Alverdens dyr i Knuthenborg Safaripark

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Knuthenborg Safaripark har dyr fra hele verden i den smukke park. Knuthenborg Safaripark har dyr fra hele verden i den smukke park. Foto: Aage Krogsdam.

KNUTHENBORG: Solen skinner denne junidag, hvor vi kører ind i den store Safaripark Knuthenborg på Lolland lige uden for Maribo ved Bandholm.

zebra-knuthenborg-safarriparkDe første dyr vi ser er parkens to store næsehorn, der græsser fredeligt på græsplænen lige inden for parkens indgang. Men det skal man ikke lade sig distrahere af – det næste øjeblik kan de næsten tre ton tunge dyr kæmpe drabeligt for at afprøve hinandens styrke.

Der er tale om det bredsnuede næsehorn, som er på FNs liste over truede dyrearter. Der er faktisk kun 500 individer tilbage i den fri natur i Afrika.

Afrikas dyr

Lidt længere fremme på den store græsslette møder vi giraffer, zebraer, kameler, geder, den sorte hesteantilope, blå gnuer, Eland antilope, afrikansk dværgged samt flere andre afrikanske dyr også strudsen.

giraf-knuthenborg-safariparkKnuthenborg Safaripark er Nordeuropas største af sin art med mere end 1200 dyr repræsenterende mere end 70 arter spredt i forskellige afsnit ud over den 500 hektarer store park.

Den blev indviet i 1969 af daværende ejer Adam W. J. greve Knuth, der i 2006 overlod ledelsen til sin søn Adam Christoffer greve Knuth. Safariparken er en del af godset Knuthenborg, (2400 ha), som nævnes første gang i historien i 1329. Godset har været i slægtens eje lige siden 1677, hvor den nuværende greveslægt, der stammer fra Tyskland, giftede sig til godset.

Safaripark med ulve

I de forskellige afsnit er enkelte afsnit særdeles farlige at bevæge sig rundt i, og man må ikke gå ud af bilen eller have åbne vinduer, mens man kører igennem disse afsnit af parken. Og her sluses bilerne ind i de sikre indhegninger med dobbelt hegn.

Det gælder således i ulveskoven, hvor der opholder sig ni arktiske ulve. Her er kun én hun, som styrer hele koblet samt lige nu 3-4 hvalpe. Et andet område, hvor vi igen sluses ind, er tigerskoven med de sibirske tigre, som også er truet på deres eksistens. Det anslås, at der kun lever cirka 200 i Sibirien, mens der er omkring 700 i dyreparker og zoologiske haver verden rundt.

Parken har i alt 9 tigre, men da alle dyrene er i familie med hinanden, kan man ikke have dem gående sammen uden, at der opstår slagsmål. Derfor kommer de ud i tigerskoven skiftevis.

Dyr fra hele verden

Andre sjældne dyr er asiatiske yakokser. Men også Sydamerika er repræsenteret med blandt andet lamaer, fra Australien kænguru og emu, fra Nordamerika elg og bisonokse. Dertil kommer et område med fugle fra hele verden, samt en hel abeskov.

Mange af parkens dyr er truede arter og indgår i avlsprogrammer, hvor parken samarbejder med Zoologisk have i København omkring placering af overskudsdyr i parker og zooer rundt om i verden. I Limpopo Land er der et specielt område med underholdning for børn med blandt andet vandrutchebane og en stor legeplads, samt souvenirshop og restaurant.

okse-safaripark-knuthenborgParken er åben for publikum i perioden fra april til oktober og det koster 209 kroner for voksne og 119 kroner for børn mellem tre og 11 år. Bandholm Hotel, der er nabo til Knuthenborg Safaripark, har en Safaripakke på deres "menu", hvori indgår overnatning og spisning samt besøg i dyreparken.

Selve parken blev allerede anlagt i midt af 1800-tallet og har desuden en masse kæmpe rododendronbuske, som her i juni står i fuldt flor.

Safariparken har omkring 250.000 besøgende årligt. Se mere på www.bandholmhotel.dk og www.knuthenborg.dk.

Senest ændret Mandag, 15 juni 2015 19:51

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.