Sponsoreret indhold

I en studieby som Aalborg er det vigtigt, at der er mange tilbud til de studerende. Både for at det er en god by at være i, men også for at tiltrække fremtidige studerende til byens universitet og skoler. Det bidrager alt sammen til en dynamisk byudvikling og giver i sidste ende et utroligt godt studieliv og bymiljø, som alle har gavn af. 

Det gælder både kulturelt, men i særdeleshed også kulinarisk. Som studerende er det ikke nemt at spise godt, og det gør flere burgerbarer nu op med. Der er nemlig kommet et stigende fokus på netop de studerende, og at de skal have råd til at spise ude oftere. Men hvordan, og i hvilken grad kan burgerbarerne forbedre deres tilbud til byens studerende?

Studierabatter bliver mere almindelige

Et område, hvor det særligt er oplagt for burgerbarer at nå studerende, er på økonomien. Netop derfor tilbyder nogle barer studierabat på deres menuer på op mod 20 %. Om end det ikke er mange, der endnu er med på bølgen, går få burgerbarer forrest, og det er noget, der kan mærkes på de studerendes økonomi. Netop som det er formålet, tiltrækker man på denne måde langt flere unge til restauranten, samtidig med at bylivet i sig selv forøges. 

I disse restauranter er det desuden typisk tilfældet, at der bliver kørt kampagner på visse hverdage. Det kan eksempelvis være to for én burger eller menu, som man før har set det fra restauranter som Bone’s, og som har vist sig at være utroligt effektiv. Der er altså overordnet set et stort fokus på, at de studerende skal have råd til at komme ud og spise på de pågældende restauranter – og hvad er mere relevant for studerende end snaskede, syndige burgere, som der ellers ikke ville blive råd til i hverdagen.

Menukort med tilbud til alle

De traditionelle oksekødsburgere, som vi kender dem, er ligeledes fortid for mange burgerbarer i Aalborg. Om end de naturligvis stadig er til at finde på menukortet, kan man i dag finde langt flere varianter i burgerverdenen. Det gøres for netop at omfavne den alsidige kultur, der er at finde, ikke blot blandt studerende, men generelt i byen. Her kan man finde både kyllingeburgere, mexicansk-inspirerede burgere og sågar burgere med bearnaise, foruden naturligvis de klassiske med oksekød. 

Også på kartoffel-siden er der sket et markant skift i de senere år, så der er noget for enhver smag. Det er dog ikke et lige så bredt udvalg af restauranter og burgerbarer, der endnu fører de mange forskellige pomfrit-varianter, men på få, gode restauranter finder man altså både almindelige, krøllede og firkantede pomfritter – tilbud, der passer til alle, uanset humør og præference. 

Placeret centralt i byen

Slutteligt, og formentlig ikke overraskende, åbner der som bekendt mange burgerbarer i centrum. Dette må også ses som en indsats for at nå ud til et større publikum, som typisk ikke vil bruge lang tid på at finde en god burger. Netop derfor sørger de fleste burgerbarer for at placere sig så centralt som muligt, så man kan nyde en god burger på havnefronten som takeaway, eller i selve restauranten nær kulturliv som Utzon-centret eller Musikkens Hus.

Sponsoreret indhold

Står du overfor valget mellem at købe en ny bil eller lease, så er der mange ting at overveje i processen – hvad betyder det overhovedet at lease, hvad er fordelene, hvor er faldgruberne, hvordan adskiller det sig fra et almindeligt bilkøb, og hvor skal man overhovedet lede, når man er på jagt efter et godt sted at lease en bil? Det kan være en dyr fornøjelse at lease en bil, hvis du ikke tænker dig om, og derfor bør du på forhånd have sat dig grundigt ind i dine forskellige muligheder på de forskellige områder. 

Det behøver nemlig ikke at være så dyrt, som du måske frygter – faktisk kan det en gang imellem være en decideret fordel at lease en bil frem for at købe. Det kan dog hurtigt blive en jungle at finde rundt mellem finansielle termer og lovmæssige paragraffer. Derfor får du her et kort overblik over de vigtigste ting, du bør vide og overveje, før du leaser en bil. 

