Gode råd til at gøre din hverdag mere klimavenlig

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

I disse tider hvor klimaet fylder rigtig meget i debatten, bør alle tage et ekstra kig på livsstilen og se, om der måske er nogle dele af den, som man uden alt for meget besvær kan gøre mere klimavenlige.

Alle har et ansvar, når det handler om klimaet, og hvis man ønsker gode vilkår og en lys fremtid for sine børn og børnebørn, gælder det om at alle tager et ansvar og gør, hvad de kan. 

Det er faktisk ikke så svært at gøre hverdagen mere klimavenlig, og når man først har vænnet sig til det, er det måske også de klimavenlige valg, man foretrækker.

Her får du nogle gode tips til at blive mere klimavenlig.

Skær ned på kød

Et af de første steder, du kan sætte ind, er på din kost. Selvom du måske ikke tænker så meget over, hvad du spiser, kan der faktisk være en masse ting, som er mere skadelige for miljøet, end du måske havde regnet med. 

Det anbefales eksempelvis, at man generelt skærer ned på sit kødforbrug, da opdræt af kødkvæg har en større negativ indflydelse på miljøet end produktionen af planter. Desuden bør du også prioritere økologiske varer, da det også er gavnligt rent miljømæssigt. 

Hop på cyklen i stedet for at tage bilen

Noget andet, du kan lave om på i din hverdag, er den måde, du transporterer dig selv på. Hvis du bor langt ude på Lars Tyndskids mark, har du måske ikke andre valg end at tage bilen på arbejde, men hvis du bor tæt på et busstoppested eller bor tæt nok på dit arbejde til, at du kan hoppe på cyklen, er det altså helt klart det bedste.

At gå, cykle eller benytte sig af offentlig transport er klart bedre for miljøet end at køre i din benzinslugende bil hver eneste dag. Hvis du absolut vil køre på arbejde, er det måske en bedre idé at kigge på elbilen. 

Ellers er det altså op på cyklen. På den måde kan du også komme i super god form og få noget frisk luft samtidig med, at du gør noget, som er langt bedre for miljøet end at tage bilen.

Ty til mere miljøvenlig indretning

Hvis du er en af dem, som har en brændeovn til at lyse og varme huset op i de kolde tider, er selv dette et område, hvor du også kan træffe mere miljøbevidste valg. Til dette formål kan du vælge at investere i en pillebrændeovn. Udover at den selvfølgelig giver den hygge, som du søger i en brændeovn, er den også varmeeffektiv, billig og ikke mindst miljøvenlig.

Det er altså en smart idé at kigge sig lidt omkring i huset og se, om man måske kan få øje på noget, som kunne gøres lidt mere miljøvenligt - tit er det de små ting, der tæller.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.