×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 139
JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 73

Skab sensommerhygge på altanen

Udgivet i Have
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

HYGGE: Efter en fantastisk solrig og varm sommer venter efteråret nu lige om hjørnet. Dagen er aftaget med næsten 4 timer,men hedigvis kan man nyde altanen hele året.

I september måned kan man både plukke de sidste frugter af årets høst og gøre klar til næste års altanglæder.

- Mange mener, at altanlivet kun skal leves om sommeren. Men med lidt viden om planter og idéer til dekoration så kan man have stor glæde af det lille frirum under åben himmel hele året, siger Lotte Andreasen fra Altan-Inspiration.dk.

Når det handler om planter, så synger sommerblomsterne på sidste vers. Derfor er det en god idé at erstatte dem med planter, der kan holde frem til den første frost - og gerne endnu længere. Klassiske efterårsblomster er asters, lyng, alrunrod, krysantemum, pyntekål og hortensia, der alle egner sig til lavere temperatur og mindre dagslys.

Tilføj gerne krukker og altankasser ekstra charme ved at dekorere sammenplantningerne med naturpynt som mini-græskar, æbler og hyben. Som en bonus kan man opleve, at småfuglene flokkes om altanen for at smage de gode frugter, så vær klar til at udskifte pyntetingene en gang i mellem.

Drømmer man om at følge det spirende forår på nærmeste hold, så er det nu at krukker og altankasser skal tilplantes med blomsterløg fra erantis, vintergækker, påskeliljer og tulipaner. Tommelfingerreglen er, at løget skal sættes med mindst 5 cm jord under. Over løget skal der være dobbelt så meget jord som løget er højt. Blomsterløgets spids skal vende opad.

Vinterklargøring af altan
Når man gør altanen klar til efteråret er det en god idé at starte med at lave en grundig rengøring. Fej spindelvæv ned, vask vinduerne og tør gelænderet grundigt af. Fjern fugleklatter og andet fastgroet snavs med en stiv børste og universalrengøringsmiddel.

Er altanens træværk tørt og udpint, så er det en god idé at give det en gang olie så det kan modstå vinterens regn og kulde. Slib træet let med sandpapir korn 180 - 240. Vask efter med grundrens. Når træet er tørt, påføres træolie med en pensel i træets længderetning.

Vinterklargøringen er også en god anledning til at få ryddet grundigt op på altanen. Flyt overskydende krukker og møbler til opbevaring. Fjern eller fastgør alle de ting, der kan blive kastet rundt af en efterårsstorm - og sørg i det hele taget for at fjerne unødvendige ting fra fra altanen.

 

Senest ændret Søndag, 08 september 2013 08:29

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.