Vilde vikinger og jublende jomfruer

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Skagen Vinterbaderfestival vokser sig større for hvert år. 232 deltog i år i den kolde fornøjelse. Skagen Vinterbaderfestival vokser sig større for hvert år. 232 deltog i år i den kolde fornøjelse. Foto: Turisthus Nord.

ISKOLDT: Med en lufttemperatur på 1 grad og en vandtemperatur på 3 grader var det "rigtig dejligt koldt" til Skagen Vinterbaderfestival.

Det var fjerde gang festivalen blev skudt i gang, da 232 vilde vikinger og jublende jomfruer i fredags drønede ned mod havet og kastede sig frygtløse og begejstrede ud i det iskolde vand.

vinterbadere-skagen-vinterbaderfestivalAllerede torsdag aften blev deltagerne officielt budt velkommen af selveste borgmesteren fra Frederikshavn Kommune Birgit Hansen. Jo, jo. For når så mange vælger at hoppe i vandet i ens kommune, så tropper man da op.

Men ikke nok med det. Borgmesteren var selv trukket i et flot badekostume - nordjyder går nemlig all-in.

Klokken 8.00 fredag morgen samledes vinterbaderne ved Grenen Camping, lavede lidt opvarmning og gik herefter i samlet trop til stranden. De 232 iskolde vinterbadere var fra 50 forskellige klubber landet over.

Bankdirektør gik i vandet

Skagen Vinterbaderfestival er efterhånden blevet en tradition, der nyder flot opbakning fra borgere og erhvervslivet i byen.

Økonomisk har blandt andre Spar Nord støttet festivalen og for at vise sin anerkendelse af vinterbaderklubben Isbryderne, var Morten Kock, direktør for bankens Skagen-afdeling, ikke iført sit sædvanlige banktøj:

- Vinterbaderfestivalen er blevet en tradition, og det kan kun lade sig gøre, fordi vi har nogle ildsjæle, som hvert år lægger en masse energi i at skabe festivalen.

Herefter overrakte han en check på 15.000 og sprang i vandet i sit fine badetøj sammen med resten af flokken. Brrrr.

Senest ændret Søndag, 25 januar 2015 12:09

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.