Sponsoreret indhold

I disse tider hvor klimaet fylder rigtig meget i debatten, bør alle tage et ekstra kig på livsstilen og se, om der måske er nogle dele af den, som man uden alt for meget besvær kan gøre mere klimavenlige.

Alle har et ansvar, når det handler om klimaet, og hvis man ønsker gode vilkår og en lys fremtid for sine børn og børnebørn, gælder det om at alle tager et ansvar og gør, hvad de kan. 

Det er faktisk ikke så svært at gøre hverdagen mere klimavenlig, og når man først har vænnet sig til det, er det måske også de klimavenlige valg, man foretrækker.

Her får du nogle gode tips til at blive mere klimavenlig.

Skær ned på kød

Et af de første steder, du kan sætte ind, er på din kost. Selvom du måske ikke tænker så meget over, hvad du spiser, kan der faktisk være en masse ting, som er mere skadelige for miljøet, end du måske havde regnet med. 

Det anbefales eksempelvis, at man generelt skærer ned på sit kødforbrug, da opdræt af kødkvæg har en større negativ indflydelse på miljøet end produktionen af planter. Desuden bør du også prioritere økologiske varer, da det også er gavnligt rent miljømæssigt. 

Hop på cyklen i stedet for at tage bilen

Noget andet, du kan lave om på i din hverdag, er den måde, du transporterer dig selv på. Hvis du bor langt ude på Lars Tyndskids mark, har du måske ikke andre valg end at tage bilen på arbejde, men hvis du bor tæt på et busstoppested eller bor tæt nok på dit arbejde til, at du kan hoppe på cyklen, er det altså helt klart det bedste.

At gå, cykle eller benytte sig af offentlig transport er klart bedre for miljøet end at køre i din benzinslugende bil hver eneste dag. Hvis du absolut vil køre på arbejde, er det måske en bedre idé at kigge på elbilen. 

Ellers er det altså op på cyklen. På den måde kan du også komme i super god form og få noget frisk luft samtidig med, at du gør noget, som er langt bedre for miljøet end at tage bilen.

Ty til mere miljøvenlig indretning

Hvis du er en af dem, som har en brændeovn til at lyse og varme huset op i de kolde tider, er selv dette et område, hvor du også kan træffe mere miljøbevidste valg. Til dette formål kan du vælge at investere i en pillebrændeovn. Udover at den selvfølgelig giver den hygge, som du søger i en brændeovn, er den også varmeeffektiv, billig og ikke mindst miljøvenlig.

Det er altså en smart idé at kigge sig lidt omkring i huset og se, om man måske kan få øje på noget, som kunne gøres lidt mere miljøvenligt - tit er det de små ting, der tæller.

Sponsoreret indhold

De fleste elsker musik, og lige så mange elsker at konkurrere. En kombination af disse to er en stensikker vinder, og Eurovision Song Contest, også kendt i Danmark som Melodi Grand Prix, har da også været et samlingspunkt for utallige familier rundt om i Europa siden det startede i 1956. I år er det dog desværre aflyst på grund af Corona pandemien, der hærger det meste af verden i øjeblikket.

 

Det Europæiske Melodi Grand Prix skulle have været afholdt i Rotterdam den 16. maj, og foreløbigt er planen stadig at Rotterdam afholder MGP i 2021. Hvad Danmark og andre lande gør ved aflysningen, ved ingen endnu. Hvis vi kigger på bet365 bonus kode, stod Island, Litauen og Bulgarien som favoritterne til at vinde det Europæiske Melodi Grand Prix. Det er dog langt fra sikkert, at favorit feltet ser ligesådan ud som i år, da det er bestemt, at ingen af landene må optræde med de samme sange der har vundet årets nationale Melodi Grand Prix.

