God julebog

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Barcelona i det 11. århundrede var fuld af sære skikkelser. Barcelona i det 11. århundrede var fuld af sære skikkelser. Foto: Saxo.

GOD LÆSNING: Hvis man er vild med god læsning, der river en med, så man næsten ikke kan slippe bogen, så er disse juletilbud lige sagen.

I det 11. århundredes Barcelona ved hoffet fandt man såvel ærlige riddere, skønjomfruer og forrædere, arabiske prostituerede og hæderlige munke.

Gennem personerne får vi præsenteret et spændende stykke spansk historie. Som eksempelvis Martí Barbany, der stadig er ung, da han mister sin elskede hustru i barselssengen. Fra et tidligere forhold har han dog en lille datter, der bliver hans et og alt. Med sine handelsskibe og sit kendskab til 'den sorte olie' bringer han stor rigdom til byen. Men nogen har et uopgjort regnskab med ham.

Hoffet er i den grad angrebet af splid og egne intriger. Men da Martís datter møder en ung adelsmand her, bliver magtbalancen skubbet til kanten, samtidig med at en underlig, forhutlet skikkelse kommer til Barcelona med ondt i sinde. Han har midterskilning og pisk i nakken, men hans særeste kendetegn er, at han mangler det ene øje og har en forunderlig let adgang til penge. Bernabé Mainar fra 'Ordenen' køber et par bordeller i byen, og hurtigt har han direkte adgang til fyrstedømmets arvinger.

Masser af spænding følger, og den er helt sikkert svær at slippe. Du kan købe bogen her - god fornøjelse.

Senest ændret Onsdag, 26 november 2014 12:31

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.