Ligesom de fleste lande i verden er ramt af COVID-19, er vores nærmeste nabo Tyskland også hårdt ramt. Rejselandet Tyskland har haft en nedgang i antal overnatninger med 95 % i april og maj i forhold til året før, mens juni rettede sig lidt, og her er nedgangen i overnatningerne 'kun' på 74 procent.

Tekst og fotos: journalist Aage Krogsdam.

Sponsoreret indhold

Det gælder om at tænke sig om, når der skal vælges en ny bil. Der er mange forskellige mærker og modeller at vælge imellem, og kunne du bare vælge helt frit imellem alle dem, der findes, så vil du muligvis nok vælge en anden bil end den, som du kommer til at købe.

Det handler nok om økonomi og om miljø. Det er i hvert fald oftest disse to hensyn, der vejer tungest, når der skal købes en ny bil. Det er jo sådan, at de fedeste biler typisk vil være meget dyrere og meget mindre miljøvenlige, end du kan være med til.

Derfor er du nok nødt til at lade fornuften styre, når du står over for at skulle vælge en ny bil.

Skån miljøet og vælg en elbil

Der bliver produceret flere og flere elbiler efterhånden. Det gør der, fordi kunderne efterspørger dem og fordi, de hele tiden bliver bedre. Desuden så vejer argumentet om at skåne miljøet mest muligt også meget tungt. 

En elbil er måske nok noget dyrere i indkøbspris, men på den lange bane vil den spare dig for de dyrere udgifter til brændstof, som andre typer af biler kører på. Derfor er der alligevel en økonomisk gevinst i den sidste ende ved at have en elbil. 

I forhold til det miljømæssige hensyn så vinder elbilen jo suverænt i sammenligningen med både benzin- og dieselbilen. Derfor vil du både skåne miljøet og din egen økonomi, når du vælger en elbil.

Hav en hjemme elbil lader

Du tænker måske, at det er lidt bøvlet at have en elbil, fordi det er besværligt at lade den op. Der kan være langt imellem ladestationerne, og så kan du risikere at skulle køre langt for at få din bil ladet op. Det er selvfølgelig både irriterende og dyrt.

Hvis du har en hjemmelader, så behøver det slet ikke at være noget problem, for så kan du bare lade din bil op derhjemme. Læs mere om den smarte hjemmelader til elbilen her, og du vil nok blive overbevist om, at det er både nemt og super smart. Når du har sådan en elbil lader installeret derhjemme, så vil du altid bare kunne sætte din bils ledning til, så vil den kunne stå og blive ladet op, mens du er inde i dit hjem og laver andre ting. Desuden sparer du transporten frem og tilbage til ladestationen, og dermed sparer du yderligere. 

På den måde er der flere gode argumenter for at have en elbil. Du skåner miljøet, du sparer penge og du sparer tid. Det kan være, at du skal ud at kigge efter en af de nyeste elbiler, når du skal have en ny bil næste gang. Hvis dit valg falder på det, så vil du i hvert fald gøre noget godt både for miljøet og for din økonomi. Og rent bortsete fra det så får du altså også en super fed bil, for sådan er de nye elbiler. Sådan en bør du seriøst overveje at anskaffe dig.

Sponsoreret indhold

Det er vigtigt, at du holder din krop sund og stærk. Det vil skåne dig for diverse skavanker både nu og senere i livet, og så er det i det hele taget en stor fordel at være stærk. Særligt ryggen skal du give positiv særbehandling. Den skal bære dig hele livet, og det skal den helst gøre på en hensigtsmæssig og smertefri måde. 

Rigtig mange mennesker døjer med rygsmerter, og når først du har pådraget dig sådan nogle, så kan det være nærmest umuligt at komme af med igen. Derfor giver det super god mening at sørge for at behandle din ryg ordentligt.

Ryggen skal skånes og styrkes

En ryg er både sart og stærk, og derfor skal du tage hensyn til begge disse egenskaber. Det vil sige, at du skal sørge for ikke at overbelaste din ryg, og at du skal træne den, så den kan holde sig stærk hele livet. En stærk ryg vil være mindre tilbøjelig til at pådrage sig skader.

Du skal derfor altid passe på med at løfte tunge ting på en uhensigtsmæssig måde. Sørg for, at du løfter med hele kroppen og ikke med ryggen alene. Især benene skal gøre sin del af løftearbejdet. Pas især på lænden, da den er særligt udsat for skæve eller for tunge løft.

Du kan styrke ryggen ved at træne den, så dens muskler bliver stærke.

De gode rygøvelser

Dels skal du træne ryggen, og dels skal du skåne den. Det kan du gøre enten ved nogle gulvøvelser, hvor du ligger ned på en måtte og løfter overkroppen op. både lige op og skråt op til begge sider. Her er det vigtigt, at du holder lænden i gulvet. Den skal du altid passe på.

