Ud med 70'er taget

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Parcelhuse fra 60'erne og 70'erne bliver næsten som nye med nyt tag. Parcelhuse fra 60'erne og 70'erne bliver næsten som nye med nyt tag. Foto: Monier.

RENOVERING: I 60'erne og 70'erne skød parcelhusene op som svampe i september, og nu begynder de mange års vind og vejr at vise sig.

tag-spaer-renoveringMange går derfor med tanker om renovering og udskiftning, men det er ikke en let beslutning, for det nye tag skal holde i mange år. Familien Christensen i Bjerringbro valgte at kontakte den lokale tømrervirksomhed Børge Jacobsen for at få gode råd – udgangspunktet var dog, at familien ønskede et tag med beton- eller tegltagsten.

- Vores brune bølgepladetag fra 1978 var efterhånden blevet helt gråt, og pladerne var begyndt at smuldre. Vi havde hørt om muligheden med at få det malet, men det er kun en stakket frist, da maling jo ikke holder sammen på et flosset tag, siger husejer Mogens Christensen.

Nyt tag

Familien valgte derfor en udskiftning, og – som de fleste gør – at efterisolere samtidig for på den måde at spare på varmeregningen. Samtidigt var det nødvendigt at forstærke gitterspærkonstruktionen, da tegl er tungere end det oprindelige tag af bølgetagplader.

hus-tag-renovering- Vi valgte nemlig et tag, der hedder Achat, fordi stenens form passer godt til vores hus. Samtidig er tagstenens overflade mindre modtagelig over for skidt og bevoksning. Under nedtagningen af det gamle, fandt vi ud af, at det stod værre til, end vi havde troet, for pladerne gik i stykker en efter en, fortæller Mogens Christensen, der glæder sig over sit nye tag.

 

 

Nyt tag af tegl


Tag:

Familien valgte Achat falstagsten fra Monier med en ædelengoberet sort overflade.

Forstærkning:

Ud fra Moniers beregninger af tagkonstruktionens bæreevne blev der udarbejdet et forslag til en tag- og forstærkningspakke – MFS – Monier ForstærkningsSystem.

Undertag:

Divoroll Top undertag fra Monier.

Senest ændret Mandag, 03 september 2018 13:40

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.