Sponsoreret indhold

 

Vi interagerer med mange ting hver dag – alt fra en kaffekop til computeren. Alle disse ting har et specifikt design, som tjener et bestemt formål. 

 

Kaffekoppen er designet til at holde drikkevarer varme og være nem at drikke af. Din bærbare computer er designet til at være brugervenlig og nem at have med overalt, med slank og foldbar hardware. Uanset produktet, er godt design ikke tilfældigt. 

Hvorfor er godt design vigtigt?

Hvad er godt design? Dette spørgsmål har mange svar, men en måde at afgøre, om noget har et godt design er ved, hvor nemt det er at bruge.

Eksempel: snuspakke

Tag for eksempel en snuspakke: Denne pakke er lavet til at indeholdesmå tobaksposer – både nye og brugte. Disse pakker er runde med en diameter på 4-5 cm og en højde på 2-3 cm. Låget er nemt at åbne og lukke, og samtidig er det tæt for at sikre, at smagen bevares.

 

Hvis pakken var større, formet som en rektangel, eller havde et låg, som gjorde det svært at åbne den, ville det være et forfærdeligt design. På grund af den store og rektangulære form ville pakken ikke være nem at bruge, når det kommer til at åbne låget for at få fat i et nyt stykke snus eller stikke pakken i lommen. 

Eksempel: hjemmeside

Et andet eksempel er, når du besøger en hjemmeside. Hvis du straks forstår, hvad du skal gøre på hjemmesiden, har hjemmesiden et godt design. Hvis det er svært at navigere og udføre de handlinger, du ønsker på en hjemmeside, er designet dårligt. 

 

Hvis du ikke forstår, hvordan du finder de produkter, du leder efter, eller hvis det er svært at betale, forlader du måske hjemmesiden på grund af dårligt design. 

Hvordan laver man et godt design?

Der er ikke noget rigtigt svar på, hvordan man laver et godt design, men der er nogle ting, du skal have i tankerne, når du designer noget: 

Hvad er formålet?

Hvis du laver en kaffekop, er formålet at den skal kunne indeholde varme drikkevarer samt at man kan drikke af koppen, og holde den uden at blive brændt. Hvis du er tandlæge og opretter en ny hjemmeside, er formålet at gøre det nemt for folk at booke tid og finde oplysninger om de forskellige behandlinger og priser. Du skal sikre dig, at dit produkt eller din tjeneste opfylder formålet. 

Hvem er målgruppen?

Du bør altid overveje målgruppen, når du udvikler noget. Nogle ting er skabt til mange forskellige mennesker, mens andre ting er designet til en bestemt gruppe. Selvfølgelig er en cykel til børn designet til børn, og er derfor ikke beregnet til voksne. Du kan ikke give en baby en almindelig kop at drikke af – de har brug for en babyflaske, så de ikke spilder. 

Gør det nemt at bruge

Sørg for at gøre designet forståeligt og nemt at bruge. Sørg for, at den tilsigtede målgruppe finder produktet brugervenligt. Hvis du f.eks. opretter en ny hjemmeside, og det ikke er tydeligt, hvad en bruger skal gøre, når de lander på hjemmesiden, er de besøgendes chance for at gennemføre de ønskede handlinger lille. 

Så hvorfor er design vigtigt? 

Afslutningsvis:design er vigtigt, fordi alt er baseret på det. Alt, hvad vi gør, påvirkes af design – også selvom du bare tager en slurk af din kaffekop, tager et stykke snus fra din snuspakke eller besøger en hjemmeside. Hvis designet er dårligt, er oplevelsen ødelagt.

Sponsoreret indhold

Det er efterhånden et fænomen at holde sig i god form. Og det er en god ting, for selv i vores travle hverdage er det klart bedst for os, når vi holder os fysisk i gang. Nogle gange er der dog brug for en smule hjælp, hvis man gerne vil blive ved med at motionere og træne.

