Nytårsmarcipan

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Lakrids er godt til marcipan. Lakrids er godt til marcipan. Foto: Odense Marcipan.

NYTÅR: Lakrids er en naturlig råvare, som udvindes af roden fra den vildtvoksende lakridsbusk i det sydøstlige Europa og det sydvestlige Asien – smagen er perfekt til nytår.

Smagen af lakrids er enormt populær at bruge i kager, is og desserter i Danmark, og nytårets søde fristelser kan også twistes med smagfuld lakrids. Den færdigblandede lakridsmarcipan fra Odense Marcipan, der anvendes i nytårskonfekten og nytårsdesserten, er smagt til med ægte rå lakrids.

Kransekage med lakridssurprise
(ca. 20 stk.)

400 g Odense Kransekage
50 g Odense marcipan med lakrids
50 g hvid chokolade
Guldstøv til pynt

Kransekagemassen sprøjtes ud i små kugler på en bageplade med bagepapir. Lav en fin fordybning med enden af en grydeske (dyp skeen i vand, så er det nemmere at arbejde med). Tril en lille kugle af lakridsmarcipanen og sæt ned i hullet.
Bag kransekagerne ved 200° C i 6-8 minutter til de er gyldne. Lad kagerne køle af og temperer den hvide chokolade imens. Dæk herefter midten af kagen med hvid chokolade, og drys med guldstøv.

Marengsdessert med lakrids og nougatcreme
(6-10 personer)

2 æggehvide (Str. M)
1/2 tsk. eddike
75 g flormelis
60 g revet Odense Marcipan Lakrids
100 g blød nougat
1/2 dl piskefløde
Evt. friske bær og gulddrys til pynt

Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af sukkeret til stift skum. Vend resten af sukkeret i og pisk videre, til det hele er stift igen.
Riv marcipanen i marengsmassen og vend det hurtigt sammen. Kom marengsen i små ovnfaste portionsglas og sæt dem i ovnen ved 160° C i 20-22 minutter. Lad kagerne køle af og pisk imens fløde til en let skum og bland med smeltet nougat.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.