Franske fristelser

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Fransk æbletærte er en lækkerbisken. Fransk æbletærte er en lækkerbisken. Foto: Hermesetas.


STEVIA: Sødemidlet Stevia er et godt alternativ til sukker - og så er det naturligt.

Fransk æbletærte smager fantastisk, men de fleste er sikkert klar over, at sådan en også er fuld af sukker - eller rettere var.

For med det naturlige sødemiddel Stevia kan det nu lade sig gøre at lave en æbletærte, der smager, som den skal, men som er kalorielet.

Den lækre dessertkage er perfekt til en hygge-eftermiddag, og råvarerne har hver eneste butik. Det er nemlig blot: mel, vand, æg og smør og æbler naturligvis.

Opskriften leverer Fritidsmagasinet.dk så lige her til dig! God appetit.

Fransk æbletærte
8 - 10 personer

Ingredienser:
175 g hvedemel
75 g smør
2 spsk Hermesetas Stevia Drys-Let/eller ½ tsk Hermesetas Stevia Flydende
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand

Til fyldet:
1 kg madlavningsæbler, eller andre æbler
2 spsk Hermesetas Stevia Drys-Let
3 spsk siet abrikosmarmelade med reduceret sukkerindhold – eller lav eventuelt selv marmeladen

TILBEREDNING
Start med at blande smør, Hermesetas Stevia Drys-Let eller Hermesetas Stevia Flydende og æggeblomme sammen, og arbejd gradvist melet ind i blandingen. Herefter tilsættes - hvis nødvendigt - en lille smule vand, så dejen bliver blød uden at være klistret. Nu fordeles tærtedejen i en lav 23cm form. Køl indtil den skal bruges. Forvarm ovnen til 190oC. Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver. Fordel æbleskiverne over dejen, så de overlapper hinanden. Strø Hermesetas Stevia Drys-Let henover æblerne og læg så et nyt lag æbler. Fortsæt med at lægge nye lag, og strø Hermesetas Stevia Drys-Let, til der ikke er flere æbler. Bag herefter tærten i 30-40 minutter indtil æblerne er gyldenbrune og dejen bagt. Lad tærten køle lidt af, og pensel overfladen med fx abrikosmarmelade.

Senest ændret Mandag, 24 marts 2014 16:20

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.