Hvad betyder det at lease en bil – og hvorfor overhovedet gøre det?

At lease en bil er en form for leje eller midlertidigt køb, hvor du vælger en bil i en vis prisklasse – ligesom når du skal købe en bil almindeligt – og derefter aftaler pris med leasingselskabet i forhold til forbrug af bilen. Leasing adskiller sig nemlig fra et almindeligt køb, idet du skal være meget opmærksom på, hvor mange kilometer du har tænkt dig at køre i bilen, foruden at bilen skal afleveres tilbage inden for en given periode, naturligvis. Det er nemlig primært her, leasingselskaberne tjener deres penge, og hvis du kører for mange kilometer i bilen, kan det altså koste dig dyrt. 

Leasing-løsningen kan dog være en stor fordel og spare dig mange penge, hvis du er på udkig efter en ny bil, men samtidig har behov for at udskifte jævnligt. Hvis du har et helt specifikt behov for kørsel, og som følge deraf kender dit daglige, månedlige eller årlige kilometer-forbrug, så kan leasing-løsningen være noget for dig. Det er nemlig ikke lige så dyrt, som hvis du skulle købe en ny bil, og samtidig giver det dig muligheden for at vælge en ny bil igen efter en relativt kort periode, hvor du ikke skal tænke på at få solgt den gamle. Det kan dog ikke understreges nok, at du bør kende dit forbrug, for det er her, den store økonomiske fordel kan komme dig til gavn, eller ruinere dig. 

Hold øje med markedet

Et andet godt tip, når du skal lease en bil, er at holde godt øje med markedet for biler. Efterspørgslen på leasing er i øjeblikket høj, og derfor er dine tilbud også mange. Det kan derfor være en god idé hele tiden at have en finger på pulsen, så du ikke løber ind i et forkert tilbud. Sørg derfor for at læse op på stoffet – eksempelvis med artikler som denne – og dan dig et grundigt overblik over dine muligheder, og hvad det bør koste at lease en bil. Så er du hurtigt på rette vej.

Slagelse Kommune har knapt 80.000 indbyggere fordelt over tre købstæder og mange landsbyer i smukke landskaber langs Sjællands Vestkyst. Slagelse har en stor koncentration af spændende virksomheder, foreninger og et rigt studie- og uddannelsesmiljø. Med kun en times transport til København og en halv time til Odense er Slagelse samtidig en god pendlerkommune. Der er plads til at slappe af og let adgang til natur, friluftsliv og masser af tilbud indenfor idræt og kultur. 

 

Dit Slagelse giver overblik

dit-slagelse.dk får du overblik over hvad der sker i din by. Her finder du begivenheder og oversigter over spisesteder, overnatningsmuligheder, butikker, andre firmaer og foreninger. Du kan finde teatre, biografer, museer og andre oplevelser og ønsker du selv at blive synlig på byportalen, er det let at blive partner. 

 

Kultur- og naturoplevelser

Slagelse Musikhus og Teater danner rammerne om koncerter og forestillinger af høj kvalitet hele året rundt. Slagelse Festuge er foreningernes fest i byen, hvor du kan opleve et hav af koncerter med kendte danske navne. Du kan også komme til flotte opsætninger på Krabasken, hvor du møder alt fra hårde dramaer til store musicals. 

På Slagelse Museum venter der spændende oplevelser for børn og voksne i form af tidsrejser tilbage til H. C. Andersens skoletid eller købmandsgården i 1940’ernes Slagelse. Vil du endnu længere tilbage i tiden, kan du besøge Sct. Mikkels Kirke, Slagelse Kloster, og udenfor Slagelse finder du Vikingeborgen Trelleborg. Her kan du se resterne af den store kongeborg, som blev bygget i Harald Blåtands regeringstid omkring 980. Landskabet i Tude Ådal, hvor ringborgen ligger, er smukt og varieret.  

