Fredag, 22 oktober 2021 00:00

Hvornår er omkodning af låse nødvendigt?

Sponsoreret indhold

Der kan være mange tilfælde, hvor det er en god idé at få omkodet din lås. Det kan eksempelvis være, hvis du lige er flyttet ind i en ny bolig og vil være sikker på, at kun du har adgang til hjemmet. Det kan også være, at du har tabt dine nøgler og derfor gerne vil sikre dig, at ingen uvelkomne tropper op i dit hjem. Det kan også være, at du har været udsat for enten et tyveri eller indbrud og derfor gerne vil sikre dig, at ingen tyve kan komme ind fremadrettet. I alle disse tilfælde er omkodning af lås en god idé.

Hvornår er det nødvendigt at få omkodet sin lås?

Hvis du har tabt dine nøgler, eller fået dem stjålet, skal du have omkodet din lås inden for 24 timer. Hvis du ikke får gjort dette, risikerer du, at forsikringen ikke vil dække omkodningen eller de eventuelle stjålne genstande fra hjemmet. Derfor er det altid en god idé at kontakte en låsesmed ligeså snart du har fundet ud af, at dine nøgler er blevet tabt eller stjålet.

Hvem kan omkode min lås?

En autoriseret låsemed kan hjælpe dig med at omkode din lås. Der er altid en låsemed på vagt, så du kan få omkodet din lås døgnet rundt. Det kan give dig noget af trygheden tilbage, hvis du har fået stjålet eller tabt dine nøgler. Hvis du har været særligt uheldigt, og der har været indbrud eller tyveri i dit hjem, kan en omkodning af låsen også give dig følelsen af, at du er sikker igen. 

Hvis du flytter ind i en ny bolig

Hvis du lige har købt hus eller lejlighed, kan det også være en god idé at få omkodet låsen. På den måde sikrer du dig nemlig, at du er den eneste med nøgler til boligen. Du aner nemlig ikke, hvor mange nøgler de tidligere ejere egentlig har haft. Derfor ved du heller ikke, om nogen et eller andet sted skulle have en ekstranøgle til dit hjem. Når du vælger at omkode din lås, bliver du fri for alle disse bekymringer. I stedet kan du bare nyde din nye hjem.

Hvis du gerne vil udelukke en nøglebærer

Måske har du givet en nøgle til en person, som du ikke længere ønsker, skal have adgang til dit hjem. I så fald er det selvfølgelig nemmest at bede om at få nøglen tilbage. Men hvis det ikke lykkes, kan en omkodning af låsen være en god idé. Det gælder også, hvis du har en mistanke om, at vedkommende har fået lavet en kopi af din nøgle. Når du omkoder din lås, er du nemlig sikker på, at kun du har en nøgle til den.

Hvis du gerne vil have én nøgle til alle låse

I nogle hjem er der flere nøgler. Én til hoveddøren, én til bagdøren, én til garagen, én til postkassen og så videre. I sådanne tilfælde kan det nogle gange være rart at få omkodet alle låsene, så du i stedet kun skal have én nøgle. På den måde slipper du for at bære rundt på flere nøgler ad gangen. Eller skulle stå og prøve flere forskellige nøgler for at finde den rette.

Af: Journalist Aage Krogsdam

Flodkrydstogter er de sidste 15-20 år blevet meget populære hos danskerne. Og næsten alle danske rejsebureauer har flodkrydstogter på deres program. Det være sig sejladser på russiske floder, franske floder og ikke mindst på de tre mest kendte floder i Europa, Donau, Rhinen og Mosel.

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

Når du kører gennem den lille landsby Gerlev i Hornsherred lidt syd for Jægerspris kan du ikke undgå at stoppe ved kroen, der ligger lige ud til byens hovedgade, Bygaden. Den stråtækte ejendom med røde vægge og bindingsværk ligner en gammel privilegeret kro fra 1700- tallet. Men det er ingenlunde tilfældet

Det er surt at løbe tør for strøm, især hvis man lige er i gang med noget vigtigt på mobilen - som for eksempel at se kamp! Mange unge ser kampe på mobilen, hvis de ikke lige er hjemme. Ligeledes er der flere og flere der oddser online, i stedet for kiosken. Det foregår også på mobilen. Derfor er det godt at have et effektivt batteri, så du ikke konstant skal sidde og oplade. Det giver en større frihed, så du kan bruge mobilen til det du har lyst til.

