Kvindernes kampdag i undertøj

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Kvindernes internationale kampdag bliver fejret med undertøjsshow på Nationalmuseet. Kvindernes internationale kampdag bliver fejret med undertøjsshow på Nationalmuseet. Foto: Nationalmuseet.

MODESHOW: Hofteholdere, krinoliner, korsetter og torpedo-bh'er bliver vist frem på Nationalmuseet i anledning af kvindernes internationale kampdag den 8. marts.

De skiftende modeluner ses tydeligt i kvinders undertøj - særk eller sexet lingeri. Til andre tider var det bomuldstrusser og ja, i 60'erne og frem nogle gange blot bare, solbrændte bryster.

Undertøj handler nemlig også om rettigheder, ligestilling og idealer.

100 års kvindeliv

På kampdagen viser Nationalmuseet faktisk hele 100 års kvindeliv gennem undertøjet - fra 1880 til 1980.

kvinde-undertoejDet historiske undertøjsshow viser eksempelvis hvepsetaljer fra 1880, der var kendt for at mase de indre organer og give åndedrætsbesvær. I 1920 kom det drengede snit, i 50'erne de struttende timeglas og i 1970 kom så unisex bomuldstrusser. Alt sammen bliver båret rundt af 50 frivillige modeller.

Modeshowet er unikt, fordi det giver et helt fantastisk og et meget anderledes indblik i kvindehistorien.

Der ligger meget symbolik i kvinders undertøj, tabuer og undertrykkelse. Men undertøjets fortælling er ikke altid så ensidig, som man skulle tro.

Tid og sted: Klokken 19.00-21.00, søndag den 8. marts i Nationalmuseets forhal.
Pris: 125 kr. inklusiv et glas vin og en let anretning.
Billet: Køb helst din billet på forhånd, hvis du vil være sikker på at komme ind. Billetten kan købes på: billet.natmus.dk.

Senest ændret Søndag, 08 februar 2015 06:46

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.