×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 145

Gratis oplevelser på Samsø Naturskole

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Der er masser af sjove oplevelser til børnefamilier, der tager til Samsøe. Der er masser af sjove oplevelser til børnefamilier, der tager til Samsøe. Foto: Jens Øster-Mortensen.

BØRNEFAMILIER: De ganske gratis oplevelser er ofte lige så gode som dem, hvor man som børnefamilier betaler i dyre domme for at komme ind. Et godt eksempel på en ganske gratis oplevelse er den kommunale naturskole på Samsø.

Naturskolen på Samsø er placeret midt i øens allerbedste natur – nemlig ved Stauns Fjord, der ser nøjagtig ud, som da den blev dannet under den sidste istid for mere end 10.000 år siden.

Det er Samsø Kommune, der driver Samsø Naturskole, og den er indrettet på et tidligere husmandssted et stenkast fra Langør, hvis havn fungerede som krigshavn under Englandskrigene i starten af 1800-tallet.

Året rundt er der aktiviteter omkring den unikke natur ved den lavvandede fjord, og et ganske populært tiltag hver sommer er krabbefangst, ligesom der er et væld af aktiviteter til børnefamilier.

boern-samsoe-rejser-aktiv-oplevelserRejefangst og fire stjernet middag

Et spændende tiltag som naturskolen også opererer med er et arrangement, hvor man selv skal ud for at fange fjordrejer og bage brød til en efterfølgende firestjernet middag. Der kærnes også smør som tilsættes nogle af de krydderier, man kan finde langs fjorden.

Hertil hører selvfølgelig et godt bål og en hel masse snobrødspinde, og man kan godt glemme alt om den kedelige madpakke, når fællesspisningen går i gang.

Gå på opdagelse

Efterfølgende kan man gå på opdagelse i området, og langs den 17 kvadratkilometer store fjord kan man færdes til fods, og kulminationen er, hvis man har kræfter til at gå ud af det syv kilometer lange Besser Rev, hvor der midtvejs ligger en istidsbakke med det flotte navn Hønsepol.

Ude for enden ligger et skanseanlæg fra Englandskrigene, og fra spidsen kan man skue over til et tilsvarende forsvarsanlæg på den fredede ubeboede ø Kyholm – men det er en helt anden historie.

snobroed-samsoe-boern-ferie-aktiviteterLet at komme til Samsø

Det er nu muligt at tage en hurtigfærge fra Aarhus Centrum til Sælvig på Samsø og her tager turen lidt over en time. Ellers går der færger fra Hou syd fra Aarhus og fra Kalundborg til Ballen på Kattegatøen.

I øens lokale avis Samsø Posten kan man følge med i, hvad der foregår på øen og samme trykkeri udgiver Samsø Turistavis, hvor man på bedste vis kan snuse til øens lyksaligheder fra a til ø.

Senest ændret Mandag, 20 juni 2016 09:53

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.