Fest for æblerne i sønderjyske Gråsten

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Børn og unge er som altid involveret i Gråsten Æblefestival, hvor de laver lækre kager og mad af frugterne. Børn og unge er som altid involveret i Gråsten Æblefestival, hvor de laver lækre kager og mad af frugterne. Foto: Søren Gülck.

GODE ÆBLER: I Gråsten er man så glad for æbler, at de sunde frugter har fået deres helt egen Gråsten Æblefestival, der løber over tre dage i kystbyen.

Festivalen foregår på havnen i den smukke, gamle hertugby i Sønderjylland.

Her nær ved gamle skibe, fjorden mod Flensborg og havet er er der torsdag den 13. oktober til lørdag den 15. oktober fokus på lokalt producerede fødevarer med æblerne som fokuspunkt.

LÆS OGSÅ: Dessert til efterårshygge

graasten-aeble-festival-fritidEfterårsferie med æbler

Gråsten Æblefestival foregår således i skolernes efterårsferie, der traditionelt har heddet "kartoffelferie", for i gamle dage samlede skoleelever kartofler i den uge. Nu skal de altså lære mere om blandt andet æbler.

Skolebørn fra området - Rinkenæs skole - laver mad med æbler sammen med den kendte Jesper Kock fra Det Sønderjyske Køkken. Fra Gråsten Skole vil 550 elever går gennem byen som lede i ders OL-motionsdag.

Æblekager og kagebord

De gode æbler er hele tiden i centrum, og Det Store Æblekagebord ikke mindst. Sønderjyder er som bekendt glade for kager, og hvorfor dog lave om på det?

Om lørdagen kan alle vise deres evner og bage byens bedste æblekage. Man skal dog huske at tilmelde sig senest tirsdag den 11. oktober på 28 69 02 03.

LÆS OGSÅ: Høsten af frugt og grønt i haven

Æbler over grænsen

I samme weekend som æblefestivalen foregår i Gråsten, er der æblesejladsfest på havnen.

Her deltager de fire byer ved Flensborg Fjord, Lyksborg, Kollund, Gråsten og Flensborg.

Find mere information om Gråsten Æblefestival.

Senest ændret Søndag, 18 september 2016 07:18

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.