Kulinariske oplevelser i Gøteborg

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Nygrens i Gøteborg er en af de restauranter man bør besøge, hvis man er i byen. Nygrens i Gøteborg er en af de restauranter man bør besøge, hvis man er i byen. Foto: Jonas Ingman Alingsås/VisitSweden.

GOURMET: Lokale råvarer fra mark, skov og hav, ikke mindst skaldyrene har de senere år været med til at sætte Vestsverige og ikke mindst Gøteborg på det internationale gourmet-kort.

nygrens-goeteborg-restaurantOmrådets Michelin restauranter og andre spisesteder bruger mere og mere de fine lokale ingredienser. Samtidig er de dygtige kokke fælles om at udnytte de friske og lokale råvarer på en spændende og inspirerende måde.

Hvis du har mod på en weekendtur til Gøteborg og omegn har VisitSweden lavet en guide til de bedste restauranter i regionen.

En spændende cafe ligger i den lille by Allingsås cirka 40 minutters kørsel fra Gøteborg. Caféen hedder Nygren Café, og den er for nylig er valgt som det bedste fika-sted af White Guide. Og på turen har du også mulighed for at møde verdensmesteren i cocktails, Dosa Ivanov.

Clarion Hotel Post i Gøteborg

Du kan begyne weekenden med at tjekke ind på det firestjernede Clarion Hotel Post, som ligger overfor centralstationen. Hotellet har to gode restauranter, Vrå og Norda Bar og Grill samt Post Bar, hvis drinks efter sigende er Sveriges bedste.

Det er i hvert fald Dosa Ivanov, der står bag bardisken. Han har både i 2014 og 2015 modtaget prisen som den bedste bartender i Sverige, ligesom han i 2015 vandt titlen som Bartender of the Year i World Cocktail Championships.

Du kan begynde aftenen med en af de vindende cocktails fra hans hånd i Post Bar på hotellet, og herefter kan du gå om bord i de spændende smagsoplevelser i byen. Det kan være enten på Restaurant Vrå på hotellet, hvor madkonceptet er en fusion af japanske og svenske råvarer fra kysten, eller på en af de syv Michelin-restauranter i Göteborg.

Det nordiske køkken

Vælg selv, om du ønsker det mere klassiske køkken som Thörnströms Kök eller Sjömagasinet eller et moderne eksempel på det nye nordiske køkken, som du finder for eksempel på restaurant Koka, Bhoga eller SK Mat & Människor.

Skal det være lidt billigere kan du besøge restaurant Atelier, der har specialiseret sig i lokalt produceret mad og med en enkel, men lækker vinsmagningsmenu på fire retter.
Næste morgen skal du ikke snyde dig selv for hotellets gode morgenmad. Derefter kan du tage på en rundtur til nogle af Gøteborgs spændende madsteder.

Gøteborgs torvehaller

Du starter ved Saluhallen med din madvandring og oplev Göteborgs torvehaller. Herefter kan man fortsætte ad Södra Larmgatan gennem Victoriapassagen og langs Vallgatan til Magasinsgatan.

På Magasinsgatan torv har du blandt andet Da Matteo, som er et prisbelønnet kafferisteri samt café. Du fortsætter derefter til Feskekörka (Fiskekirken), som er Göteborgs indendørs fiskemarked med et hav af friske fisk og skaldyr.

Frokosten kan det anbefales at du spiser på Restaurant Gabriel i Feskekörka. Et klassisk sted med de bedste fisk og skaldyr. God fornøjelse.

Senest ændret Fredag, 19 august 2016 08:39

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.