Nethandel gøres mere sikker

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Nethandel bliver mere sikker - og danskerne elsker det. Nethandel bliver mere sikker - og danskerne elsker det. Foto: e-mærket/bigstock.

NETHANDEL: Den danske certificeringsordning e-mærket gør det nu muligt at du kan få dine penge igen, hvis du bliver snydt ved at handle via en onlinebutik.

Ifølge e-mærket vil kunder, der handler på nettet kunne få en økonomisk sikring på op til 10.000 kroner per handel ved køb af fysiske varer. Ordningen gælder i to år efter købet, og giver kunderne gratis mulighed for at få dækket deres eventuelle økonomiske tab, hvis en handel går i hårdknude.

Tryghed ved handel på nettet

Ordningen vil formentlig betyde, at danskerne vil være mere trygge ved at handle på nettet. Samtidig ventes det, at ordningen betyder en stigning i nedhandel.

Alle e-mærke certificerede internetbutikker er forpligtede til at overholde strenge krav til blandt andet gennemsigtighed og kontrol. Alligevel er der nogen der snyder på vægten, og derved opstår der uoverensstemmelser mellem sælger og køber.

nethandel-kortNethandel op til 10.000 kroner

En køberbeskyttelse på op til 10.000 kroner vil betyde en klar styrkelse af tilliden til handel på nettet, vurderer man hos e-mærket.

- Det er ikke rimeligt, at en kunde mister sine penge, hvis han eller hun har handlet i en e-mærket webshop. Det gælder også hvor juraen ikke entydigt kan sige, hvem der har retten på sin side, og det skal ikke komme kunderne til last, siger Lars Schmidt Larsen fra e-mærket.

Tvist med webshop

Danskerne hører til et af de lande i Europa, der handler mest på nettet, og frygten for at miste sine penge ved en efterfølgende tvist med en webshop menes at være tilstede mange af de e-handlende.

Det underbygges da også af flere undersøgelser foretaget af A&B Analyse på vegne af e-mærket.

- Der var en af grundene til at iværksætte den nye sikring af danskere, der handler på nettet i e-mærket netbutikker, siger Lars Schmidt Larsen.

Senest ændret Mandag, 30 marts 2015 19:58

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.