Mobil med godt batteri - det skal du kigge efter, så kan du gamble både på ferien og i det fri

Når du næste gang skal på jagt efter en mobil med et effektivt batteri, skal du først og fremmest kigge efter hvor mange mAh batteriet har. Det står for miliampere, og det fortæller dig om batteriets kapacitet. Jo flere mAh, desto større batteri har telefonen. Et stort batteri kræver dog også mere plads og det er blandt andet derfor at flere og flere smartphones vokser i størrelse. Det hænger også sammen med at mobilerne skal håndtere flere og flere funktioner, hvilket også kræver strøm. For eksempel hvis man better på udenlandske bettingsider, samtidig med at man følger med i en kamp. Mange bettingsider tilbyder liveodds, hvor man kan oddse samtidig med at kampen er i gang.

 

En stor skærm har stor betydning

Det er ikke kun batteriets mAh der tæller, når det kommer til batteritiden. Faktorer som processor og skærmstørrelse spiller også ind. Hvis processoren bruger lang tid på at opdatere, kan det tage noget af strømmen. Vælger du derimod en stor skærm med hurtig opdateringshastighed, vil du opleve at batteriet holder længere. Derfor er det bestemt ikke dumt at vælge en mobil med en stor skærm. Det gør det også federe at se kamp online, da du bedre kan se med en stor skærm.

 

Udforsk andre bettingsider

Der findes en del traditionelle danske bettingsider, som kan tilbyde en række odds til mange af de store kampe. Men der findes også bettingsider i udlandet, som ikke har dansk licens. Det betyder at de ikke er underlagt de samme krav, som de hjemmesider, der har licens. Der stilles blandt andet krav til identitetsvalidering og en øvre grænse på indsatser. Generelt stilles der nogle krav til sikkerheden på siden. Det betyder ikke at de udenlandske sider er ulovlige, men blot at du ikke står nær så godt stillet, hvis der skulle ske noget.

Til gengæld kan de udelandske bettingsider tilbyde langt flere odds, på kampe for mindre og mere lokale hold. Der er også mulighed for flere bonusser og hurtigere udbetaling af gevinst, i forhold til danske sider. Der findes altså både fordele og ulemper ved at bruge udenlandske bettingsider. Du skal også betale skat af gevinsten, hvis du spiller på bettingsider uden dansk licens. Det kan du læse mere om på www.skat.dk. Har siden licens, vil det altid være skiltet.

Sponsoreret indhold

Badmintonsæsonen er i gang, og det er en rigtig god sportsform, som både er intens og sjov. Du er garanteret sved på panden og får forbrændt en masse kalorier.  Her er 3 gode råd når du skal gøre dig klar til badmintonsæsonen. 

 

En populær sportsgren

Badminton er en populær sportsgren og med god grund. Badminton er den perfekte kombination af høj intensitet, hvor du får god motion og finesse, hvor du kan arbejde med din teknik. Der er både mulighed for at spille alene og i double eller mix-double, hvis du godt kan lide at spille sammen med andre. 

 

Råd nummer 1: Meld dig ind i en badmintonklub

Når du spiller badminton, er det en god idé at melde dig ind i en badmintonklub. På den måde har du et fast sted at træne og bliver en del af et fællesskab. I en badmintonklub kan du møde andre spillere på forskellige niveauer, hvor du kan udfordre dig selv, dygtiggøre dig og måske endda få nye venskaber. Når du har et fysisk sted at tage hen for at spille, booster det din motivation, så du lettere kommer afsted. Det er vigtigt at lytte til trænernes instruktioner, så du gør tingene rigtigt og ikke kommer til skade. 

 

Råd nummer 2: Badmintontøj 

Et andet godt råd er at investere i det rette badmintontøj. Denne type tøj er særligt lavet til at spille badminton i, og det kan helt klart betale sig at købe. Du kan købe alt fra shorts, T-shirts, nederdele og toppe. Du kan også købe tilbehør som eksempelvis pande- eller svedbånd. Badmintontøj er lavet i åndbare materialer, som er behageligt at på og hurtigt bliver tørt når du sveder. 

