Få succes med nytårsforsæt

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Det kan være svært at sige nej tak til cigaretterne, men der er hjælp at hente. Det kan være svært at sige nej tak til cigaretterne, men der er hjælp at hente. Foto: Photostock.

RYGESTOP OG GODE VANER: Vi er kun lige kommet om på den anden side af nytåret, men allerede nu begynder flere at opgive de forskellige nytårsforsæt, som de havde sat for år 2017. Det kan både være ambitionen om at starte året ud med træning, sundere madvaner eller det evige nytårsforsæt – nemlig et varigt rygestop.

Rygning, overvægt og inaktivitet er som bekendt skadeligt for kroppen, hvorfor de helt klassiske nytårsforsætter netop er at rode bod på den dårlige samvittighed i forhold til den usunde livsstil.

For at nytårsforsættet bliver en succes, er det naturligvis en god idé at overveje, hvordan man opnår målet. Kaster man sig hovedkulds ud i at ændre sin livsstil og sætter diverse mål, kan disse let virke urealistiske, når vejen til målet ikke er velovervejet. Dette er derfor grunden til at nytårsforsættet ofte og meget let bliver en fiasko. Få her nogle tips til at nytårsforsættet til en succes.

Kvit smøgerne én gang for alle

Det erikke en let opgave at stoppe med de dårlige vaner - især ikke - når det gælder rygning. Det kræver blod, sved og tårer at holde fast i, at den sidste smøg har været røget.

Men hvad bør man egentlig overveje, inden man sætter sig et så drastisk mål, som at kvitte smøgerne?
Der findes rigtig mange gode muligheder til at komme i mål med rygestoppet. Først og fremmest, findes der nogle gode hjælpemidler som Nicorette og Nicotinell, til at undgå trangen til cigaretter og nikotin. Præparater som Nicorette og Nicotinell er i høj kurs, når det gælder et rygestop, og kan være til stor hjælp netop i handlingsfasen.

Undersøgelser viser dertil, at man med disse produkter kan fordoble muligheden for et varigt rygestop, i modsætning til hvis man ikke benytter nikotinpræparater. Det skyldes, at det netop er nikotinen, man bliver afhængig af, og denne nikotin findes netop i de såkaldte nikotinpræparater. Derfor får rygere stadig stillet nikotintrangen igennem produkterne, og derfor vil man bedre kunne opretholde rygestoppet.

Fordelen ved at gøre brug af Nicotinell og Nicorette er, at præparaterne indeholder forskellige styrker, og derfor gør det nemmere at nedtrappe nikotinafhængigheden i steps. Begge produkter fås som nikotintyggegummi, nikotinplaster og sugetabletter.

Udover disse hjælpemidler bliver der også tilbudt forskellige rygestopkurser rundt omkring i landet. Det kan også være værd at overveje, hvis man ønsker at tage kampen op sammen med en masse andre i samme båd.

sund-mad-kostNed med overvægten og bliv mere fit

På den anden side af nytåret gælder det for mange om at komme ned i vægt. Nogle ønsker vægttab på grund af julemåneden, som har stået i madens, alkoholens og julegodternes tegn, hvor andres kamp omkring vægten går længere bagud.

Inden man går i gang med noget så intensivt som en kostomlægning, bør man overveje, hvad der er galt med den nuværende livsstil. Derefter bør man finde ud af, hvordan den ønskede vægt opnås. Det kan være ekstra motiverende, hvis man allierer sig med en professionel diætist, som kan hjælpe med den rette og varige livsstilsændring.

For at bevare vægttabet og ikke mindst den ønskede vægt, viser undersøgelser at daglig motion, har en positiv effekt på stabilisering af vægten. De fleste fitnesscentre tilbyder tilmed timer med en personlig træner, for at give den rigtig start på et godt og solidt træningsforløb.

Held og lykke med nytårsforsættet.

Senest ændret Tirsdag, 24 juli 2018 14:55

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.