Valutafordel vækker vores skiferielyst

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Skiferie til rabatpris? Endda med god klimasamvittighed? Prisen for 100 svenske kroner ligger nu på rekordlave 69 danske, hvilket betyder, at kursen er rekordlav i ti år. I følge en ny undersøgelse er det noget, danskerne er uhyre bevidste om. Forbrugerøkonom anerkender besparelsesmuligheden.

Som dansker kan man spare mange penge på sin skiferie, hvis man denne sæson pakker skigrejet og tager turen til de svenske pister. Og det er da også noget, der synes at have betydning for os danskere. 40 % tilkendegiver i en ny YouGov-undersøgelse, at det har stor eller afgørende betydning for valget af skisportssted 2019/2020, at der er en valutafordel at hente. I tillæg siger 37 %, at det har nogen betydning.

"Hvis man ikke har prøvet at tage til Sverige tidligere, er der ekstra god grund til det nu med den rekordlave svenske krone, der er for tiden. Skiferien kan næsten ikke blive billigere, også når det kommer til leveomkostninger på destinationen. Går man ud og spiser, sparer man penge, og herudover er der en lav moms på fødevarer i Sverige, så man behøver ikke tage maden med hjemmefra, hvis man bor i hytte. Det er med andre ord yderst favorabelt p.t. at feriere og købe ind i Sverige", siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea.

Skiferieoplevelsen i Sverige kan gøres til rekordlave beløb, men det er også umagen værd at tænke i at købe andre ting, der går hånd i hånd med en skiferie som skitøj og skiudstyr, så flere fluer slås med et smæk.

Man bør bestille tidligt

Vil man toppe den favorable valutakurs med andre nyttige besparelsesfif, er det ikke vanskeligt.

"Hvis muligt kan man også tænke i at bestille sin skiferie så tidligt som muligt, gerne i oktober eller november. I de måneder er der en bestil-tidligt rabat på en række populære destinationer, fx Orsa Grönklitt, Kläppen og Åre", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Man kan også spare op mod 50 % på en skiferie ved at bestille i lavsæson, fx i Mullsjö. Bestiller man sin skiferie i de uger, som ikke er højsæson, dvs. uge 2-6 samt 12-14, er der store summer at spare og også færre skiløbere på pisterne. Lige i øjeblikket er der også særlige lavsæsonstilbud fra f.eks. Kläppen, Stöten, Orsa Grönklitt, Lofsdalen og Åre.

Læs også: Beskæftigelsesfradrag

"Udover valutafordelen lægger flere og flere forbrugere vægt på klimadagsordenen, når de forbruger, både til hverdag og på ferier, og køreturen til Sverige er ikke så lang, så det gavner både klimaregnskabet og pengepungen", siger Ann Lehmann Erichsen.

You-Gov undersøgelsen er gennemført i perioden d. 4. - 8. oktober 2019.

Senest ændret Torsdag, 24 oktober 2019 19:53

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.