Det grå guld cykler derudad

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
De unge, der er blevet lidt ældre, har fået øjenene op for cykelmotion. De unge, der er blevet lidt ældre, har fået øjenene op for cykelmotion. Foto: VisitRoskilde.

PÅ CYKELTUR: En cykelrute rundt om Isefjorden er udvalgt til at være den bedste cykeltur for modne cyklister, der med vind i håret og godt humør kører derudad.

Når der venter en gourmetmiddag og en dejlig seng i den anden ende, så er en cykeltur ekstra dejlig.

cykel-cyklister-isefjorden-cykeltur-cykelruteKræsne cyklister

Cyklister blevet mere kræsne og vil have kvalitet. Samtidig bliver der flere cyklister, der er lidt oppe i årerne. Aldersgruppen vil ofte ikke have for meget besvær, og de vil spise og sove ordentligt under turen.

- Cykelturister i dag stiller højere og højere krav, og det hænger sammen med, at vi i dag ser nye typer cykelturister, blandt andet modne par uden børn. Tidligere var cykelferie især populær hos børnefamilier og dem, der ville have en billig ferie, men i dag kan en cykeltur sagtens være en luksus- og forkælelsestur, fortæller Jesper Pørksen, sekretariatsleder i Dansk Cykelturisme.

"Krydstogt på cykel i Fjordlandet" er derfor tilrettelagt med dette segment for øje, og ruten er et eksempel på, at Danmark er med i front, når det gælder cykelture til de lidt ældre.

cykler-cykeltur-cykelrute-danmarksferiePå cykel rundt om Isefjorden

Turen rundt om Isefjorden er blevet valgt som en ", og det betyder, at den har det, der skal til for at få de ældre op på cyklen i deres ferie.

Distancerne må ikke være for lange eller for korte. Der skal være bagagetransport fra sted til sted, overnatning på de bedste steder og gode middage. Alt det lever denne cykeltur op til.

Cykelturen tager i alt fem dage og er på omkring 150 kilometer. Med i turen er der fire færgeoverfarter, hvilket er årsagen til krydstogt-titlen.

- Mange vil have en god seng at sove i, og ruterne skal have en vis kvalitet, med god afmærkning, ikke for langt til indkøbsmuligheder, kroer og andre gode pause-steder, fortæller Jesper Pørksen.

Cykel gennem nationalpark

Sekretariatslederen i Dansk Cykelturisme har testkørt cykelruten og har blandt andet set på faremomenter, underlag og skiltning. Det hele skal passe til målgruppen.

På Silver Cyclist-ruten kommer cyklisterne blandt andet gennem Sjællands første nationalpark, Skjoldungernes Land.

Der er masser af oplevelser og flotte seværdigheder, og naturligvis mulighed for besøg hos gårdbutikker og lokale fødevareproducenter. Projektet Silver Cyclists er EU-finansieret, og det internationale stempel betyder, at det danske cykelkrydstogt nu bliver markedsført i Spanien, England, Tyskland og Italien.

"Krydstogt på cykel i Fjordlandet" er blot et af flere færdigpakkede oplevelses-tilbud til turister i Fjordlandet, der udgør området omkring to af Danmarks smukkeste fjorde, Isefjorden og Roskilde Fjord.

Senest ændret Mandag, 18 juli 2016 18:58

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.