 

Råd nummer 3: Køb det rigtige udstyr

Uanset om du er nybegynder eller en øvet badmintonspiller, så er det vigtigt at have det rigtige udstyr. Det er vigtigt, at du finder en god ketcher, som ligger godt i hånden og passer til dit niveau. Ketcheren bliver udsat for meget, og derfor er det vigtigt at købe én i god kvalitet, som holder. Fjerbolde er også en essentiel del af udstyret. Hvis dine fjerbolde er slidte, og fjerene mangler eller står ud til alle sider, så er det på tide at købe nogle nye. Det gør det meget lettere at spille ordentligt, og du kan spille langt mere fokuseret. 

 

Vær i god form 

Selvom badminton giver dig rigtig god motion, kan det være en fordel at træne udover at spille badminton. Hvis du er i god form, kan du spille endnu bedre og i længere tid. Derudover er det vigtigt, at du øver dig og vedligeholder dit spil, så du hele tiden forbedrer dig. Du skal også huske at drikke rigeligt med væske under din træning, så du ikke får det dårligt. Du kan også medbringe snacks, som giver dig god energi.

Sponsoreret indhold

Når det begynder at pible op af jorden med de skønneste forårsblomster i alle farver lige fra blå, lilla til hvide, så får humøret altså et nøk opad. Du kan bringe disse piblende og skønne forårsfornemmelser med indenfor i form af en forårsbuket eller forårsdekoration af fx blomsterløg og tilføre en behagelig og frisk atmosfære indendørs. Hvide forårsblomster bringer lys i en ellers mørk tid, der bliver lysere og lysere jo længere foråret skrider frem. Du kan nemt bestille en forårsbuket af hvide, lilla, gule eller blå forårsblomster online og sende blomster til dig selv eller én du holder af. Se udvalget her.

Forårsblomster der hitter

Forårsblomster og -buketter er et tegn på at sæsonen skifter fra vinter til forår og vi går lysere tider i møde.  Hvad end det er forårsblomsterløg eller afskårne forårsblomster fra haven eller blomsterhandleren, så er det en sand fornøjelse at kigge på indendørs. Om du ønsker at sprede glad forårsstemning i dit eget hjem eller hos nogen, du holder af, så er Bloomit klar til at hjælpe dig. Udvalget af forårsblomster der hitter, er stort. Du finder både tulipaner, stedmoderblomster, påskeliljer, franske anemoner, forårsgrene og ranunkler mm. Blomsterne kan bindes sammen på et utal af forskellige måder. Løft hjemmets indretning med friske blomster allerede i dag. Blomster fra Bloomit er af højeste kvalitet og leveres altid af pålidelige chauffører, der er vant til at håndtere blomster og dekorationer hver eneste dag.

Forårsbuketter og -dekorationer lyser op

Vær med til at sprede god stemning og lys i en mørk tid med forårsblomster. Der er mange forårs blomsterfavoritter at vælge i mellem og farvepaletten spænder bredt. Det bedste af det hele er, at du nemt kan bestille online. Hos Bloomit finder du både forårsbuketter, blomsterdekorationer og plantedekorationer af forårsblomster og forårsløg. Det gode ved forårsdekorationer af planter er, at de er nemme at holde og de kan stå i flere dage end en buket typisk holder. Bestil i dag og lad forårets blomster være med til at gøre den mørke tid lidt lysere og sprede skøn forårsfornemmelser hos dig selv og hos nogen, du kender.

Send forårsblomster til nogen du har kær

Der behøver ikke altid at ligge en større begivenhed til grund for at sende en blomsterhilsen, men det kan også være at du kender nogen, der holder en forårsfest eller anden skøn begivenhed her i foråret. Borddækningen er ikke den, de fleste tænker på først. Her kan blomster virkelig redde enhver festpyntning, og du behøver ikke røre en finger selv. Lad Bloomit klare blomster og leveringsopgaven og få leveret forårsblomster til den kommende fest direkte til døren. Bloomit har landsdækkende levering og tilbyder endda levering om søndagen i dele af landet. Bestil en blomsterhilsen i dag.

