Kartoffelavlere støtter brysterne

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Avlerne af kartofler og gulerødder fra Lammefjorden støtter Kræftens Bekæmpelse. Avlerne af kartofler og gulerødder fra Lammefjorden støtter Kræftens Bekæmpelse. Foto: Lammefjordens Grøntsagslaug.

GODE KARTOFLER: Kampagnen Støt Brysterne bakkes igen i år op af producenter og avlere på Lammefjorden. Derfor kommer vi igen til at se de lidt specielle poser i butikkerne.

Støt Brysterne-poserne med et kilo kartofler eller gulerødder ligger snart klar, og for hver pose man køber, så går der 50 øre til kampagnen.

LÆS OGSÅ: Smag på de lækreste gulerødder

Grøntsager og kræft

Alene sidste år kunne Lammefjordens Grøntsagslaug på den måde samle næsten 170.000 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse.

- Vi er rigtig glade for, at forbrugerne i den grad støttede initiativet og købte så mange gulerødder og kartofler fra Lammefjorden, at vi kunne sende det store beløb til Kræftens Bekæmpelse og deres vigtige arbejde, siger formand Hans Møller Olsen.

Han er selv gulerodsavler og håber også, at samarbejdet mellem grøntsagsavlerne og Kræftens Bekæmpelse fortsætter fremadrettet.

Grøntsager på gammel havbund

Organisationen Lammefjordens Grøntsagslaug består af de avlere, gulerodsvaskerier og kartoffelpakkerier som holder til på den del af Lammefjorden, der er inddæmmet.

Inddæmningen dækker 55 kvadratkilometer gammel havbund i Nordvestsjælland.

Den specielle jord er meget velegnet til at dyrke rodfrugter som kartofler og gulerødder, og det er da også det Lammefjorden er kendt for.

Faktisk er Lammefjordsgulerødder og -kartofler blandt de meget få danske fødevarer, der kan bryste sig af kvalitetsstemplet BGB, Begrænset Geografisk Betegnelse.

Støt Brysterne kampagnen bliver i år gennemført for 14. gang. I 2015 blev der indsamlet i alt 16,5 millioner kroner til sagen. Omkring 60.000 danske kvinder lever med brystkræft.

Senest ændret Søndag, 02 oktober 2016 07:11

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.