Fitness hjælper mange

Mange bruger et fitnesscenter til at holde formen, og det er en rigtig god idé. I fitnesscenteret har man rig adgang til alt det udstyr, som man kan drømme om, samt andre folk der kan hjælpe en med, hvordan man bruger det.

Det er virkelig fedt, fordi alt man har behov for til at træne og motionere, således er samlet på ét sted. Det gør det nemt at dukke op, træne og motionere som man vil, og derefter kan man få sig et brusebad og smutte videre for at se på sine andre gøremål. Desuden er der meget af fitnesscenterets udstyr, som man bare ikke selv kan have derhjemme, fordi det er for dyrt og fylder for meget, hvorfor det jo er lækkert, at man bare kan tage i fitness og bruge det, som man vil.

Når tiden er trang - det du kan gøre derhjemme

Selvom et fitnesscenter har mange fordele, så er der dog ét problem: hvis det ikke ligger belejligt, så kan det være svært for nogen at finde tiden til virkelig at udnytte det. Hvis ens hverdag tager sig sådan ud, så kan det være værd at overveje, hvad man kan gøre derhjemme.

Selvom det helt tunge maskineri sjældent hører til i ens eget hjem, så er der meget sportsudstyr, som man uden problemer kan udnytte i eget hjem. Håndvægte behøver ikke fylde det store og kan bruges til meget forskelligt slags træning.

Noget så enkelt som løbesko kan man også komme langt med, hvis man gerne vil motionere. Især fordi det giver dem, der er lav på tid, mulighed for at de eventuelt kan løbe omkring og på den måde slå to fluer med ét smæk. 

Der er altid en løsning - det handler bare om at finde den

Om du er travl eller ej, allerede er i god form eller er ude af form, så er der altid en løsning, hvis du gerne vil træne og motionere. Nogle gange kræver det bare, at du bruger lidt tid på at finde den. Men det kan altid lade sig gøre.

Mandag, 10 januar 2022 00:00

Slap af, når du er hjemme fra eventyret

Sponsoreret indhold

Indretning har en kæmpe betydning for dit hjem, og hvordan du har det i dine hjemlige omgivelser. Du kender sikkert følelsen af, at dit hjem er rodet og derfor bliver hovedet rodet. Det samme gælder, når din indretning er rodet, og det kan den sagtens være, uden du overhovedet ved det. Derfor bør du gennemgå din indretning på ny en gang i mellem, for at finde ud af hvad der virker, og hvad der slet ikke virker. 

Visualiser den overordnede stil

Når du skal indrette et hjem eller indrette på ny, så er det vigtigt at danne dig et overblik over, hvor du vil hen med din indretning. Derfor er det en rigtig god ide at lave en visionstavle. En visionstavle kan være fysisk eller virtuel. Det handler om at finde billeder, farver, ord osv. som kan beskrive, hvad din vision med din indretning er. Den er vigtigt, fordi sådan en tavle er med til hele tiden at holde dig på den rette vej, så du ikke ender med et forvirret og kaotisk resultat. En visionstavle er også et rigtig godt redskab til at finde inspiration, når man skal kigge efter f.eks. møbler. 

Farver

Farver har stor betydning for et rum. Hvis et rum bliver alt for hvidt, kan det føles koldt og måske endda hospitalsagtigt. Til gengæld kan et sammensurium af farver virke kaotisk og ubehageligt. Derfor er det en god ide at udvælge et farvetema til dit hjem. Du kan finde mange bud på farvetemaer og finde inspiration til at inkorporerer farverne online. Det kan f.eks. være en sindssygt lækker detalje, hvis man vælger nogle farvede gardiner

Valg af materialer

Materialer påvirker også stemningen i et rum. F.eks. passer hør godt ind i et strandhus, hvorimod velour ville blive for tungt at se på. Det er altid vigtigt at vælge materialer af god kvalitet. Derudover handler det også om ikke at overbruge et materiale. F.eks. kan en sofa af velour være et sindssygt lækkert statement piece, men hvis man så har gardiner af velour og puder af velour og stole af velour, så begynder det pludseligt at blive for meget. 