 

Shopping og caféliv

VestsjællandsCenteret samler en lang række eftertragtede butikker under det samme tag. Her finder du elektronik, boligartikler, bøger, sportsudstyr, sko, tøj og helseprodukter for blot at nævne nogle af de mange specialbutikker. Efter ombygningen i 2015 har det nye center fået optimale rammer for unikke begivenheder, bl.a. via et stort multiområder. 

Torvet i centret er udvidet med 400 m2, og caféer, juice- og sandwichbarer er gode mødesteder med plads til en pause på indkøbsturen. Centret ligger i bymidten og det betyder let adgang til butikker, caféer og restauranter i de omkringliggende gader. 

 

Nattelivet i byen

Skal du ud og give den gas på dansegulvet eller mødes over en lækker cocktail, er Nattoget og Veto Club Discotek gode steder. Slagelse byder også på flere hyggelige barer og mødesteder, og der er noget for enhver smag, om du er til The Old Irish Pub eller Jakobsen Vine.

 

Sponsoreret indhold

Byen i byen

 

Frederiksberg er med sin placering midt imellem Københavns centrum, Vesterbro, Nørrebro og Vanløse et attraktivt område at bo. Med et indbyggertal lige over de 100.000 er det en tæt by med flere bydele og mange typer bebyggelser. De ældste bygninger er hovedsageligt fra 1800-tallet, hvor det blev tilladt at bygge uden for Københavns gamle voldanlæg. Før det var der marker til græsning og området blev holdt frit af sikkerhedsmæssige grunde. Hvis der kom en fjende mod København skulle de ikke have mulighed for at gemme sig, så kun få gårde var tilladt. Det forsvarsanlæg nedlagde man, og siden gik det stærkt med at udvide både på Frederiksberg og i de tilstødende kvarterer. 

 

Frederiksberg blev attraktivt og i 1700-03 fik Frederik 4. opført sit lystslot på Valby Bakke med udsigt til Københavns tårne og en stor barokhave. Slottet kaldte han Friedrichs Berg, og byen tog senere navn efter slottet. I starten var bebyggelsen præget af store villaer til de øverste samfundsklasser tæt ved kongens nye slot. De store villakvarterer med mange grønne områder stod i kontrast til Nørrebro og Vesterbro, hvor det skød op med tæt bebyggelse og små lejligheder. I dag er Frederiksberg et mix af villaer, etageejendomme, parker og indkøbsgader. 

 

Shopping og madoplevelser

 

Frederiksbergscentret vandt i 2015 en stor international pris i kategorien ”Design and Development” for sin ombygning og udvidelse. Flere priser er kommet til bl.a. Danmarks bedste Shoppingcenter og Nordens bedste shoppingcenter og her finder du et stort udvalg af butikker, spisesteder og caféer samlet under et tag.  Med sin placering i centrum er der rig mulighed for at udvide sin shopping eller cafétur til de tilstødende gader, Falkoner Allé og Gammel Kongevej. Frederiksberg er kendt for gode bagere og lige omkring Frederiksbergcentret finder du Brødflov, Emmerys, Reinh van Hauen, Holm’s Bager og Lagkagehuset, for blot at nævne nogle af de mange steder, du kan købe godt brød og lækre kager. 

 

Bevæger du dig ned af Gammel Kongevej, finder du specialitetsforretninger, tøjbutikker, urmagere, bogbutikker, design- og indretningsbutikker og meget mere. Her finder du også hyggelige steder som Maude’s Salon, Meyers Deli og The Laundromat Cafe. Fortsæt mod centrum og du når Værnedamsvej kendt for sit franske præg med specialbutikker, café og restaurantliv. Spis din brunch på Granola eller spis din middag på stamstedet Cafe Viggo. 

 

Kulturliv og overnatningsmuligheder

 

Der er flere gode muligheder for at overnatte i bydelen og få fornemmelsen af den særlige stemning i de gamle villakvarterer og travle indkøbsgader. Du kan gå tur i den store park Frederiksberg Have, der strækker sig op ad Valbybakke og fortsættes i Søndermarken. Her finder du også Zoologisk Have og det underjordiske museum Cisternerne. Frederiksberg Allé er kendt bl.a. for Betty Nansen Teatret og Aveny-T og Riddersalen og Edison ligger i samme område. Det betyder et stort og varieret teaterprogram til voksne, børn og unge. Der er mange muligheder på Frederiksberg, og for de besøgende der har brug for overnatning er der bl.a. Allégade 10, Avenue Hotel, Frederiksberg Mansion, Josty, Hotel Cabinn og Radisson Blu Falconer Hotel. 

