Spændende nyt madmarked i København

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
WestMarket er Københavns nye og meget spændende fødevaremarked. WestMarket er Københavns nye og meget spændende fødevaremarked. Foto: Aage Krogsdam.

WESTMARKET: Så åbnede det længe ventede WestMarket i København efter at have været udskudt mere end et halvt år.

Københavns nye fødevaremarked ligger i en passage mellem Vesterbrogade og Matthæusgade, og den officielle adresse er Vesterbrogade 97. Stedet har igennem årene levet en omtumlet tilværelse.

I 2008 åbnede passagen som en indendørs indkøbsarkade under navnet Toves Galleri. Navnet skyldtes forfatterinden Tove Ditlevsen, hvis barndomshjem i Hedebygade ligger få hundrede meter fra passagen.

De senere år har Toves Galleri udover dusinvis af lukkede butikker først og fremmest rummet Danmarks største Netto, et fitnesscenter, en pakistansk skrædder og derudover ikke så meget andet.

Mad til københavnerne

Men en række investorer så mulighederne for nogle år siden og med en investering, der nærmer sig mere end 150 millioner kroner, er hele passagen nu klar med 62 stader til at betjene københavnerne og andre med hang til mad lidt ud over det sædvanlige.

Her findes et hav af små restauranter, take-out steder, og butikker, hvor man kan købe maden med hjem.

Mad fra hele verden

Her findes kulinariske specialiteter fra hele verden, asiatiske retter med sushi i spidsen, street køkkener inspireret fra Bangkok og Singapore, nordiske retter med vildt fra de vilde dyr i hele Norden, fish and chips, hummer salater med videre.

Traditionelle hamburgers, bøffer samt forskellige europæiske retter inspireret af både det franske og italienske køkken. Fulgt af græske og mellemøstlige specialiteter. Salatbarer med spændende vegetar retter og salater i varianter med forskellige smagsløg lokker også.

Restauranter og cafeer

På mange af de små restauranter tilbydes både danske og udenlandske fadøl og vine fra oversøiske lande. Jo sprogenes mangfoldighed røber kokkens herkomst i de mange små stader, hvor der snittes, grilles, steges, røges og tilberedes under højt humør til glæde for kunderne.

Udover restauranterne og de forskellige street køkkener findes der flere specialbutikker med grøntsager, blomster, vin, øl og ikke at forglemme en række caféer, hvor man kan købe alle former for kaffe og hertil serveres bagerivarer og kagedelikatesser af mange slags.

Senest ændret Fredag, 27 januar 2017 10:10

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.