Statement pieces

Det er også vigtigt at have flere lag i indretningen. Det gør man f.eks. med statement pieces. Det kan f.eks. være en sofa eller nogle store lækre gardiner. Husk bare på ikke at glemme detaljerne - også de små - da det er dem, der binder rummet sammen. 

 

Mandag, 10 januar 2022 00:00

Overvejer du at sælge din bolig?

Sponsoreret indhold

Vi kender alle til at stå i situationen. Boligen ser pludselig helt anderledes ud. Dens fire vægge og tag udgør ikke længere blot det hjem, vi er så stolte af. Pludselig ser boligen gammel og trist ud, og vi begynder at overveje, om det er tid til et skift.

Her i artiklen finder du hjælp til denne situation. Det er sjældent den mest opløftende situation at skulle sige farvel til den gamle bolig ej heller at bevæge sig blandt boliglån og juridiske papirer. Her trænger man til at få en hjælpende hånd.

Boligen ligner ikke sig selv længere

En bygning er ikke bare en bygning. Bygningen står helt anderledes, om det er morgen eller aften. Den tager sig vidt forskelligt ud, alt efter hvordan vi kigger på den.

Efter mange lange og gode år i en bygning kan man begynde at se helt anderledes på den. Den er pludselig for stor. Den er for lille. Den er måske slet ikke jeres drømmebolig. Den gør jer ikke længere glade, når I kigger på den.

Her er det tid til at sælge jeres bolig. Sælg bolig på mange forskellige måder. Man kan stille sig ud til vejen og bare begynde at råbe kunderne op.

Medmindre hele nabolaget altid har beundret lige netop din bolig og bare ventet på, at I ville sælge bolig, kommer du nok ikke langt med blot at råbe højt. I stedet er der behov for, at du undersøger, hvordan man sælger en bolig. 

Tiden er inde til et boligskift

Når du søger online, vil du straks finde ud af, at du eller I slet ikke er de eneste, som står i denne prekære situation. Der er et hav af mennesker, som ønsker at sælge deres bolig.

Derfor finder I selvfølgelig også rig mulighed for at spørge jeres nye ejendomsmægler, hvordan I kommer bedst og klogest fra den ene bolig til den anden. Det klogeste og bedste er naturligvis, at I rykker fra a til b med penge på lommen og med drømmeboligen foran jer.

Hvordan man helt præcist rammer plet, er en umådelig svær disciplin. Heldigvis noget jeres nye ejendomsmægler er ekspert i. Ejendomsmægleren har rådgivet flere hundrede mennesker hen til deres drømmebolig.

En rådgivning, der foregår ved, at I sammen snakker om, hvad jeres situation er, og hvor I gerne vil ende op henne. Husk er være ærlige og gode i jeres kommunikation. Sådan finder den bedste bolig med jeres nye ejendomsmægler.

De fleste af os forbinder sikkert kollagen med pulveret, som man kan blande op og drikke. I den kosmetiske verden forbindes det med restylane, da det naturligt genskaber kollagen i huden. Derfor er restylane en populære behandling både i udlandet såvel som i Danmark, hvor man kan få restylane behandling i Århus og de andre storbyer herhjemme.

 

Restylane er en filler

Hvis du ikke i forvejen er bekendt med restylane, så er det en velkendt ikke-permanent filler. Det består af 98% vand og 2 % sukkerstof. Man bruger det til at “udfylde” steder i ansigtet til enten at reducere og udglatte rynker eller give volumen til ansigtet. 

 

Restylane er som nævnt en ikke-permanent filler, da restylane nedbrydes naturligt af kroppen efter cirka 12 måneder. Hvis man får restylane i læberne, er nedbrydningstiden dog væsentligt mindre, fordi der er meget bevægelse i området - stoffet er typisk nedbrudt efter 6 måneder.