 

Sponsoreret indhold

Har du et ønske om at købe en trampolin, er du næppe i tvivl om, at du har et hav af muligheder. Af denne grund kan det være svært at finde frem til den helt rette. I og med, at det kan virke vanskeligt, er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig model blandt udvalget.

Du skal derimod fokusere på at sætte dig godt ind i, hvad du har af behov og krav. Det er dog værd at tilføje, at det især er firkantede trampoliner, der hitter for tiden, og det er selvfølgelig ikke uden grund.

Tværtimod er der mange årsager til, at de firkantede varianter er blevet populære. Der er nemlig adskillige fordele forbundet med disse modeller. Derudover er flere og flere også begyndt at tage AirTracks til sig, såfremt de ønsker noget med mere længde, end en trampolin.

Giver en bedre hoppeoplevelse

Årsagen til, at man bør købe en firkantet trampolin er, at den giver en bedre hoppeoplevelsen. Fjedrene arbejder nemlig på en anden måde, end på en rund trampolin. Når du hopper på en rund trampolin, vil den trække dig ind mod midten, da fjedrene arbejder synkroniseret med hinanden.

Hvis man derimod hopper på en firkantet trampolin, arbejder de mere individuelt. Her vil der ikke være noget træk mod midten, ligesom dit hop ikke bliver blødgjort. Det sikrer ikke blot en højere stabilitet, men er også med til at give dig en bedre hoppeoplevelse.

Hertil er det selvfølgelig også værd at tilføje, at du får en ensartet hoppeoplevelse, uanset hvor på trampolinen du hopper. Af denne grund er det selvfølgelig altid en firkantet trampolin, der skal vælges, hvis den skal buges til springgymnastik.

Er nemmere at finde plads til

Det er naturligvis ikke relevant for alle, men har man en have med begrænset plads, er det relevant at vælge en trampolin, der er nem at finde plads til. I og med, at en firkantet trampolin er firkantet, er det muligt at finde plads til den i hjørnet af en græsplæne e.l.

Vælger du i stedet en rund trampolin, vil du opleve, at der er en del spildplads omkring den, som ikke kan bruges til noget. Hvis du har i sinde at købe en rektangulær trampolin, bør du desuden overveje at købe en variant, der kan graves ned i din græsplæne.

Derfor bør du vælge en nedgravet trampolin

Ikke alle trampoliner kan graves ned. Har du planer om dette, er det derfor vigtigt at vælge en model, der er egnet til dette. Er du i tvivl om, hvorvidt det er det rette valg, bør det tilføjes, at der er rigtig mange fordele ved at vælge en model, der kan graves ned.

Er en trampolin gravet ned, er den ikke blot mere sikker. Det er også muligt at involvere den i flere lege, hvilket bl.a. kan involvere flere former for boldspil. Derudover vil den også virke mindre, når den er i gravet ned, da den ikke forstyrrer dit udsyn i din have.

Af journalist: Aage Krogsdam

Sveriges næststørste by, Gøteborg, kan den 4. juni holde 400-års by jubilæum. I anledning af den historiske dag sker der en række arrangementer i storbyen.

Sponsoreret indhold

Måske har du ikke opdaget det endnu, men Danmark er faktisk et skønt land at rejse i. Så kan det godt være, det er varmere i Syd og koldere i Nord, men blæsten kan teste selv den bedste turist her i landet. Ønsker du at spare på benzinen og teste dine egne kræfter af, så brug sommeren til at opdage Danmark på cykel. Spænd hjelmen og hop i sadlen, for der er masser af skønne steder, som Danmark har at tilbyde på to hjul frem for fire. 

Når det ikke altid er muligt at rejse udenlands, så er det fantastisk, at vi i Danmark har lidt af det hele, når det kommer til vejret. Lige så skarp og varm solen kan være, lige så træls og kold er blæsten fra vest. Men vi tager det hele med, og hvis du elsker at cykle, så er Danmark et perfekt sted at holde ferie eller tage på opdagelse i. 

