I år finder det sted søndag den 21. september fra klokken 10-16, hvor landmænd over hele Danmark slår stalddørene op til gode oplevelser i selskab med køer, grise, mink, får, geder, høns og kyllinger.
Åbent Landbrug er en glimrende måde at møde maden, mens den stadig er levende. Børn elsker at få muligheden for at klappe og nusse med de mange forskellige dyr, og så er arrangementet gratis, men oplevelserne dyrebare.
Både børn og voksne kan blive meget klogere på, hvordan landmænd og deres dyr lever på landet, og hvordan afgrøderne kommer i laden hen mod årets slutning.
- Vi vil gerne opnå, at alle danskere bliver lige så stolte over landbruget, som vi landmænd er. Derfor inviterer vi alle til at se, hvordan vi i et moderne og effektivt landbrug producerer fødevarer af høj kvalitet, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.
Robotter og røde køer
Et moderne landbrug er nemlig ikke idyl, men derfor kan det godt være både hyggeligt og have en høj dyrevelfærd netop med hjælp fra ny teknologi som robotter og andre maskiner.
Dyrevelfærd og fødevaresikkerhed kan tjekkes i løbet af dagen, hvor gæsterne vil få adgang og mulighed for at komme helt tæt på dyrene og købe fødevarer, der hvor der også er gårdbutikker.
Arrangementet Åbent Landbrug er landsdækkende og koordineres af Landbrug & Fødevarer sammen med Landbo- og Familielandbrugsforeninger, Mammen Mejeri, Them Andelsmejeri, St. Clement - Bornholms Andelsmejeri, Naturmælk, Danish Crown, Dansk Erhvervsfjerkræ, Dan Hatch og Dansk Gartneri, Arla, Tican og Copenhagen Fur.
På www.aabentlandbrug.dk findes en liste over de gårde, der deltager i Åbent Landbrug. Sidste år deltog 70.000 gæster i arrangementet.