Restylane booster din kollagen i kroppen

Som nævnt genskaber restylane behandlinger kollagen i huden på naturlig vis. Kollagen er en protein i kroppen. En tredjedel af proteinerne fra vores kroppe kommer faktisk fra kollagen, som er godt for både vores hår, led og hud. Kollagen er med til stramme huden op. Med alderen mister man dog kollagen i kroppen, derfor bliver huden. Derfor anses restylane som en behandling, der ikke både gøre en yngre udefra ved at give ansigtet volumen og udglatte rynker og linjer, men også indefra med mere kollagen i kroppen.

 

Disse områder kan behandles med restylane

Nogle kan være usikre på, hvor man kan benytte ikke-permanente fillers som restylane. Det er dog som regel noget, man mest bruger på ansigtet. Man anbefaler at bruge restylane til eksempelvis:

  • At reducere nedadvendte mundvige
  • At reducere furen fra næsen til munden
  • At forstørre og/eller forme læber
  • At forme kinder og/eller kindben
  • At udjævne bump på næsen
  • At reducere rynker og rander under øjnene

Restylane behandling i Danmark

Herhjemme i Danmark er du i sikre hænder, hvis du vil have foretaget en restylane behandling. Alle behandlinger med restylane bliver altid udført af læger eller højt specialiserede, erfarne og autoriseret sygeplejersker. Du vil også altid komme til en konsultation inden en mulig behandling, hvor du vil få besvaret alle nødvendige spørgsmål. Det er ikke en nem beslutning at beslutte sig for at få en restylane behandling. Sørg derfor også for at tale det igennem med din egen læge eller autoriseret kosmetisk klinik, inden du tager en beslutning.

 

Pris på restylane behandling

Prisen på en restylane behandling kan variere alt efter, hvor man bliver behandlet såvel som, hvor i verden man beslutter at blive behandlet. Herhjemme i Danmark kan man få en restylane behandling i Århus, København, Odense og de fleste andre storbyer. Priserne i Danmark vil typisk have en startpris på 2.500 kroner for en enkelt behandling.

Tekst og foto: journalist Aage Krogsdam

Mange danskere, der rejser sydpå i bil, glemmer ofte, at Hamburg er et besøg værd. Du kan sagtens bruge en lille uges tid i millionbyen, for her findes masser af spændende attraktioner. Se mere her:

Sponsoreret indhold

Skal du snart ud og flyve? Så kan du overveje at rejse med de bedste flyselskaber i verden. Forkæl dig selv og dem du holder af, og få den bedste oplevelse ved at vælge blandt de bedste i norden, USA, Asien og andre steder i verden.

 

Delta Airlines topper i USA

Det er nok ikke mange danskere, som kender til Delta Airlines. Ikke desto mindre er det flyselskabet i USA, som er kendt for at have den bedste kundeservice. Skal du rejse rundt i luften i USA, kan det altså være en god ide at overveje Delta Airlines. Hvis du ikke blot er glad for at rejse, men også ser på investeringsmuligheder, kan netop Delta måske være en god ide.

 

Delta Airlines aktien har været nede på omkring 36 dollars per styk, og det er det laveste inden for det seneste års tid. Måske tænker du at det er pudsigt at købe mens aktien falder. Men her er det vigtigt at kigge på fx april tidligere i år hvor aktien var helt oppe på 50 dollars per styk.

Netop med flyselskaber, er det vigtigt at tænke over hvordan aktierne har været påvirket af coronapandemien. Flyselskaberne bliver direkte påvirket af restriktioner, som fx kan gøre det svært eller direkte umuligt at rejse til andre lande. Visse lande har lukket grænserne i flere omgange, mens andre kræver at folk er vaccinerede eller testede for Corona, før de får lov til at rejse ind i landet.

 

Alt det påvirker værdien på aktierne for diverse flyselskaber. Hvis du overvejer at investere i aktier i et flyselskab, kan du læse aktieanbefalinger, som ofte opfordrer dig til at købe aktier mens de står lavt, og eventuelt sælge, når de når højt op igen. Der er naturligvis ingen garanti for det, men måske kan det komme til at ske.

