Ris a la mande

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Ris a la mande hører julen til. Ris a la mande hører julen til. Foto: Hermesetas.

DESSERT: Juledesserten Ris a la mande er julens højdepunkt, og den serveres i langt de fleste danske hjem juleaften.

Opskriften er nærmest hellig i mange familier, så det er lidt af et sats, når Fritidsmagasinet her begiver sig ud i en lidt anderledes version. Det er ikke usædvanligt med opskrifter, der er gået fra generation til generation, og tør man røre ved traditioner?

Hvad med for eksempel at skifte sukkeret ud, selvom det hører til den "søde juletid"? Lidt mindre sukker hist og pist, og julen sætter sig pludselig en smule mindre fast på sidebenene.

Ris a la mande til 6 personer

Ingredienser

Først koges en portion risengrød af 1 liter mælk og ca. 2 dl ris
– husk der skal ikke salt i. (se evt. på pakken med grædris)

1 portion risengrød

Kornene fra 1 stang vanille
2 spsk. Hermesetas SteviaSweet Drys-Let
50 g smuttede finhakkede mandler
Lidt reven citronskal
3-4 dl. piskefløde

TILBEREDNING

Den kolde risengrød skal røres med vanillekorn, hakkede mandler, reven citronskal og Drys-Let. Herefter skal fløden piskes, og flødeskummet vendes i grøden. Serveres med lun kirsebærsovs. Så let kan det gøres - let at lave og "let" som light.

Pr. opskrift Pr. portion

kJ 12392 2065
kcal 2956 493
kulhydrat g 219 g 36 g
fedt g 204 g 34 g

Find selv flere opskrifter på www.hermesetas.dk.

Senest ændret Tirsdag, 23 august 2016 09:48

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.