 

Det er første gang siden 1956 at Eurovision Song Contest ikke bliver afholdt, og Jan Lundme siger om aflysningen: “Det er selvfølgelig super ærgerligt - også for Ben & Tan, der skulle have været afsted for at forsvare de danske farver i år. Men jeg tror, at alle kan se, at det er den rigtige beslutning”. Netop Ben og Tan står med en usikker fremtid, da det ikke er afgjort, om det er dem der bliver sendt afsted i 2021, eller om der bliver afholdt et nyt Dansk Melodi Grand Prix i foråret 2021. “Jeg er virkelig ked af det. Det er så ærgerligt, og vi aner ikke, hvad der kommer til at ske nu. De taler om, at Eurovision skal afholdes i Rotterdam næste år, men vi ved ikke, om vi får lov at optræde, eller Danmark sender nogle andre” siger Tan om aflysningen. Hvis de får lov at optræde til Eurovision 2021, vil det være med en anden sang.

 

Sidste års vinder, Duncan Laurence, har været på Twitter og skrive om aflysningen: “Tiden er nu inde til at fokusere på os selv, og vigtigere, på vores helbred. Bliv på den sikre side. Gør, hvad du føler for: Del historier, tag dine elskede, venner og familie, lad dem vide, at selv om verden er blevet en lille smule mere skræmmende, så er kærlighed stadig svaret.” 

 

Duncan Laurence skulle ellers have optrådt med sidste års vindersang, Arcade. Det kommer han selvsagt ikke til i år, med aflysningen.

De verdensberømte Passionspil, hvor Jesu fødsel, korsfæstelse og opstandelse opføres på de skrå brædder i den tyske bjerglandsby, Oberammergau, er udsat til 2022 grundet corona-pandemien.

Sponsoreret indhold

Hvis du ønsker at få udnyttet din plads og dine kvadratmeter til fulde, så er en garderobestang fra byRavn en oplagt løsning. Et sæt læderstropper og en rundstok kan gøre underværker, når du søger pladsbesparende løsninger til soveværelse, badeværelse eller entré. Garderobestropper tager ikke gulvplads og giver rummet et let og moderne udtryk. Hos byRavn har de specialiseret sig i at lave interiør-produkter, hvor kvalitet er i højsædet. Håndlavede, danske produkter i vegetabilsk garvet kernelæder er i centrum på det danske værksted, der fremstiller og producerer alt fra nøgleringe til hundeprodukter og interiør. Klik her for at udforske produktsortimentet fra byRavn yderligere.

Stilfulde læderstropper til ophæng

Det er en hårfin balance, når boligens garderobeløsninger skal iværksættes. Før man får set sig om, er entréen fyldt med gummistøvler og løbesko og stumtjeneren er på nippet til at kapitulere i kampen mod de mange frakker. Garderobeløsninger skal være praktiske og lettilgængelige. En løsning med læderstropper er både en praktisk og stilfuld løsning. Du kan indtænke dine læderstropper til ophæng i en kreativ løsning kombineret med væghængte hylder og dekorative malerier. Læderstropper til ophæng kan kombineres med en væghængt hylde, således du sparer gulvplads både hvad angår ophæng af frakker og fodtøj.

Køb læderremme til garderobestang og få implementeret en stilfuld garderobeløsning. Læderstropper er en ideel løsning til overtøj og elegante sommerkjoler, men også over puslebordet kan en bøjlestang til loft komme til sin ret. Læderremmene kan monteres over puslebordet, således de rene sparkedragter aldrig er længere væk, end at du kan nå dem, medens familiens mindste skal skiftes. Det gør det trygt at skifte den lille - samtidigt med, at du altid har det fulde overblik over, hvor mange rene dragter, der er tilbage. 

