Gør dig selv mere værdifuld på jobbet

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
I sin fritid kan man med fordel efteruddanne sig og gøre sig klar til næste job. I sin fritid kan man med fordel efteruddanne sig og gøre sig klar til næste job. Foto: Shutterstock.

ARBEJDSLIV: Det er starten på et nyt år, og for mange betyder det, at der skal ske noget nyt i deres liv. Ofte betyder dette, at man begynder i det lokale fitnesscenter, eller man skal til at spise lidt mere grønt. For andre kan det være ønsket om et nyt arbejde eller at stige i hierarkiet på det nuværende arbejde.

Hvis det er nyt arbejde, man ønsker, så kræver det, at man investerer lidt ekstra i sig selv, så man har den nødvendige værdi.
Styrker og svagheder på jobbet
Det første skridt på vejen til at skabe mere værdi for sig selv er ved at se indad. Det er nødvendigt at kende sine egne svagheder først, da de enten skal overvindes eller vendes til styrker, så de ikke længere kan holde en tilbage. Det er vigtigt at huske, at de fleste har evnen til at kunne lære eller mestre en bestemt kompetence.

Når man har fundet sine svagheder, skal der analyseres, hvorvidt det er muligt at vende dem enten til en styrke eller lære at arbejde uden om dem. Hvis ens udfordring er mangel på kompetencer inden for et bestemt felt, er det vigtigt at lægge en slagplan for at mestre dem. Dette gøres ved øvelse og konstant at udfordre ens færdigheder. Dette gør sig også gældende, hvis man ønsker at trække sine kompetencer et niveau op.

bog-bibliotek-job-uddannelseUddannelse og ny viden

Det næste trin man skal igennem er at opsøge ny viden. Dette kan gøres på forskellige måder, men skal helst have en relevans i forhold til ens profession. Arbejder man med kodning, og ønsker at skille sig ud af mængden, er det bedste valg at bygge videre på ens nuværende evner eller at lære et nyt kodesprog.

Den bedste metode til at lære et nyt kodesprog eller anden færdighed på, er ved at opsøge en eller flere personer, der allerede mestrer denne kompetence.

Deres opgave vil være at analysere ens nuværende færdigheder og planlægge en strategi for, hvordan man bedst når hen til det mål, man har sat for sig selv. Det samme gør sig gældende, hvis man ønsker at komme op på et højere niveau i forhold til de færdigheder, som man allerede har lært. Træningen skal designes til at presse en til det yderste, og gerne ud af ens comfort-zone, ellers vil en fremgang kun være midlertidig effektiv.

En anden form for viden, som man kan adoptere sig, er aktuel viden inden for et velkendt felt. Arbejder man eksempelvis i økonomi-, marketing- eller i erhvervsbranchen, så er det både klogt og nødvendigt at holde sig selv opdateret med de seneste nyheder. Værdien i dette ligger også i evnen til at udnytte den nødvendige data. Dette vil give en klar fordel over andre, der ikke ønsker at øge deres egen værdi og dermed blive mere værdifulde for deres arbejdsgiver.

Sælg dig selv og få jobbet

Det endelige råd, til at gøre dig selv mere værdifuld på arbejdspladsen, ligger i evnen til at kunne sælge alle disse nye samt nuværende færdigheder. Man kan have nok så mange færdigheder, men hvis ikke disse kan eller bliver formildet videre til de rigtige mennesker, så kan det være ligegyldigt.

Der findes mange forskellige metoder, hvorpå det er muligt at sælge sig selv. Det handler om at formidle den information, der skaber værdi over for personen, man snakker med. Her skal man selvfølgelig ramme de nødvendige kriterier og "triggers", som er ønsket af den pågældende arbejdsgiver. Dog er det muligt at skabe nye behov for virksomheden/arbejdspladsen, hvis man besidder ny eller ekstra kompetencer, som dermed giver dig et ekstra værdifuldt kort på hånden. Dette vil hjælpe dig med at skille dig ud fra mængden af andre ansatte eller ansøgere til et job.

Når det kommer til selve "leveringen" af sine kompetencer, er det utroligt vigtigt at udstråle selvsikkerhed - både ved ens evner og i sig selv. Det nedsætter nemlig ens udstråling og værdi, hvis man ikke kan overbevise andre om, at man har fuldt ud styr på tingene. Derfor er det en oplagt idé at læse artikler med tips til jobsøgning, der fokuserer på at forbedre ens handlekraft, udstråling og overskud. Held og lykke med dit nye job.

Senest ændret Tirsdag, 10 januar 2017 18:28

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.