Gourmetmad i Bandholm

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Af journalist Aage Krogsdam

Vi er netop ankommet til det firestjernede Bandholm Hotel, der ligger ved havnen i Bandholm med udsigt over Smålandshavet. Vi skal ind og afprøve en gourmetmenu, som hotellet er berømt for i hele landet.

Det første, der slår én i møde, er de stemningsmættede visuelle indtryk i de smukke restaurantlokaler med rustikke stoftapeter, funklende lysekroner og knitrende pejs. På hotellet er atmosfæren fra 1800-tallets romantik blevet bevaret samtidig med at de nyeste faciliteter tilbydes gæsterne i de smagfuldt nyindrettede værelser.

Efter indkvarteringen og efter at vi var faldet lidt til ro, fik vi inden middagen en snak med hotellets direktør, Joseph Kristiansen, om hotellets koncept med gastro- og gourmetmenuer bestående af 4-7 retter med tilhørende vinmenuer.

"Vores køkkenchef Naomi Fouché har kreeret de mange spændende retter baseret på unikke, lokale råvarer, nøje udvalgt efter deres smag, duft, udseende og konsistens og nænsomt tilberedt, så den gode smag fremhæves og bevares. Lolland-Falster er i kraft af sit milde klima og fede jord en sand guldgrube af spændende og velsmagende råvarer, og hotellet samarbejder med anerkendte lokale producenter såsom Krenkerup Bryggeri, Frederiksdal Kirsebærvin og Dalbakkegård", fortæller Joseph Kristiansen.

En stor nydelse

Efter samtalen er det tid til at afprøve gourmetmenuen bestående af 7 retter med tilhørende vinmenu. De første retter bestod af østers med Baeri kaviar, urteolie og balsamicoperler og derefter havkat og blåmusling med rørt urtecreme i sprød dej med skummende muslingesauce og grønkålschips. En virkelig delikatesse, som der tydeligvis var kælet for i køkkenet.
Derefter fulgte andelevermousse med morbær fra Fejø. Også en skøn specialitet, der smagte himmelsk. Så kom vi til hovedretterne, som startede med lam og rosmarinsorbet med gin. Derefter oksemørbrad med biodynamiske kaffebagte rødbeder, flæskesværspanerede brisler i portvinssauce med pommes fondant og skalotteløg. Undervejs til alle retterne var der hele tiden frisk hjemmebagt brød, økosmør og urtesmør.

Selv om vi var dejligt mætte af de skønne retter, skulle vi naturligvis også have dessert. Den første dessert bestod af kombucha-syltede blommer med mandelmousse og lakridsganache. Den anden desset var yderst velsmagende og var sammensat af æbler fra haven med et strejf af guld, saltkaramel, Rooibos-pannacotta og cognacperler. Desserterne var en stor nydelse.

Alle retter var veltilberedt, velsmagende og flot anrettet og Sommeliens vinvalg var fremragende. Ud over smagen var madens visuelle fremtoning en attraktion i sig selv, og køkkenchef Naomi Fouché havde gjort meget ud af at præsentere retterne på en spændende og kreativ måde, der komplementerede smagsudtrykket og skabte et kulinarisk helhedsindtryk.
Serveringen fra de søde tjenere var helt i top. Hele tiden sørgede de for, at vi intet manglede og med venlighed og smil servicerede de restauranten, der var fyldt helt op. Hotellets restaurant serverer gastromenuer hver dag og gourmetmenu hver fredag og lørdag.

Julegourmet

Indtil lørdag den 30. december serveres gourmetmenuen i en specielt juleinspireret udgave, hvor køkkenchefen Naomi Fouché fortolker julens traditionelle retter og kreerer 7 nye spændende gourmetretter til lejligheden.
"Vi gør alt for at hygge om vores gæster, hvad enten de kommer fra Danmark eller udlandet. Vi tror på, at de gode, gamle dyder som veltilberedte råvarer, venlig og kompetent service, smukke og rene faciliteter og vigtigst af alt: at vores dygtige medarbejdere trives og er glade for at have gæster, betaler sig", siger Naomi Fouché.

Bandholm Hotel tilbyder også gourmetophold og Queen-ophold med overnatning, gourmetmenu, chokoladedyppede jordbær på værelset m.m.

Senest ændret Torsdag, 21 marts 2019 11:08

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.