Fem udflugter tæt på København

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Himmelsk oplevelse - at kigge ligge i en hængekøje og kigge på nattens stjerner. Himmelsk oplevelse - at kigge ligge i en hængekøje og kigge på nattens stjerner. Foto: VisitRoskilde.

AKTIV FERIE: Bor du i København eller skal du på ferie i hovedstaden, så er der masser af aktiviteter, der kan få børnene op fra sofaen og slukke computeren.

Forældre vil helst ikke have, at deres børn tilbringer hele ferien i sofaen, og det er der mange gode grunde til. Tæt på Københanv er der nogle gode tilbud, der helt sikkert vil få børnene i hopla.

fisketur-barn-mor-fiskGiv børnene udfordringer

Der er ingen grund til at fortvivle over lange feriedage. Brug dem i stedet til at udfordre børnene i stedet. Man skal ikke langt uden for København for at finde aldeles naturskønne områder, hvor det er muligt at skyde med bue og pi, kigge på stjerne, sejle vikingeskib og klappe søde dyr.

Herunder kan du se, hvilke skønne oplevelser, der ligger og venter på dig og din familie i Fjordlandet, der er området omkring to af de smukkeste fjorde i Danmark nemlig Isefjorden og Roskilde Fjord. Det er under en times kørsel fra København.

Bue og pil

Selvfølgelig kan børn stadig skyde med bue og pil, løbe, sejle i en udhulet træstamme og slås som vikinger. Man skal bare give dem chancen. Det kan de få i Sagnlandet Lejre, der er en historisk oplevelses- og tumleplads for børn.

Her er ikke alene masser af action, men også historiske værksteder med huse, dyr og mennesker, der giver et indblik i livet, som det var tilbage i jernalderen, stenalderen og vikingetiden. Se Sagnlandet.dk.

Stjerneskud og sommernætter

Et stjerneskud - hvad betyder det? Hvad er meteorregn og fuldmåne? Alle, der vil videre mere, kan få svar på alt mellem himmel og jord på Brorfelde Observatorium ved Holbæk. Her inviterer man til sommernætter langt ude på landet. Brorfelde er faktisk Danmarks største observatorium, hvor forskere i over 40 år har studeret himmelrummet langt fra byernes forstyrrende lys.

Observatoriets naturvejledere sætter ord på alt det uforståelige, og der bliver mulighed for at nærstudere himlen i teleskop. Man kan også bare ligge i hængekøjer og nyde synet eller slumre ind under den klare stjernehimmel. Se Brorfelde.dk.

jordbaer-pluk-selv-pige-morSøde kalve og søde jordbær

Hvis børnene skal se, hvor maden kommer fra, så er jordbærmarken på godset Svanholm et rigtig godt sted at starte. Her kan man plukke til eget forbrug og indsnuse stemningen i det historiske storkollektiv, der i dag driver økologisk landbrug.

Man kan kigge ind til de nuttede kalve, for stalden er altid åben på godset. Der er også klappegeder og en café, hvis man hellere vil nyde Hansen Is og drikke kaffe. Isen fremstilles i øvrigt af mælk fra Svanholms køer. Se Svanholm.dk.

Sæler og vikinger på Orø

Fjordlandet har mange vikingeaktiviteter, og man kan besøge Orø Vikingemarked.

Orø er 14 kvadratkilometer uspoleret idyl midt i Isefjorden, og børnene vil nyde at gå rundt i den lille vikingelandsby med telte, boder og værksteder. De kan selv lave mønter og smykker til at tage med hjem.

Det tager omring en halv time fra Holbæk, og hvis man er heldig, så kan man se sæler og marsvin under sejladsen.

Vikingemarked 27.-31. juli. Se Orøvikingelaug.dk.

viking-barn-pigeVikingetogt

Hvad med at sejle, spise og fiske som en viking? Det vil de fleste raske børn vist, og det er et af de mange tilbud til børn og voksne.

På turen sejler man ud på Roskilde Fjord på et ægte vikingeskib med sejl og årer fra Maritimt Forsøgscenter. Under vejs lærer man om fiskegrej og fisketeknikker og bagefter tilbereder man sin fangst over ilden med hjælp fra en vikingekok fra Sagnlandet Lejre.

Se andre aktiviteter og lystfiskemuligheder her www.fishtrip.dk.

Senest ændret Torsdag, 28 juli 2016 07:23

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.