Solceller til røde tage

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Røde tegltage er pæne, men sorte solceller passer ikke ind. Røde tegltage er pæne, men sorte solceller passer ikke ind. Foto: base-projekt.dk

ALTERNATIV ENERGI: Sorte solceller på røde tage er grimme og passer slet ikke til stilen - det kan de fleste være enige om.

Projektet Building Adapted Solar Energy, BASE, har til formål at udvikle en priseffektiv højtydende solcelleløsning.

Samtidig vil man fokusere på, at finde løsninger, der kan tilpasses de røde tegltage.

Tegltagsejendom

Eksempelvis på store ejendomme i byerne som København ligger de røde tegltage. Disse ejendomme mister arkitektonisk værdi, hvis man sætter traditionelle solceller op.

Københavnerejendomme udgør en betydningsfuld del af Københavns historie og arkitektur, og er samtidig meget vanskelige at opsætte solceller på, fordi solcellerne sollernes farve og struktur er så anderledes.

Projektgruppen arbejder derfor på at skabe en fuldtagsløsning, der vil være en nyfortolkning af de traditionelle tegltage og samtidig vil kunne fungere som en integreret løsning på dele af taget.

- Vi er fuldstændig klar over, at vi har påtaget os en vanskelig opgave, men det er samtidig en rigtig spændende udfordring, da røde tegltage er en meget udbredt bygningstype og en af de mest problematiske bygninger at opsætte solceller på, udtaler Anders Sørensen, projektleder og udviklingschef hos Gaia Solar A/S.

Nye typer solceller

Projektgruppen har indledt flere dialoger med mulige demonstrationsejendomme, men hører stadig meget gerne fra interesserede boligforeninger, der kunne tænke sig at lægge tag til et testanlæg.

- De første skitser af den nye løsning virker meget lovende og jeg tror, vi har fat i noget banebrydende her, fortsætter han.

Projektet blev igangsat i april 2014 og koordineres af solcellevirksomheden Gaia Solar A/S. Herudover er følgende projektpartnere: Kirt Thomsen ApS, Københavns Ejendomme, Krydsrum Arkitekter, Cenergia, Enemærke.

Senest ændret Søndag, 11 januar 2015 07:11

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.