Søren og kødgryderne

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Søren Gericke har lavet mad i 50 år. Søren Gericke har lavet mad i 50 år. Foto: Turbine Forlaget.

GOD BOG: Den 13. november udkom kogebogen "Søren Gericke 50 år - 50 opskrifter, Jubilæumskogebog 1963 - 2013" med et forord af Søren Ryge Petersen.

Prisen »Årets Gericke« uddeles hvert år af Danske Mad-anmeldere, som en anerkendelse til de bedste retter og de kokke, der har lavet dem.

Kokken Søren Gericke er manden bag moderne dansk gastronomi, og i den nye jubilæumskogebog er der samlet flotte højdepunkter fra hans karriere. "50 år – 50 opskrifter" er titlen, men typisk for Søren Gericke er bogen naturligvis endt med 53 opskrifter. Søren er ikke så vil med regler, programmer og drejebøger - de skal da brydes, ska' de.

Der er ikke meget fin fransk gastronomi eller kogekunst i bogen.

- Opskrifterne i denne bog er valgt ud i en samling på flere tusinde opskrifter, som jeg gennem 50 år har lavet til bøger og blade. Alle opskrifterne er lavet til hjemmekøkkenet, hvilket de også var i deres oprindelige form. Det er det vigtigste køkken, vi har. Det er her, det daglige måltid tilberedes. For mig har det daglige måltid altid været det vigtigste, siger Søren Gericke i anledning af udgivelsen.

I den appetitlige madbog er der også en række citater og hilsener fra kendte kokke og andre madfolk, som gerne vil give Søren Gericke en hilsen med på vejen i anledning af 50 års-jubilæet.

Bogen er udgivet på TURBINE forlaget.

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 14:42

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.