Idrætsskader er ikke altid dækket

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Idrætsskader er ikke altid dækket af din forsikring. Idrætsskader er ikke altid dækket af din forsikring. Foto: Erstatningsgruppen.

FORSIKRING: Hver femte dansker har været ude for et uheld på fodboldbanen, i hallen eller under løb indenfor de seneste 12 måneder. Men ifølge en erstatningsadvokat aner de færreste, hvordan de er dækket hos forsikringen i tilfælde af en skade.

De fleste tænker ikke over risikoen for en idrætsskade, når de løber på banen, hopper over stangen eller skyder mod udeholdets mål.

Fodbold giver skader

En af de helt store synder, når det gælder idrætsskader, er fodbold. Det viser en undersøgelse lavet i samarbejde mellem Aarhus Universitet og Idrættens Analyseinstitut.

Det gælder, uanset om det er blandt børn eller voksne.

- En tackling eller et vrid kan give varige mén, så jeg vil på det kraftigste anbefale, at du tegner en ulykkesforsikring, hvis du ikke har en i forvejen, siger erstatningsadvokat Litten Posselt Olsen fra Erstatningsgruppen.

Alvorlige idrætsskader

Litten Posselt Olsen har set mange eksempler på svære idrætsskader, der har fået alvorlige og langtrækkende konsekvenser for de skadelidte på grund af den manglende erstatning:

- Når du løber på banen til eksempelvis en fodboldkamp, accepterer du nemlig risikoen for, at der kan forekomme tacklinger, da det er en del af fodboldspillet. Derfor kan du ikke rette dit krav mod en modspiller.

Derfor er en ulykkesforsikring den eneste mulighed for at få erstatning, hvis man er så uheldig at komme til skade, når man dyrker idræt.

Det er der mange der ikke er klar over eller ikke har i tankerne.

Husk din ulykkesforsikring

Ulykkesforsikringer kan betale, hvis man for varige mén ved for eksempel meniskskader, korsbåndslæsioner eller lignende. De kan desuden ofte gå ind og betalte en del af behandlingsudgifterne til kiropraktor, fysioterapeut eller lignende.

Og man skal som forælder ikke kun tænke på sig selv.

- Der er fortsat mange, der er af den opfattelse, at børn er dækket af forældrenes ulykkesforsikring, men det er de som udgangspunkt ikke. Derfor er mit råd, at man får tjekket op på børnenes dækning og eventuelt får tegnet en børneulykkesforsikring, siger advokat Litten Posselt Olsen.

Advokatens råd om idrætsskader:

• Husk at tegne en ulykkesforsikring. Det er som udgangspunkt ens egen risiko, når man dyrker idræt.
• Hvis du kommer til skade, så tag på skadestuen. Følg op med en konsultation hos egen læge. Lægejournalen bliver nemlig anvendt, hvis skaden skal vurderes, og der skal fastsættes et forsikringsbeløb.
• Anmeld altid skaden til ulykkesforsikringen. Du skal også undersøge, om du har flere ulykkesforsikringer. Måske har du tegnet ekstra forsikringer gennem banken eller fagforeningen. Måske har du en sundhedsforsikring gennem dit arbejde. Her kan du måske også få betalt behandlinger.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.