Verdens største økologi messe

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Danmark har et godt ry som et økologisk land. Danmark har et godt ry som et økologisk land. Foto: Økologisk Landsforening.

NÜRNBERG: 54 danske virksomheder er med på verdens største økomesse, der åbner i dag. De vil forsøge at sælge endnu flere danske økologiske produkter gennem et stort eksportfremstød på den danske fællesstand på messen.

Den danske fællesstand byde på et bredt udvalg af økologiske produkter fra Danmark – fra klassiske eksportvarer som mælk, oste, æg og kød til snackbarer, flydende urter, øl, juicer og babymad.

LÆS OGSÅ: Hestepærer bliver til danske svampe

Både store og små såvel som nye og erfarne danske øko-virksomheder deltager – heraf 11 for første gang.

Danmark er økologisk

Danmark er i dag den førende nation i verden, når det gælder produktion og salg af økologiske produkter.

Andelen af det samlede fødevaresalg i Danmark var 8,4 procent i 2015. Samtidig blev der eksporteret danske økovarer for 1.983 millioner kroner i 2015, hvilket er en stigning på 15 procent i forhold til 2014.

38 procent af den danske øko-eksport gik til Tyskland, som er det største eksportmarked. Økologisk Landsforening venter at denne eksport vil nå cirka 3,5 mia. kroner i 2020.

Messen i Nürnberg er åben fra onsdag til lørdag, hvor tusindvis af indkøbere og fødevareproducenter vil deltage i den store messe.

Det danske eksportfremstød er arrangeret af Økologisk Landsforening i samarbejde med netværket Bio Aus Dänemark.

Dansk økologi bliver set

Den danske førerposition på økologi markedet vækker international opmærksomhed. De danske virksomheder er kendt i udlandet for at udvikle innovative økologiske produkter af høj kvalitet og troværdighed.

Det har betydet, at den danske økologiske eksport er steget uafbrudt i ti år, og et fremstød på verdens største øko-messe er med til at skubbe yderligere på den positive udvikling.

- Derfor er det utroligt glædeligt, at et rekordstort antal virksomheder deltager i eksportfremstødet, siger Helene Birk, markedschef for eksportfremme i Økologisk Landsforening.

Fødevareministeren bakker op

Helene Birk glæder sig også meget over, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen bakker de danske økologiske virksomheder op ved at åbne den danske fællesstand på BioFach:

- Dansk økologisk eksport stiger år for år, og jeg anser økologieksporten for ét af vores meget lovende indsatsområder. Det er med til at skabe vækst og jobs i Danmark.

Derfor glæder han sig til at mødes med de danske virksomheder, der deltager her på Biofach, og diskutere med dem, hvordan man kan sikre en fortsat vækst i økologieksporten, lyder det fra miljø- og fødevareministeren.

Senest ændret Fredag, 17 februar 2017 07:54

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.