Kombinér de populære læderstropper med andre eksklusive interiørprodukter. En bøjlestang til loft kommer for alvor til sin ret i samspil med andre produkter i læder. Det kan være håndlavede lædergreb i samme farve som dine læderstropper. Skab en rød tråd i rummet ved at vælge samme farve læder samt skruer til montering og få på samme tid renoveret de gamle skabe i værelse eller entré. Med læderstropper fra byRavn får du den ultimative løsning til indretning af garderoben. Du får samtidig et produkt, der går hånd i hånd med den skandinaviske og minimalistiske boligindretnings-trend. Find forårsjakkerne og de lange kjoler frem og køb dine læderstropper til garderobestang allerede i dag - så er du med på noderne i morgen.

Sponsoreret indhold

De fleste er klar over, hvor vigtigt det er at have en seng af god kvalitet. Det er essentielt for din nattesøvn og for dit generelle helbred, at du ligger godt, og du får hvilet og sovet igennem.

Der er simpelthen en verden til forskel på, hvordan du får sovet i en god eller en mindre god seng. Der er stor forskel på senge, og skal du have en, der er af en ordentlig kvalitet, så er du nødt til at komme til lommerne. En god seng er typisk en dyr seng.

En investering i dit gode helbred

Det kan være et ganske anseligt beløb, du skal lægge, hvis du vil have en ordentlig seng. Det er det, fordi kvalitet koster. Og når det kommer til en gode seng af en ordentlig kvalitet, så er der kræset både for materialerne og for håndværket.

Desuden så holder en god seng i mange år. Det vil sige, at du kan have din gode seng i flere år, end en mindre god seng kan holde. Set fra den vinkel betyder det, at hvis du deler din udgift med det antal år, som du kan have sengen, så bliver den årlige udgift alligevel ret fornuftig.

Når du tænker på, hvor meget bedre din søvn og dit helbred bliver, når du har en kvalitetsseng at sove i, så kan du betragte den store udgift som en investering i dit gode helbred.

Hvorfor er søvnen så vigtig?

Når der bliver talt så meget om, at søvn er vigtig, så er der nok noget om snakken. For det første er det i søvnen, at du hviler både krop og sind efter alle dagens udfordringer. Det er også i søvnen, at du restituerer, lader batterierne op og bliver klar til den kommende dags udfordringer. 

Du mærker nok mest til det, når du har sovet skidt. Så vil du typisk opleve, at du ikke har den samme energi og det samme overskud, som du plejer at have. Du kan have svært ved at koncentrere dig, du kan blive mere irritabel og du bliver hurtigere træt og udmattet.

Omvendt vil du nok opleve, at du har mere energi og overskud, når du har en god nattesøvn bag dig. Du kan læse mere om søvnens store betydning her på denne side, hvor de også har testet nærmest alle typer senge, som f.eks kontinentalsenge, elevationssenge og boxmadrasser.

I forhold til dit fysiske velvære så er der også en markant forskel på, om du har en god eller en mindre god seng at sove i. Har du problemer med ryggen eller lignende skavanker, så vil du få bedst støtte i en god seng. Er din seng ikke særlig god, kan du ligefrem få rygsmerter af at ligge i den.

Hvis du har brug for en god seng

I nogle tilfælde kan det være tilstrækkeligt at lægge en ny og god topmadras på din nuværende seng. Har du nogle ok madrasser, så kan en topmadras gøre en positiv forskel for dig. Er din madras ikke helt god nok, så bør du også skifte den ud. Det kan lade sig gøre, hvis det er en sengeramme eller et sengestel, du har.

Hvis ikke det er en mulighed, så kommer du til at købe en ny seng. Du kan selvfølgelig lede efter en brugt seng, for den kan sagtens have flere år i sig endnu. Nummer et er dog alligevel at købe en seng fra ny, så kan du have den i flere år, og så ved du, hvor slidt den er.

En ny seng af en god kvalitet kan som sagt være lidt af en pebret sag at anskaffe sig. Der er dog nogle måder, hvorpå du kan købe en god seng på en måde, som ikke belaster dit budget alt for meget.

Hvordan kan du købe en dyr kontinentalseng uden at vælte budgettet?

