Oplev Matador på bakken

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Skjerns Magasin er nok den mest kendte af bygningerne fra Matador. Skjerns Magasin er nok den mest kendte af bygningerne fra Matador. Foto: Aage Krogsdam.

KORSBÆK: Korsbæk på Bakken blev sidste år den nyeste attraktion i verdens ældste forlystelsespark. I Korsbæk kan man komme på en rejse rundt i forfatteren Lise Nørgaards univers, hvor der er genskabt et kulturhistorisk billede af en mindre provinsby i 1930'ernes Danmark i den populære TV serie Matador.

Korsbæk er blevet et tilløbstykke, og folk valfarter fra hele landet for at komme med på en af de mange daglige rundvisninger i den lille by.

lauras-koekken-mad-matador-bakken-korsbaekLauras køkken

Du kan ikke alene komme på rundvisning, du kan også spise i Lauras køkken eller besøge grisehandler Larsen og Katrines bolig, eller gå på indkøb i Skjerns magasiner eller spise fint i bankdirektør Varnæs private gemakker, hvor pladsbestilling naturligvis er nødvendig.

Desuden er der åbent for publikum i den store restaurant på Postgården og i Jernbanerestauranten.

100 millioner til Korsbæk

Korsbæk på Bakken slog dørene op sidste år den 30. april, og projektet er blevet til i et samarbejde mellem rettighedshaverne DR, forfatteren Lise Nørgaard samt initiativtager og ejer Torben "Træsko" Pedersen.

Han fik ideen allerede i 1980erne, men som først så sin drøm virkeliggjort sidst år efter en investering på næsten 100 millioner kroner.

Når du vises rundt i Korsbæk, møder du blandt andet grisehandler Larsen gamle grisebil, ligesom lokummet med foto af Hitler naturligvis også er levendegjort i Korsbæk. Foran Korsbæk Bank står bankdirektør Varnæs' flotte bil parkeret – den kan stadig køre og benyttes ved særlige VIP arrangementer i Korsbæk.

matador-misse-moeghe-bakken-korsbaekMød Misse Møghe

Det er lykkedes at få fat i møbler fra 1930'erne til indretningen i en række af stuerne, og interiøret er også autentisk mange steder.

Mens vi bevæger os rundt i Korsbæk, møder vi forskellige skuespillere i rollerne fra TV-serien.

Blandt møder vi Misse Møghe, som kommer ind i Jernbanerestauranten og leder efter tjener Bolt. Hun skal købe smørmærker til lærer Andersen, der ikke kan undvære smør i det daglige. Og nævnte lærer Andersen møder vi i form af en ældre herre, der står og jamrer sig højlydt i en pyjamas og snakker med en lukket dør på en lille balkon ud mod Korsbæk Torv.

Kommunelære Andersen er blevet lukket ude i regnvejret natten mellem den 2. og 3 april 1945, efter at han og Misse Møghe er blevet gift.

For at undgå sit livs største udfordring, nemlig at møde ham i sengen, under mor Fru Fernando Møghes portræt, låser hun balkondøren, da han er gået ud for at bede nogle unge om ro. Et skyderi på den anden side af gaden havde fået ham ud på balkonen, og så vil Misse ikke lukke ham igen. Han står her hele natten og redder sig en slem lungebetændelse, hvorefter han dør nogle dage senere.

I Korsbæk er scenen virkeliggjort, mens den i selve Tv-serien kun genfortælles af doktor Hansen. Men lidt fiktion må man godt have med i Korsbæk trods alt.

Grisehandler Larsen

Og mens vi spiste i Jernbanerestauranten, fik vi også besøg af grisehandler Larsen, der sammen med hunden Kvik gik småsnakkende igennem restauranten.

Senere møder vi konsulen Viggo og Musse konsulinden på torvet i Korsbæk.

Der er dagligt flere rundvisninger, og14-15 skuespillerne optræder flere gange dagligt i forskellige roller rundt om i Korsbæk.

Korsbæk et godt aktiv

Dyrehavsbakkens ledelse lægger ikke skjul på, at Korsbæk er blevet et aktiv for bakken, og besøgstallet ventes at stige igen i år i forhold til sidste år.

Selvom Korsbæk ikke kommer til at give overskud de første år, så er intentionen at give publikum en dejlig kulturel oplevelse. Og det er lykkedes. Her oser det af kulturhistorie, og man fornemmer stemningen og atmosfæren fra Lis Nørgaards Matador serie på bedste vis og med respekt for ånden i hendes serie.

Senest ændret Søndag, 05 juni 2016 13:23

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.