Hold formen og løb hele året

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
DGI vil gerne fremme vinterløb, der giver gode naturoplevelser samtidig med motionen. DGI vil gerne fremme vinterløb, der giver gode naturoplevelser samtidig med motionen. Foto: DGI.

VINTERLØB: Styrk formen og grib udfordringen for at løbe i smukt og kuperet terræn. Det er godt for både krop og sjæl.

At løbe om vinteren kan være en kold affære. Det blæser, regner eller sner, og man føler næsten ikke, at man har kræfter til at bevæge sig ud i den kolde luft, selvom kroppen fortæller, at man burde.

At løbe i naturen er en gammel tradition, der udspringer fra atletikkens tid, hvor man ville holde sine børn og unge i gang vinteren over. Denne tradition har DGI taget til sig.

Crossløb

Hvis man ønsker at motionere sammen med andre i vinterhalvåret, arrangerer DGI Sydvest nu en ny løbe-serie for de motionister, der savner at komme ud at løbetræne i vinterhalvåret.

Modsat andre traditionelle motionsløb i de øvrige årstider, der ofte foregår på landevejene, foregår løbene ude i terrænet på stier, skov og strand.

Fokus på flere vinterløb

I sommerperioden er der ikke et sted ude i det ganske land, der ikke har sit eget motionsløb.

Forskellige løbekredse melder dog ud, at er der i vinterhalvåret til gengæld ikke er helt så mange af dem. Det gør man nu noget ved i det sydvestjyske.

Hvis man i Sønderjylland taler om "Cross", ved folk godt, hvad man snakker om ude i løbeklubberne.

Rundstrækningerne på løbene er omkring 2,5 kilometer og af 1, 2 eller 3 omgange, og dette gør, at alle kan deltage - både begyndere som erfarne og unge som ældre.

Der er altså ingen begrænsninger på distancer, og de enkelte afdelinger starter op lørdag eftermiddag klokken 14.00, så man kan nå hjem i varmen til en varm kop kaffe.

Forskellige løbeserier

Tom Meyer Andreasen, Løbekonsulet fra DGI, udtaler i en pressemeddelelse, at regelsættet kan være forskelligt fra serie til serie:

- Den i Sønderjylland er anderledes end vores, og Fyn har igen en hel anden tradition med Crossløb. Det vi lægger vægt på her i DGI Sydvest er, at vi får så mange med som overhovedet muligt. Altså ingen begrænsninger på distancer, om man er mand/kvinde eller barn/ældre.

Flere løb at vælge mellem

Der vil være fem afdelinger placeret med to i Esbjerg henholdsvis i Vognsbølparken og Marbæk Plantage, én i Varde i Arnbjerg Parken, én i Læborg i Hundsbæk Plantage og én i Hejnsvig i Gyttegård Plantage.

De nye Crossløb i DGI Sydvest, afvikles for første gang i perioden december 2015 til april 2016.

Samarbejde med foreninger og klubber

- Vi forsøgte for år tilbage at få en Crossløbs-serie op at stå, men modellen var ikke holdbar dengang. Vi har heldigvis fået flere foreninger til at gå sammen om nogle af de enkelte afdelinger i serien, og det gør, at de ikke skal stå alene med arrangementet, siger Tom Meyer Andreasen.

- Det er dejligt, at så mange lokale foreninger har ønsket at bidrage med at afvikle en afdeling. Det betyder meget for en fortsættelse af den nye Crossløbs-serie, at vi kommer godt i gang

DGI håber også på en deltagermæssig succes, der kan bidrage til foreningernes økonomi, da de får del i et evt. overskud af løbeserien.

Tilmelding og regelsæt findes på DGI.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.