Når en polterabend ender på skadestuen

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
En polterabend kan give alvorlige skader, men er du forsikret? En polterabend kan give alvorlige skader, men er du forsikret? Foto: Erstatningsgruppen.

BRYLLUP: Et bryllup er altid en glædelig begivenhed, og venner og familie glæder sig på det kommende brudepars vegne. Foråret og forsommer er bryllupssæson og med den følger en masse polterabendarrangementer. Men pas på, for det kan gå grueligt galt.

Polterabend er ofte en blanding af fest, farver, sjove events og alkohol, og det er en farlig kombination. Når det går galt, hvem har så ansvaret?

Brækkede arme og ben

En brækket arm, et smadret knæ eller andre fysiske skader, og det der er værre, kan desværre være konsekvensen af et polterabendarrangement.

Ud over de fysiske skader er der selvfølgelig det ærgerlige ved, at en god og hyggelig dag ender på skadestuen.

Men hvem bærer i grunden ansvaret?

Man kan dele polterabendarrangementer op i to grupper. Den ene er, hvor brudgommens eller brudens venner arrangerer en eller flere aktiviteter selv.

Den anden type arrangement foregår i et aktivitetscenter, hvor der er adgang til flere forskellige aktiviteter.

En venindeflok eller venneflok, der helt selv står for et arrangement kan risikere at blive ansvarlig, hvis der er nogen, der kommer til skade for eksempel på grund af utilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger eller dårlig planlægning.

- Som arrangør af et polterabendarrangement, hvor der er planlagt potentielt farlige aktiviteter, er det fornuftigt at undersøge, hvordan deltagerne er dækket, hvis uheldet er ude, siger advokat Berit Møller Lenschow fra Erstatningsgruppen, der er en del af Advodan.

Mange går ud fra at de er dækket af den almindelige ulykkesforsikring, hvis de kommer ud for uheld, men den dækker ofte ikke "farlig sport". Og nogle aktiviteter risikerer at lande i den kategori.

Ansvar til andre

Mange vælger dog også at overlade ansvaret til andre, der så står for de actionprægede aktiviteter. Men det er vigtigt at undersøge om udbyderen er korrekt forsikret.

Nogle udbydere siger at deltagelse er "på eget ansvar", og at de ikke kan gøre ansvarlige for hændelige ulykker.

- Hvis firmaet har udvist uagtsomhed i forbindelse med aktiviteten og derved bliver skyld i en ulykke, for eksempel fordi de ikke har stillet korrekt sikkerhedsudstyr til rådighed eller ikke tydeligt har gjort opmærksom på, at visse aktiviteter kræver en bestemt slags fodtøj, forholder det sig naturligvis anderledes. I så fald kan der som udgangspunkt rettes et erstatningskrav imod firmaet, forklarer advokaten.

Et par råd før polterabend

Hos Erstatningsgruppen får man faktisk hvert år anmeldelse om store skader, der er opstået i forbindelse med en polterabend. Det kan være så alvorlige skader, at den pågældende bliver uarbejdsdygtig i kortere eller længere tid.

- Når en skade er så alvorlig, at den påvirker erhvervsevnen, er den som oftest forbundet med et erstatningskrav af en anseelig størrelse, så det giver rigtig god mening at tænke sig godt om, når man planlægger polterabendarrangementer, lyder det fra advokat Berit Møller Lenschow, der har disse tre råd:

• I skal altid undersøge om din egen personlige ulykkesforsikring dækker de planlagte aktiviteter. Der kan være undtagelser.

• Lav et grundigt tjek og forlang at se dokumentation for om udbyderens af aktiviteterne er forsikret.

• I bør overveje om risikobetonede aktiviteter kan erstattes af mindre farlige aktiviteter. Det vigtigste er jo det kommende bryllup.

Senest ændret Torsdag, 26 juli 2018 13:57

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.