 

Qatar Airways topper verdens bedste flyselskaber

Branchesitet Check-in har placeret Qatar Airways på toppen af listen over de bedste flyselskaber i verden. Naturligvis indgår kundeservice også i den overvejelse. Faktisk vurderes de bedste flyselskaber på anmeldelser af passagerer, sikkerhed, flådealder og servicetilbud.

 

Skal du Down Under med Air New Zealand?

Nu skal vi videre til et flyselskab, som du måske ikke har hørt om, medmindre at du har været Down Under. Som nævnt i den forrige sektion er Qatar Airways for nyligt blevet kåret til at være det bedste flyselskab i verden. Her overtog de førstepladsen for Air New Zealand.

Air New Zealand opererer ikke overraskende i Australien, samt i Asien, Nordamerika, og Sydamerika. Desuden flyver de også til Storbritannien. Skal du altså en tur til New Zealand, kan du overveje at nyde deres kundeservice ved at mellemlande i Storbritannien.

 

Folk elsker Singapore Airlines på Tripadvisor

Singapore Airlines er tidligere blevet kåret til at være verdens bedste flyselskaber. Det blev de endda to gange i træk på Tripadvisor. Her bedømmer brugerne flyselskaberne på kvalitet og service. I år må Singapore Airlines dog nøjes med en tredjeplads på listen over de bedste flyselskaber i verden ifølge Check-in. Det kan naturligvis variere hvem du spørger.

 

Finnair er det bedste i norden

Mange danskere kender til SAS, men Scandinavian Airlines er ikke hvad de plejede at være. I dag er de endda ikke på top 20 over de bedste flyselskaber i verden. Her må folk i norden nøjes med at Finnair er på listen. Hvis du foretrækker at flyve med et nordisk flyselskab, kan du altså overveje at tage en tur op i luften med Finnair, som må betragtes som værende det bedste flyselskab i norden.

 

Journalist: Aage Krogsdam. Fotos: Atlantic Link.

 

USA er igen åben for turister fra Europa, og det ventes at tusinder vil strømme til landet, som faktisk har været lukket ned siden begyndelsen af dette år. Mange at landets store turistattraktioner er da også igen ved at ruste sig til den kommende turistrøm fra Europa.

Sponsoreret indhold

Kan du kan godt lide at træne rigtig meget? I så fald kan det være en god ide at købe alle dine ting hjem til træningen på nettet. Og her snakker vi både om energibarer, nyt træningstøj og meget mere. Læs med her om hvilke fordele der kan være ved at købe de ting du skal bruge til din træning hjem på nettet.

Meget større udvalg

En klare fordel ved at handle inde på nettet fremfor i lokale butikker er, at der simpelthen er et meget større udvalg at vælge imellem. Først og fremmest er der blot rigtig mange forhandlere inde på nettet, som sælger de samme ting. Men derfor sælger de naturligvis stadigvæk forskellige modeller og mærker indenfor de samme produkttyper. Hvis du for eksempel skal have fat i nogle nye træningssko, så kan du finde rigtig mange gode mærker og modeller inde på nettet.

Dette giver også dig en kæmpe fordel ved at være kunde inde på nettet. De mange forhandlere giver nemlig dig mulighed for at være rigtig kritisk omkring, hvilke træningssko for eksempel du gerne vil have fat på. Du kan frit hoppe fra den ene forhandler til den anden, indtil du finder lige præcis det mærke eller den model, som du er interesseret i.

På samme måde forholder det sig med andre ting, som du muligvis har lyst til at købe hjem til din træning. Er du meget træt af de samme kedelige energibarer som du kan købe i de lokale butikker eller nede i træningscentret? I så fald kan det også være en god idé at kigge inde på nettet. Her kan du ofte finde frem til rigtig mange gode sager, som du ikke finder i lokale butikker.

