Hunde og katte kan blive køresyge

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Fagveterinærsygeplejerske i hunde- og katteadfærd Karina Rom Baltzer har fokus på køresyge hos dyr. Fagveterinærsygeplejerske i hunde- og katteadfærd Karina Rom Baltzer har fokus på køresyge hos dyr. Foto: PR.

KÆLEDYR: Hunde og katte, der har været med i bilen på sommerferie, kan have oplevet at blive køresyge. Samtidig kan det være både ubehageligt og stressende for de firbenede, at sidde med i bilen på vej til sommerhuset eller sydpå.

Når vi tager på sommerferie eller starter bilen på vej til efterårsferien i sommerhuset, så skan det være surt at være hund eller kat. Men der er måder, hvorpå du kan hjælpe Mitzi eller Vussi til en bedre tur.

Vi vil have trygge dyr

Hos Ceva, der sælger adfærdsregulerende produkter dyr, mærker man at flere køber eksempelvis hundehalsbånd med tryghedsskabende feromoner i ferietiden.

Dyreklinikkerne som Køge Bugt Dyreklinik ser samme tendens.

– Folk er blevet mere bekymrede og opmærksomme på at hjælpe deres dyr. For tyve år siden fokuserede man ikke på, om hunden var bange for dyrlægen eller for at køre i bil. Men i dag er dyret en vigtig del af familien, og vi vil gerne have, at det har det godt, siger fagveterinærsygeplejerske Karina Rom Baltzer.

Mindre stress på køreturen

Der er dog nogle gode råd, der kan reducere dyrets stress, hvis de følges:

– En tur i bil kan være en meget stressende situation for kæledyret. Derfor er det meget vigtigt, at man gør sit forarbejde. Man skal lære sit dyr, at det er uproblematisk at køre bil, allerede mens det er hvalp eller killing. Derfra kan man stille og roligt forsøge sig med korte ture, mens man roser dyret og fortsætter med at give godbidder, forklarer Karina Rom Baltzer.

Begynd eventuelt med at have kæledyret i nærheden af eller inde i bilen uden at køre, og husk at belønne dyrets mod med godbidder.

Køresyge og kvalme

Man skal desuden ikke give sin hund eller kat mad inden køreturen. Det kan nemlig være direkte årsag til ubehag hos dyret, hvilket kan fremkalde angst og nervøsitet for bilkørsel.

Man kan også prøve at give dyret de såkaldte tryghedsskabende produkter, der indeholder kopier af feromoner, inden køreturen. Feromoner signalerer eksempelvis fred og ro for dyret.

– Det er ikke rart at se sit kæledyr kaste op og savle eller føle andet ubehag. Så i forbindelse med transport anbefaler vi helt klart produkter, der naturligt kan hjælpe dyrene af med sådanne symptomer, siger Karina Rom Baltzer.

Hundepension og kattepension

Hvis din lille vovse eller mis ikke skal med på ferien, men være på pension, så er det ligeledes en god ide at forberede dyret godt og grundigt.

– Det er væsentligt i god tid at sikre sig plads et sted, man føler sig tryg ved. Det kan være en fordel at benytte en pension, som dyret har prøvet tidligere, og hvor omgivelserne og lydene er velkendte, siger Karina Rom Baltzer.

Det er en rigtig god ide at give Mitzi og Vussi deres tæpper og bamser med på pension eventuelt sammen med tryghedsskabende feromoner:

– Nogle timer inden opholdet kan man med fordel give hunde et halsbånd på med Adaptil, mens katteejere bør sikre sig, at pensionen benytter Feliway spray eller diffuser, siger Karina Rom Baltzer.

Hundenavne

Hvad skal din hundehvalp hedde? Besøg vores guide over danske hundenavne her.

Senest ændret Mandag, 23 september 2019 21:33

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.