gourmetpasta, der vil fylde kulhydratdepoterne op til den store dag.

Har du nogle gode løbsoplevelser - eller forslag til andre fede løb, så smid en kommentar herunder.

Senest ændret Søndag, 30 november 2014 23:44

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.