Hvorfor ikke prøve at slippe mobilen på din ferie?

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vinterferien står for døren, men for et stigende antal danskere bruges den ikke på at koble fra. I stedet bruger flere og flere ferien på at besvare mails og surfe på de sociale medier, siger Business Danmark.

Vinterferie er for mange lig med hyggelige stunder med varm kakao og friske gåture i Danmark, aktiv skiferie i bjergene eller solrig afslapning i klodens mere eksotiske egne. Men vi danskere har svært ved at trække stikket og koble fra, når vi er på ferie, og hver anden dansker læser og svarer derfor mails, selvom de burde holde fri. Det viser en undersøgelse fra Business Danmark.

For mange danskere er det derfor blevet et ufravigeligt krav, at der er internetadgang det sted, de skal holde ferie. Det fortæller Oliver Schell fra Esmark Feriehusudlejning, der udlejer feriehuse i ved Vesterhavet.

– I løbet af de seneste år har vi oplevet, at det bliver et større krav fra gæsterne, at der skal være god internetforbindelse, når de lejer et feriehus. Det tyder jo på, at de ikke har tænkt sig at lægge telefonen fra sig og være offline, selvom de holder ferie, siger Oliver Schell.

Stressekspert: Slip telefonen

På trods af mange danskeres internetafhængighed er der faktisk mange gode grunde til at slukke for mobiltelefonen og internetforbindelsen, når vi holder ferie. Det fortæller coach og stressekspert Camila Pearl.

– Vi er ikke ordentligt til stede, og det kan både gøre os stressede og gå ud over vores børn. Børn kopierer deres forældres adfærd, så hvis vi er på telefonen i ferien, viser vi dem, at det er måden at holde ferie på. Hvis vi vil ændre deres adfærd og få dem til at lege frem for at stirre på iPad'en, må vi selv gå forrest som rollemodeller, siger hun.

Vil du bruge din vinterferie på at koble af og være sammen med familien, giver stresseksperten her tre gode råd til at lægge mobilen fra dig:

Slå notifikationer fra. En telefon, der bimler og bamler, er svær ikke at samle op og kigge på. Slå derfor notifikationerne fra, så du ikke bliver fristet.

Gem mobilen væk. Det er nok de færreste, der helt vil lade telefonen blive derhjemme, når de tager i sommerhus eller på ferie. Men øv dig i ikke hele tiden at have den på dig. Læg den for eksempel i handskerummet i bilen eller i et af køkkenskabene. Så bliver du ikke hele tiden fristet til lige at tjekke noget. 

Skab gode oplevelser. Det er lettere at hive mobilen frem, hvis man bare sidder i sofaen. Sørg derfor for at planlægge nogle gode aktiviteter med børnene. Det kan være en tur i skoven, bål i haven, brætspil eller bagning.

Hvis du vil have flere gode råd til at lægge mobilen, så tjek Esmark Feriehusudlejning på nettet. 

Senest ændret Onsdag, 30 januar 2019 12:02

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.