Harper Lees klassiker

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Dræb ikke en sangfugl er en stor amerikansk klassiker alle bør læse. Dræb ikke en sangfugl er en stor amerikansk klassiker alle bør læse. Foto: Lindhardt og Ringhof.

GOD BOG: "Dræb ikke en sangfugl", der på originalsproget hedder "To kill a mockingbird", er en stor klassiker, der indtil nu har solgt i over 30 millioner eksemplarer.

Boogen udkom oprindelig i 1960 og blev med det samme en bestseller, der vandt Pulitzerprisen året efter.

Romanen er derfor en af de helt store i amerikansk litteratur, og set i lyset af den seneste debat i USA, hvor sorte har været udsat for overgreb, er den mere aktuel end nogensinde.

Racisme i Sydstaterne

Handlingen foregår i den lille sydstatsby Maycomb, der er fyldt med den tids hykleri, vold og fordomme på det personlige plan. I dag er det mere institutionel racisme, der er årsag til problemerne, men der kan stadig drages paralleller.

draeb-ikke-en-sangfugl-harper-leeMaycombs meget respekterede sagfører, Atticus Finch, påtager sig forsvaret af en sort mand, der er anklaget for at have voldtaget en hvid kvinde, og det får meget store konsekvenser...Resten må du selv læse dig til.

Forfatteren Harper Lee (f. 1926) lever stadig, men har aldrig nogensinde skrevet flere bøger. I 2014 lavede Baileys' Women's Prize for Fiction, en liste over de bedste bøger af skrevet af kvinder, og "Dræb ikke en sangfugl" var en sikker nummer et på listen.

"Dræb ikke en sangfugl" udkommer den 15. januar 2015 på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Senest ændret Fredag, 05 december 2014 18:21

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.