Tre gode restauranter i Beograd

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Restauranten Lorenzo & Kakalamba er af de mest kitchede restauranter, men på den fede måde. Restauranten Lorenzo & Kakalamba er af de mest kitchede restauranter, men på den fede måde. Foto: Atlantic Link.

UKENDT STORBY: For mange er Beograd måske ikke det første valg, når man tænker storbyferie. Måske har vi i vores del af Europa ikke helt opdaget hvilke perler, der ligger mod øst og venter på os.

Beograd er et rigtigt godt eksempel på sådan en perle. Byen har masser af gode restauranter, og faktisk er det svært at vælge nogle ud - frem for andre.

For standarden er meget høj, og det gælder desuden også humøret, for serberne er et folk, der elsker at more sig og gå ud at spise.

Vi har dog fundet tre restauranter i Beograd, der tilbyder lækker serbisk mad og som samtidig er en oplevelse i sig selv.

Lorenzo & Kakalamba

Stemningen er høj på Lorenzo & Kakalamba, og det er kitch-faktoren også. Restauranten er med i mange rejseguider, fordi den skal opleves. Det er en klassiker, der ikke ligner nogen anden restaurant.

Fra loftet hænger der således røde plastiklysekroner, på herretoilettet har julemanden taget det ene "hus" og hvad er mere naturligt end at have et kyskhedsbælte hængende i restauranten? Til pynt forstås.

Det lettere forstyrrede og gakkede interiør har dog sin modsætning i den gastronomiske side - Lorenzo & Kakalamba laver udsøgt italiensk-serbiske specialiteter fra køkkenet.

Little Bay

Man kan passende begynde en operaaften med at spise sin middag på Little Bay. Stedet er indrettet helt som et teater; med fornemme lysekroner og smukke balkoner.

Det er ikke udsædvanligt at dygtige operasangere og klassiske musikere underholder under maden.

Samtidig er maden uhyre lækker, og er baseret på klassiske europæiske traditioner.

Ofte underholder dygtige klassiske musikere og operasangere under maden, og maden er da også så lækker, at den inspirerer til at bryde ud i sang. Menuen byder på klassiske europæiske retter.

Tri Sesira

Beograds bohemekvarter, Skadarlija, har en af byens ældste restauranter som omdrejningspunkt.

Tri Sesira, "tre hatte", serverede den første ret i 1864, og maden er traditionel serbisk, hvilket betyder masser af charcuteri, grillet kød og pølser.

Spillemænd bevæger sig fra bord til bord, mens de synger glade serbiske folkesange. Det er tradition og kontinuitet, der præger dette vidunderlige sted.

Senest ændret Mandag, 22 august 2016 11:53

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.