Jubilæum på Den Kongelige Opera

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Marco Arturo Marelli under det store arbejde med at samle den kæmpemæssige, specialbyggede tredobbelte drejescene. Marco Arturo Marelli under det store arbejde med at samle den kæmpemæssige, specialbyggede tredobbelte drejescene. Foto: Christian Als.

OPERA: Operaen på Holmen fylder ti år til januar, og derfor er Den Kongelige Opera gået i gang med prøverne til den store jubilæumsforestilling. Forestilling er en nyopsætning af Mozarts Tryllefløjten, iscenesat af Marco Arturo Marelli, der står for både scenografi, lysdesign og instruktion.

- Tryllefløjten er et eventyr, ja vist, men ikke et traditionelt eventyr, hvor det gode og det onde er faste størrelser, siger Marco Arturo Marelli.

Scenografien minder – uden sammenligning i øvrigt – lidt om en "professorterning". Konstruktionen er enkel, men genial. Med en unik, specialbygget tredobbelt drejescene er der et utal af variationsmuligheder for fantastiske visuelle effekter.

Effekterne skal understøtte operaens overordnede eventyrlige temaer og desuden afspejle de mange modsætninger, mysterier og gåder, som Tryllefløjten er så fuld af.

Den 15. januar 2015 finder gallapremieren sted, og det lige præcis på 10-årsdagen for Operaens officielle åbning.

Senest ændret Mandag, 08 december 2014 12:27

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.