På kanten mellem Afrika og Lolland

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Knuthenborg Safari Lodge bliver en helt ny måde at komme meget tæt på naturen. Knuthenborg Safari Lodge bliver en helt ny måde at komme meget tæt på naturen. Foto: ETN Arkitekter.

KNUTHENBORG: Lolland udvikler natur- og kystturisme. Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen har netop givet grønt lys for forsøgsprojektet "Knuthenborg Safari Lodge".

Idéen med projektet er at lave op til 200 tematiserede overnatningspladser ud mod vandet og de åbne marker og med fokus på overnatning som en særlig oplevelse.

Knuthenborg Safari Lodge vil tage geografisk udgangspunkt i den nordøstlige del af Knuthenborg Safaripark.

Den unikke oplevelse

Der ønskes en enestående oplevelse på kanten mellem Afrika og Lolland - på kanten mellem safariparken og kyststrækningen – hvor de overnattende gæster kan komme bag kulisserne og få et unikt ophold med forskellige tematiserede overnatningsenheder med udsigt til havet, skoven eller de åbne marker.

Projektet vil kunne integreres i det eksisterende skov- og digelandskab.

knuthenborg-safari-lodge-hytterUdvikling af nye turistformer

Borgmester Holger Schou Rasmussen mener, at Knuthenborg Safari Lodge er rigtig godt nyt for Lolland Kommune:

- Vi får nu en kærkommen mulighed for at dele vores fantastiske natur med endnu flere og for at udvikle den turisme, som vi er blevet stadig mere afhængige af.

- Med 320 kilometer kyst har strandbeskyttelseslinje og kystnærhedszonen stukket en alvorlig kæp i hjulet på vores udviklingsmuligheder. Vi har bogstavelig talt alle muligheder lige udenfor vores vinduer, og forsøget her, hvor man løsner reglernes stramme greb, er en mulighed for at vise kystturismens store potentiale. Den mulighed vil vi gribe, forsikrer borgmesteren.

Projektet vil dog ikke kun være en mulighed for at vise og udvikle nye turistforme, men ifølge borgmesteren vil det også en være en mulighed for at gøre mange af bekymringerne over turisme ved kysten til skamme.

- På Lolland har vi altid levet af og med naturen, så vi ved om nogen, at vores udvikling og velstand hænger tæt sammen med, at vi passer godt på vores omgivelser. Det gælder også her. Succes er betinget af, at vi gør det ordentligt", siger Holger Schou Rasmussen.

Natur og Turisme i Danmark

Som en del af vækstplanen for dansk turisme, er der iværksat en forsøgsordning, der kan give mulighed for etablering af faciliteter og anlæg indenfor strandbeskyttelseslinjen og kystnærhedszonen. Forsøgsordningen åbner mulighed for op til 10 projekter på landsplan.

I alt 35 kommuner søgte om dispensationen fra de begrænsninger, der er i forhold til at bygge tæt ved vandet, og med godkendelsen af forslaget fra Lolland Kommune er der nu åbnet op for to af kommunens helt store aktiver.

Senest ændret Torsdag, 19 november 2015 21:50

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.