Der er flere måder, du kan købe en dyr seng på, uden at dit budget bliver belastet alt for meget. Det kan du for eksempel gøre på en af følgende måder:

  • Køb den, når den er på udsalg
  • Køb den på afbetaling
  • Spar op
  • Tag et lån

Om det er den ene eller den anden måde, der passer bedst til dig og dit temperament og økonomi, kommer an på dine omstændigheder. Hovedsagen er, at det bliver muligt for dig at købe en kontinentalseng, som er af en god kvalitet. 

Du kan få mere information og vejledning til nogle måder at finansiere dit køb af kontinentalseng på i denne artikel. Nogle af forslagene betyder, at du kommer til at betale mindre for din nye kontinentalseng. Andre betyder, at du kommer til at betale den fulde pris + eventuelle renter. Hvis du kombinere nogle af forslagene, kan du måske være heldig at købe en seng på udsalg og dele beløbet op i mindre bidder uden at skulle betale renter.

Skulle du være så heldig at kunne lave sådan en kombination, så varer det måske ikke så længe, inden du kan komme til at opgradere din nattesøvn betragteligt.

Ved at benytte dig af et af de nævnte forslag kan dit ønske om at få en bedre seng nok komme til at gå i opfyldelse. Det kan være, at der går lidt tid, inden den rette seng kommer på tilbud, eller du får sparet op til den. Det kan være, at du ved hjælp af et lån eller en afbetalingsordning kan få den med det samme. Du kan i hvert fald godt begynde at se frem til det.

Med tre events i foråret sætter Landsforeningen Liv&Død fokus på samvær, samtale og musik som drivkræfter på vej mod en mere åben sorgkultur.

Foto: Eva Wilcock.

 

Foreningen for de udenlandske turistorganisationer i Danmark, ANTOR, melder samstemmigt, at udsigten for det næste lange stykke tid som følge af coronavirusset er stærkt udfordret, men at roen må bevares.

Tekst og foto: journalist Aage Krogsdam

I 2010 blev den nationale markedsføringsorganisation Brand USA dannet. Forud var gået vanskelige forhandlinger med at få hele USA's turistindustri i 50 stater til at arbejde sammen på tværs af statsgrænserne.

Tysklands smutturskampagne fortsætter i 2020 med fem hold nye rejseglade danskere. Alle kan søge om at være ny smutturs-ambassadør, og det betyder, at du også kan ansøge. Se mere her:

Tekst : Aage Krogsdam - Foto: Hearst San Simeon, Statens Historiske Monument.

Byggeriet af USA's eneste slot kom for alvor i gang i 1919 af mediekongen William R. Hearst. Og byggeriet stod faktisk først færdigt umiddelbart før hans død i 1951. Nedenfor højdedraget, hvor slottet skulle bygges, blev der ved Stillehavskysten bygget en lille havn, hvortil stål og cement blev sejlet. Alle materialer blev bragt op på bakketoppen ad stier pr. hesteryg.

Selve slottet (Casa Grande) er i tre etager med to store cirka 70 meter høje tårne, desuden tre gæstehuse, hver i to etager, alle med eget badeværelse og toilet, et stort udendørs svømmebassin i græsk stil (verdens største privatejede bassin i sin tid, 50x50 m) samt et stort indendørs svømmebassin på 30x10 m. Herudover en hel fløj alene med 36 gæsteværelser, teatersal med plads til ca. 100 tilskuere, spisesal, køkken, bibliotek med 5000 bøger, og en vinkælder med over 3000 flasker årgangsvin.