Du kan også træne din ryg på rygbænk eller en rygtræner maskine. Sådan en maskine er indrettet ergonomisk korrekt, sådan at du kommer til at bruge den på en hensigtsmæssig måde. Pas dog igen på med ikke at overbelaste lænden. Mærk efter, om den vinkel du bøjer i, er i orden. 

En rygbænk er ikke den mest kostbare træningsmaskine, der findes, men den er effektiv og vigtig for hele din krop.

Find en god og billig rygbænk

Der findes flere rygtræner maskiner til hjemmetræning på markedet. Når du skal vælge sådan en, så bør du gå efter en, der har fået gode anmeldelser. Så kan du være sikker på, at du får en maskine, der er af god kvalitet. 

Vil du gerne have en god rygtræner, som også er en billig rygbænk, så kan du holde øje med, hvornår der kommer nogen på udsalg. Hvis du sætter dig godt ind i, hvilke mærker og modeller du skal gå efter, så kan du se på, om ikke nogen af dem kommer på tilbud. Hvis de gør det, så sikrer du dig, at du får en rygtræner af en god kvalitet, og at den kommer til en super god pris.

Træn din ryg dagligt

Da din ryg gerne skulle holde sig rask og stærk hele livet, så kan du nok ofre nogle minutter på at træne den hver dag. Det behøver slet ikke at være en langvarig seance, men musklerne skal holdes vedlige dagligt. Gør du det, så får du gjort noget virkelig godt og vigtigt for dig selv hver eneste dag. Det giver dig god samvittighed, og det giver dig en stærk ryg. Det er dobbelt op på point.

Du kan naturligvis træne din ryg på andre måder, men en yogamåtte på gulvet suppleret med en rygtræner maskine kan sagtens være rigeligt til at holde din ranke ryg i god form.

Sponsoreret indhold

Når du skal købe noget nyt til huset eller til haven, så er det altid en god idé at undersøge så meget i forvejen som muligt om det pågældende produkt. Det gælder især, hvis der er tale om nogle ret dyre ting. Her er det i hvert fald ekstra surt at købe katten i sækken.

Hvis du for eksempel køber en dyr vare på nettet, så kan det være ekstra svært at vurdere kvaliteten af det. Det kan være svært at vurdere en størrelse og et materiale uden at have haft mulighed for at prøve eller mærke varen. Derfor kan du godt blive skuffet, når din vare kommer hjem, og du får den pakket ud. Det kan også være, at du bliver skuffet, når du går i gang med at afprøve varen.

For i højere grad at skåne dig selv for sådan nogle skuffende oplevelser kan du med fordel tjekke diverse tests af det pågældende produkt, inden du bestiller og betaler det.

Tjek tests og anmeldelser, inden du køber et produkt

Der foretages løbende tests og anmeldelser af forskellige produkter. Er du på vej til at købe et bestemt produkt, så vil du nok kunne finde en eller flere tests eller anmeldelser af det, som du kan sætte dig ind i. I disse tests og anmeldelser vil du kunne læse om produktets egenskaber og om, hvordan det bliver vurderet af brugere.

Du kan for eksempel gå ind på bedste5.dk og finde de produkter, der er bedst i test inden for diverse kategorier. Så får du et fint overblik over, hvad du kan forvente af et produkt af god kvalitet, og dermed er du bedre kvalificeret i forhold til at vælge det, som du ender med at købe. Når du vælger at købe bedst i test produkter, så kan du med rette forvente mere af det.

Læs også kundeanmeldelser

Du kan også gå ind og læse, hvad andre kunder har skrevet om de produkter, som du overvejer at købe. Disse anmeldelser kan være at rigtig stor værdi for dig, da der her er tale om kunder, der rent faktisk har købt og anvendt det enkelte produkt.

Hvis mange kunder er tilfredse med et bestemt produkt, så siger det meget om produktets kvalitet. Hvis det modsatte er tilfældet, så er det måske et andet produkt, du skal kigge efter.

Se dig godt for, inden du køber

I det hele taget er der god mening i at sætte dig grundigt ind i et bestemt produkts egenskaber og anmeldelser, inden du trykker på KØB. Er du nu sikker på, at det er netop dette produkt, som du gerne vil have, eller vil et andet være mere velegnet?

Har dette produkt den kvalitet, som du forventer af det? Og er prisen i orden? Der vil altid være mange tvivlsspørgsmål, indtil du står med produktet i hånden. Når du laver en grundig research, inden du finder produktet på nettet eller i en fysisk butik, så vil dit gode forarbejde altid lønne sig.

Det vil det, fordi du nu har nogle meget bedre forudsætninger for at træffe det rette valg. Det betyder, at du i hvert fald ikke rammer helt ved siden af skiven, når du vælger et godt produkt til dit hus og din have.