Turen går til nærmeste cykelsti

Du finder meget sjældent veje i Danmark, som ikke er akkompagneret af en cykelsti på den ene eller den anden måde. Det betyder, at der ikke findes et hjørne af landet, som ikke er fremkommeligt på cykel. Med undtagelse af øerne kan du faktisk tage med cyklen på opdagelse over hele landet uden at skulle skifte transportmiddel undervejs.

Med hjælp fra Harald Nyborg kan du gøre dig selv cykelklar. Du finder alt fra cykellygter til cykelhjelme og cykellåse, alt hvad du kan forestille dig, du får brug for, når du tager cyklen rundt i landet. For forberedelse er vigtig, inden du tager afsted. Ellers kan man hurtigt stå i vejkanten med en punkteret cykel, og så kan det være svært at komme videre.

Find din nye cykel hos Harald Nyborg

Det kan også være, du har behov for en splinterny cykel til at starte med? Uanset om det er en damecykel eller herrecykel, så finder du den hos Harald Nyborg. Det betyder, at du ikke behøver at købe alle de forskellige ting, du har brug for i alle de forskellige butikker rundt omkring. Du kan spare dig selv en masse energi og købe det hele i Harald Nyborg. 

De har butikker over stort set hele landet, og hvis du har behov for at brænde noget energi af, så kan du jo tage din gamle cykel derned og hoppe på en ny hjemad. Køreglæden med en ny cykel er ikke til at tage fejl af, og hvis du har planer om at bruge sommeren på en to-hjulet, så skal gearet også være i orden. Lad Harald Nyborg komme dig til undsætning, så du har alt, hvad du skal bruge, inden du cykler derudaf.

Sponsoreret indhold

De mest elskede og værdsatte dyr må nok siges at være hunde. Det er jo ikke for sjov, at man kalder dem menneskets bedste ven. Har du selv hund, bruger du garanteret en del tid sammen med den, for det er bare hyggeligt. Gåture og leg med hunden er en skøn måde at bruge sin fritid på.

Mange holder sig opdaterede omkring udstyr til deres hund

Kun det bedste er godt nok til min hund. Sådan er der rigtig mange, der har det. Og det er en dejlig ting, for hunde fortjener det bedste. 

Vil du gerne finde det rigtige udstyr til hunden, er det ganske nemt at holde dig ajour. Det er nemlig bare med at læse nogle forskellige nyheder omkring emnet. Find flere dyreartikler hos Canem.dk. Om det så er legetøj, en sele til bilturen eller nyt hundefoder, er det hele relativt nemt at finde.

Noget, rigtig mange går op i, er at finde den rigtige hundeseng. For det er jo vigtigt, at din hund ligger godt, når den sover. Noget af det vigtigste er, at sengen er stor nok til hunden. Ellers er den nemlig ikke særlig attraktiv. Derudover er det også dejligt med en god, blød seng. Find et stort udvalg af hundesenge her. 

Enhver hundeejer vil for alt i verden sørge for, at hunden har det godt. Det er naturligvis begrænset, hvor meget man behøver at gøre. Men den rigtige hundeseng, noget godt foder og legetøj er vigtigt. Derudover er det naturligvis en vigtig ting, at man behandler sin hund som sin ligeværdige, men at man stadig bestemmer og sætter grænser. 

En hund kan bringe utrolig meget glæde ind i dit liv

Mange mennesker vælger at få en hund på et bestemt tidspunkt i livet. Det kan for eksempel være i forbindelse med sygdom, at man simpelthen har brug for noget glæde, og så tænker rigtig mange på en hund med det samme. Det er klart, at man også skal kunne passe hunden, ellers er det synd. Men det er bestemt en god idé, hvis det kan passe ind i situationen.

Rigtig mange har også hund, fordi de bare ikke kan leve uden. Mange er for eksempel vant til det fra de selv var børn og kan slet ikke forestille sig et liv uden en hund. Selvom det ikke er alle, der nyder at stå tidligt op for at gå tur med hunden, er der noget skønt ved det. Når først man er ude, er det egentlig meget rart. Bare dig og din hund på vejen og ingen andre. Måske med undtagelse af andre hundeluftere, hvilket er ganske hyggeligt. 

Savner du noget i dit liv, kan du altså sagtens overveje, om det måske er en hund, du har brug for.