I flere værelser er der lofter, som er købt hele fra gamle gotiske slotte i Europa, og især græsk kunst er opkøbt og anbragt overalt. Der er så mange stilarter fra Europas historie samlet, at det virker smagløst, men overdådigt og dyrt er det. William R. Hearst samlede kunstgenstande for millioner af dollars til sit slot, og det var på daværende tidspunkt den største, flotteste og mest sjældne private samling af sin art i verden. Der er blandt andet uerstatelige sølvting, gotiske tapeter, gobelinger, våbensamlinger fra middelalderen, engelske møbler fra viktoriatiden, potteri fra Spanien og oldtidskunst fra Italien og Grækenland.

De flotteste haver

Rundt om slottet blev der også anlagt en række flotte eksotiske haver på terrasser med masser af skulpturer samt anden kunst og blomsterbuske og træer fra alle egne af verden. Alene anlæggelsen af haven omkring slottet og vedligeholdelsen var et kapitel for sig. Under overgartneren arbejdede 20 gartnere, som hele tiden sørgede for, at der året rundt var blomstrende buske og træer, samt masser af farvestrålende blomster. Sideløbende med byggeriet blev der anlagt fire drivhuse, og her opformeredes årligt mellem 650.000 og 700.000 blomster og planter.

Langs vejen, der anlagdes fra foden af bakkerne op til toppen, plantedes mellem 4-5000 stk. oliventræer, granatæbletræer, appelsin- og citrontræer, pinjer, cypresser, egetræer, palmetræer, m. fl. Mange af træerne vejede op til tre ton ved plantningen. I tilslutning til slottet var der en kvægfarm med kødkvæg og malkekvæg, ligesom William R. Hearst anlagde en Zoologiske Have på området. Denne er dog siden nedlagt, men der lever flere vilde dyr i bakkerne.

Film og mediefolk på slottet

I de glade 30'ere samlede William R. Hearst en lang række af tidens berømte film og mediefolk omkring sig på slottet. Der var gode muligheder for en lang række aktiviteter, herunder svømning, tennis, golf, ture i bakkerne, osv. Til disse aktiviteter udleveredes sportstøj, som gæsterne kunne beholde.

Blandt de kendte gæster var Charlie Chaplin, Winston Churchill, Sonja Heine, Walt Disney, Bing Crosby, Cary Cooper, David Niven, James Steward, Cary Grant, Greta Garbo, Gloria Swanson, Charles Lindbergh (William R. Hearst var selv flyver i stor stil) Clark Gable m.fl.

Medieimperiet

På højdepunktet af sin karriere var Hearst umådeligt rig. Han ejede 26 aviser over hele USA, l6 tidsskrifter, 11 radiostationer, fem nyhedsbureauer, et filmselskab, og han beskæftigede omkring 38.000 mennesker. Det anslås, at hver fjerde indbygger i USA læste en af hans publikationer. I sit testamente gav han hele sin formue til en fond inklusiv slottet på San Simeon, en ranch i Mexico på ca. 1. million tdl., en farm i Nord Californien på ca. 70.000 tdl. land, et slot i Wales i England, samt en række forretningsbygninger i New York, Los Angeles og San Francisco.

Ægteskab uden samliv - men fast elskerinde

I april l903 blev Hearts gift med Millicent Willson, og de fik fem børn, inden de gik fra hinanden. William R. Hearst flyttede snart sammen med en kendt skuespillerinde ved navn Marion Davies (hun var næsten 20 år yngre end han), som han levede sammen med til sin død. Han lærte hende at kende i New York, men han tog hende snart med til Hollywood, hvor han købte en villa til hende i Beverly Hills. Han fik hende med i en lang række film, men så snart der var mulighed for det og det var der ofte, tilbragtes tiden på "Ranchen" i San Semion.

Læs også: Verdens 7 vidundere

I l947 blev William R. Hearst så syg, at han blev nødt til at forlade sin elskede ranch. Han flyttede til Beverly Hills, hvor han døde i l951 i en alder af 88 år.
Efter at familien forærede slottet til Staten California i 1958, er stedet blevet en meget populær turistattraktion, og i dag kommer der årligt omkring en million besøgende fra ind og udland.