Spar penge på varmeregningen med en varmepumpe

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Der kan spares tusindvis af kroner på varmeregningen med en varmepumpe. Der kan spares tusindvis af kroner på varmeregningen med en varmepumpe. Foto: Pixabay.

ENERGI: Er du også træt af den dyre varmeregning? Heldigvis har du gode muligheder for at spare på din varmeregning ved hjælp af en varmepumpe.

Varmepumpen er ikke kun en økonomisk positiv faktor, det er også en miljøvenlig energiløsning og dermed et rigtig godt valg til dig, som gerne vil spare lidt på varmeregningen, men samtidig vægter miljøet højt.

Fem fordele ved varmepumpen:

• Billig i installation
• Stor besparelse på varmeregningen
• Effektiv opvarmningsform
• CO2-venlig varme
• God luftcirkulation og indeklima

Hvad er en varmepumpe

En varmepumpe er et apparat, der både har til formål at give varme og suge fugt. Varmepumpen består af to forskellige dele – den ene placeres indenfor, hvor varmebehovet er størst (typisk i stuen), og den anden placeres udvendigt på huset.

Fordelen ved denne type varmeanlæg er, at den udnytter varmen i luften eller i jorden til at opvarme boligen. Den mest almindelige type er en luft-til-luft-varmepumpe, der oftest anvendes i sommerhuse, i mindre bebyggelser eller som supplement til elvarme.

Luft-til-vand-varmepumpen kan derimod erstatte et eksisterende oliefyr fuldt ud og dermed fungere som boligens samlede opvarmningskilde. Til sidst er der jordvarme, der fungerer som et fuldt varmeanlæg til boligen, og det er desuden den mest effektive af alle typerne.

Varmepumper er effektive

Varmepumper er yderst effektive opvarmningskilder, fordi de udnytter energi optimalt, men det er dog meget vigtigt, at du anskaffer dig den optimale varmepumpe for din bolig. Inden du investerer i en varmepumpe, er der to ting, som du bør undersøge grundigt – det er ydelse og COP-værdi. Ydelsen fortæller noget om, hvor meget varme pumpen kan levere i almindelig drift, mens COP-værdien fortæller, hvor effektivt den gør det.

Mange vælger varmepumpen som opvarmningskilde til deres bolig, fordi det er én af de mest effektive opvarmningsformer, der sparer dig for mange penge.

Varmepumperne er væsentligt mere effektive end træpille-, gas- og oliefyr, men for at kunne sikre høj effektivitet og dermed den lavest mulige elregning, er det vigtigt, at du sørger for, at din varmepumpe både bliver installeret og indstillet korrekt.

Mange penge at spare

Hvem vil ikke gerne kunne spare ekstra penge på varmeregningen? Med en investering i en varmepumpe kan du spare tusindevis af kroner på din varmeregning, hvis du ejer et hus eller et sommerhus. Afhængigt af dit nuværende forbrug kan du spare helt op til 60 procent på din varmeregning.

Der er flere gode grunde til, at varmepumper er en god investering. En af dem er, at du kan se store besparelser på din varmeregning måned efter måned i mange år frem. Derudover vil din investering i en varmepumpe på sigt tjene sig selv hjem – typisk inden for en periode på mellem 6 og 12 år, men det afhænger naturligvis af dit energiforbrug, samt hvilken type du vælger. En tredje god grund er, at der er minimale vedligeholdelsesomkostninger ved brug af varmepumper, så du ikke pludselig står med uforudsete omkostninger.

Hold dit sommerhus frostfrit

Med en energimærket varmepumpe kan du holde dit sommerhus frostfrit tre gange så effektivt som med elpaneler. Varmepumperne er oplagte at installere i sommerhuse, hvor mange i dag har dyre elpaneler eller elradiatorer, netop fordi pumperne er langt mere effektive.

Mange tager hen til deres sommerhus i weekenderne og har derfor brug for en opvarmningsmetode, der sikrer, at de kan holde deres sommerhus frostfrit vinteren over. Det kan ikke betale sig at varme et helt koldt hus op hver gang, så hvis du ønsker at holde en vis varme i dit sommerhus i løbet af vinteren, er varmepumpen det rette valg, der kan spare dig for mange penge.

Hvis du ikke kan vente med at spare penge på varmeregningen, så bør du anskaffe dig den optimale varmepumpe, der passer til din bolig og dine behov. Sørg for at få hjælp til at finde den helt rette variant, så du kan være helt sikker på at få den bedste effekt ud af dit nye varmeanlæg.

Senest ændret Lørdag, 29 april 2017 06:12

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.