Mulighed for lavere priser

En anden klar fordel ved at købe sine ting til træning inde på nettet er, at der her ofte er mulighed for meget at lavere priser. Det skyldes nemlig også til dels de mange forhandlere, som eksisterer inde på nettet.

Når der er rigtig mange forhandlere på det samme marked, så vil prisen automatisk også drives længere ned. De enkelte forhandlere ved nemlig godt, at prisen er en af de mest motiverende grunde kunder har til at købe deres produkter. Og de vil som regel altid tiltrækkes af de produkter som er billigst at købe. Derfor er de også tvunget til at sætte prisen længere ned, hvis de gerne vil skille sig ud på markedet.

Har du overvejet at tage turen til El Salvador? Det er måske det mindste land i Mellemamerika, men det er måske også derfor at det er så charmerende. Landet har færre turister end nabolandene, og det giver dig bedre muligheder for at nyde landskabet med vulkaner, Mayaruiner, flotte strande og meget mere. 

 

El Salvador kort fortalt

Vi har tidligere skrevet om oversete perler, og El Salvador er endnu en af dem. Du kan rejse til Mellemamerika og besøge El Salvador samt overveje at rejse til andre lande, nu hvor du rejser så langt væk fra Danmark. El Salvador har nabolandene Honduras til nordøst og Guatemala mod nordvest. I den sydlige del af landet kan du nyde Stillehavet. 

El Salvador er en lille smule større end Danmark. Der bor omkring 6,8 millioner personer. Den officielle møntfod er den amerikanske dollar, men du kan også betale med Bitcoin. Hvis du overveje at betale med den digitale valuta, kan det være en god ide at kigge på Bitcoin Prime.

 

Du behøver ikke visum for at rejse til El Salvador

Hvis du rejser med dansk pas til El Salvador, kan du opholde dig frit i landet uden visum i op til 90 dage. I den forbindelse kan du risikere at blive anmodet om at vise en billet til din retur til Danmark eller videre til Guatemala, Honduras eller Nicaragua for at bevise at du ikke har planer om at blive i længere tid end det der er lovligt. 

 

Mayaruinerne i El Salvador

Mexico er kendt for sine Mayaruiner, men du kan også besøge den slags ruiner i El Salvador. Modsat Mexico er der færre turister i El Salvador, og derfor har du mere tid og plads til at besøge ruinerne. Her kan du overveje at tilføje Joya de Ceren, San Andres, Tazumal, og Chicuatán til din rejseplan. 

 

Besøg en kaffeplantage

Mange danskere elsker kaffe, og derfor kan du overveje at besøge en kaffeplantage i forbindelse med dit besøg i El Salvador. Du kan lære om hvordan kaffebønnerne høstes og behandles, samt overveje at købe noget lækkert kaffe med hjem. 

 

Tag ud på blomsterruten 

Hvis du overvejer at besøge kaffeplantagerne, kan du også overveje at kigge på blomster. De fleste af kaffeplantagerne i El Salvador ligger på ”Ruta de las flores”, som kan oversættes til blomsterruten på dansk. Ruten starter i Sonsonate og går til Juayúa. Den er på omkring 40 kilometer og du kan endda også kombinere det med et besøg på et madmarked. Der bør du helt bestemt prøve Pupusas, som er majsdej, der fyldes op med grøntsager, bønner, ost eller kød. 

 

Tag op på vulkanerne

El Salvador har aktive vulkaner i landet, og du kan overveje at vandre på fx Santa Ana vulkanen. Hvis du gerne vil se flere vulkaner, mens du er i landet, kan vi også anbefale at slå turen forbi Cerro Verde, som ligger i nationalparken af samme navn. 

Der er som sagt tale om aktive vulkaner, og det er ikke længe side at en vulkan var i udbrud i landet. Så sent som i 2013 gik Chaparrastique i udbrud. Netop den vulkan er den mest aktive, af de 23 aktive vulkaner i landet. Chaparrastique har været i udbrud 26 gange på 500 år, og måske har du derfor ikke lyst til at vandre på den.