Is med jordbærsauce

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Lav den skønneste, hjemmelavede is - med få kalorier. Lav den skønneste, hjemmelavede is - med få kalorier. Foto: Hermesetas.

ISTID: Lav din egen yoghurt-rababer is, som mor lavede den. Is er skønt om sommeren, og det er slet ikke så svært at lave en velsmagende hjemmelavet is.

Selvom maj måned måske ikke altid er lige var, så passer hjemmelavet is alligevel altid godt til dessert på denne årstid.

Slank med is

Om man ligefrem bliver slank af at spise is, er svært at sige, men man kan i hvert fald sagtens lave is uden sukker, hvis man bruger et sødemiddel som eksempelvis flydende SteviaSweet.

Rabarberne vælter op ad jorden, og man begynder netop i maj at kunne få danske jordbær. Selv pynten citronmelisse kan komme fra egne krukker, så hvis man har haven og planterne, kan isen være nærmest lokalproduceret!

Nyd det skønne forår og god appetit.

Is til 10 personer:

5 tsk. vand, 2 tsk. Hermesetas Flydende SteviaSweet, 650 g rabarber, 2 spsk. Citronsaft, 150 ml piskefløde, 350 g jordbær, 300 g fedtfattig yoghurt naturel.

Sauce til isen

650 g jordbær, 5 tsk citronsaft, 1 tsk Hermesetas Flydende SteviaSweet, 5 tsk Kirsch (eller andet).

Pynt til den hjemmelaved is

100 g blade fra citronmelisse

Sådan tilbereder du isen

Først skæres rabarberne i små stykker, hvorefter de skal simre i en gryde med vand og låg på indtil de er godt møre.

Der blendes med Hermesetas Flydende SteviaSweet og lidt citronsaft, hvorefter det hele skal køle af.

Så halveres jordbærrene og de pureres sammen med rabarberne og yoghurt røres is.

Nu piskes fløden og vendes herefter i frugtblandingen. Det hele fryses ned i en sorbét-form eller en is-form.

Saucen til isen

Jordbærerne skal pureres godt sammen med sødemidlet og citronsaft. Tilsæt Kirsch og afkøl det. Saucen hældes ud på tallerkenen – eller i en lille skål. Læg små portioner af is ovenpå og pynt det hele med jordbærskiver og citronmelisseblade.

Portion is

kJ 497
kcal 119
Kulhydrat/g 9.0 g
Fedt/g 7.0 g

Senest ændret Søndag, 24 maj 2015 09:31

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.