Sponsoreret indhold

Din boligstil siger meget om dig. Indretter du dig med en masse ting, nips og casual oprydning, eller kører du mere den minimalistiske stil? Uanset hvordan du bor, så signalerer din indretning noget af din personlighed. Somme tider vælger nogen at ændre på en bestemt boligstil, og det hænger ofte sammen med, at der er nogle andre ting i vedkommendes liv, der ændrer sig.

Trives du bedst med den minimalistisk stil, eller vil du bare gerne prøve at indrette dig uden alt for mange overflødige ting, så står det jo enhver frit for. 

Ting kan tage magten fra dig

Føler du, at du har uoverskueligt mange ting, og synes du, at det er svært at rydde op og helt umuligt at smide ud? Så kan det godt være et tydeligt tegn på, at alle dine mange ting er ved at tage magten fra dig. Der kan godt ligge en vanskelig proces i at smide ting ud. Det kan gøre ondt, hvis du er samler eller bare meget knyttet til dine ting. Til alle dine ting.

I det tilfælde kan det være meget grænseoverskridende at skulle smide nogle af disse mange mange ting ud. Men det er faktisk nødvendigt, hvis du skal have magten tilbage igen. Det skal du have.

Indret dig med færre ting

Når du er nået så langt i processen, at du har fået skilt dig af med rigtig mange ting, og du har opdaget, at det gik godt, så skal du videre til næste punkt. Når der er blevet færre ting i dit hjem, så må du se på det med lidt andre øjne. Det er nødvendigt for at se nye og anderledes indretningsmuligheder.

Selv om du måske ikke helt når hen til simple living, så er du i hvert fald i proces. Du har nok færre møbler og færre ting, hvis funktion er svær at definere. Tillykke med det. Herefter må du i gang med at skabe dit hjem forfra.

Sæt nogle luftige rammer

Når et rum er blevet mere eller mindre tømt, ville det være oplagt at udnytte det og få malet rummet. Vælg gerne enten hvid eller en meget lys farve til væggene. Det lysner, og det forstærker oplevelsen af lys og luft i de rum, der nu ikke er overfyldt mere.

Sæt også gerne nogle hvide træpersienner op for vinduerne til at erstatte nogle eventuelle tunge mørke gardiner. Det giver et helt anderledes lyst udtryk. Betyder prisen for denne nye indretning noget, så kan du gå efter nogle billige hvide træpersienner, som du kan være heldig at finde på tilbud. Dermed kan du spare en del. Persienner i træ holder vanligvis længere end metal eller alu persienner.

Vær glad for dit nye hjem

Det er måske ikke helt et nyt hjem, du har fået efter sådan en mærkbar make over, men det kan i hvert fald føles sådan. Du bliver nok mere glad for det, end du forestillede dig. Når der er tale om en så stor forandring, så kan det være svært at se for dig. Det kan også godt være, at der går lidt tid, inden du helt vænner dig til det. 

Men når du ser, hvor flot det bliver, og mærker, hvor befriende det er ikke længere at være under styrelse af alle de mange ting, så vil du nok opleve, at det var en forandring, som var god for dig. måske vil du sætte pris på det fra dag 1, måske skal der lige gå lidt længere tid. 

Når du igen oplever din bolig som dit hjem, som bare er blevet indrettet anderledes, så bliver du virkelig glad og lettet over det. Så vil du nok slet ikke kunne forstå, at du har være bekymret over det. 

 

Marco Polos fantastiske beretninger troede samtiden ikke på, men senere er de stort set blevet bekræftet alle sammen.

Fra den 28. august 2020 udstiller Kvindemuseet plakatkunst fra 60'ernes og 70'ernes Kina og Danmark i udstillingen Jernkvinder & Rødstrømper.

Busturene fra Danmark og til Tyskland og enkelte lande i Mellemeuropa er så småt i gang igen. Normalt kører de fleste busser og privatbiler på to dage typisk ned til alperne og landene deromkring. På den første strækning syd for Hamburg går motorvejen igennem Lüneburger hede, som er udlagt som Tysklands ældste naturpark og dækker et areal på cirka 1500 km.

Midt ude på Lüneburger Hede cirka 200 kilometer syd for Hamburg ligger den charmerende by, Celle, med omkring 75.000 indbyggere. I byen findes omkring 500 gamle og flot restaurerede bindingsværkshuse samt et slot, der dateres helt tilbage til 1292. Derudover findes der en række middelalderhuse i byens centrum.

Nogle af de mest spektakulære dekorationer i den store blomsterpark Jesperhus er de mange figurer og dyr formet af husløg i alle størrelser. En dinosaur, Lock Ness søslangen, andemor med sin ælling samt en lang række tableauer fra H. C. Andersens eventyr er nogle af disse flotte opstillinger.