Vægmaling uden MI

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Rockidans CapaFixx indeholder ikke det skadelige stof MI. Rockidans CapaFixx indeholder ikke det skadelige stof MI. Foto: Rockidan.

SUNDHED: En ny indemaling fra Rockidan har en lang række gode egenskaber, men det børnefamilier helt sikkert vil lægge mest mærke til, er, at den er uden det farlige konserveringsmiddel MI.

capaMI står for Methylisothiazolinon, der ud over at være næsten umuligt at sige, er stærkt allergifremkaldende for såvel beboere som malere. Alligevel bruges det i stort set al moderne maling.

Rockidans CapaFixx derimod indeholder slet ikke konserveringsmidler på linje med virksomhedens to andre allergi- og indeklimavenlige malinger Caparol Sensitiv og Sylitol Bio Indemaling.

- Dansk Farve- og Lakindustri sagde sidste år, at der kunne gå op til 10 år, før der kommer dansk produceret maling uden konserveringsmidler på markedet. Det kan danske allergikere og andre, der gerne vil undgå skadelige stoffer i indeklimaet jo ikke vente på, konstaterer Rockidans direktør, Jens Veibye Johansen.

Han tilføjer, at tyske producenter allerede nu har den nødvendige knowhow til løse problemet.

- Derfor kan vi tilbyde CapaFiXX Indemaling, der hverken indeholder opløsnings- konserveringsmidler, og malingen er klassificeret for bæredygtighed i de højeste kvalitetstrin i DGNB og LEED, siger Jens Veibye Johansen.

Læs mere om malingens egenskaber på www.rockidan.dk.

Senest ændret Mandag, 03 september 2018 13:42

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.