 

Få overblik

 

Byportalen Dit Frederiksberg viser dig, hvad du kan finde på Frederiksberg. Du harmulighed for at blive partner og skabe synlighed omkring din butik, forening, kulturinstitution m.m. Her kan lokale borgere og besøgende få overblik over spisesteder, caféer, kulturtilbud og events i byen.  For tilflyttere er det også et godt sted at få overblik over daginstitutioner, skoler og byens mange muligheder.

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

I udkanten af Minneapolis i et parcelhusområde ligger den lille restaurant, Tiny Diner. Restauranten er speciel i den forstand, at den ligger i en have, hvor alle planter, grøntsager og frugttræer med videre dyrkes økologisk.

Grønne fodspor og fokus på ligestilling i virksomheder. Det er noget, mange danskere kan lide anno 2019, og der er da også virksomheder, der gør meget på netop det område.

Hører du konstant børnene have et ønske om at komme på roadtrip i USA, men kan du ikke overskue tanken om planlægning med billeje og eksekvering, hvor børnene konstant er oppe at toppes på bagsædet af bilen? Der er ingen grund til at frygte det. 

Mulighederne for at lave alternative roadtrips, hvor du kan have børnene med, er mange. Her kommer tre tips til, hvordan du kan gøre det mere overskueligt.

1. Bliv indenfor statsgrænsen

Hvis du kan undgå at skifte stat slipper du for at forholde dig til eventuelle forskelle i færdselslovgivningen. Det er nemlig velkendt, at der kan være forskel på færdselsreglerne i de enkelte stater, og dette slipper du helt for ved at blive i én stat.

Når du vælger stat, er det værd at overveje, hvad du gerne vil vise børnene. Et godt eksempel er Florida, hvor I både kan opleve Disneyworld, Seaworld og Wizarding World of Harry Potter. Der er altså mange muligheder for underholdning til dine børn, så du slipper, når I holder kørepause.

Der er kilometervis af sandstrand langs Floridas kyster, så med et stop ved for eksempel Cocoa Beach på østkysten kan både du og børnene lære at surfe. Alternativt kan I besøge Key Largo og svømme med delfiner eller Clearwater, hvor der både er piratskib og et stort akvarium som underholdning for både børn og voksne.

2. Sørg for underholdning og hold pauser

Der er større sandsynlighed for ro på bagsædet, hvis der er underholdning. De fleste streamingtjenester giver dig mulighed for at downloade materiale, så du kan lave en pakke af underholdning med både film og musik uden at skulle betale ekstra for data. Med et godt headset og hver sin mobile enhed får dine børn altså muligheden for at underholde sig selv, så du kan få ro til at køre.

Du kan også både hjælpe dig selv og dine børn, hvis du holder pauser undervejs på køreturen. Fordelen ved biludlejning er, at du har muligheden for nemt og hurtigt at køre ind til siden og tage en pause, når der er behov. Det er bare at udnytte det.

3. Få hjælp til billeje

Biludlejning behøver ikke være kompliceret. Der findes hjemmesider, hvor du kan sammenligne de forskellige muligheder for billeje direkte – hurtigt og simpelt. Du skal blot indtaste rejsedestination og –periode for at de forskellige muligheder kommer frem. Her kan du få oplysninger om priser, bilmodeller, services og meget mere, så du kan foretage en nem og sikker biludlejning.

Sponsoreret indhold

Tekst og fotos: journalist Aage Krogsdam

Julemarkeder skyder op overalt i landet i disse år - og ikke mindst netop nu. Men ét julemarked synes at skille sig ud fra de mere traditionelle, og det finder du i nærheden af Holbæk i Andelslandsbyen Nyvang. I søndags besøgte jeg landsbyen, og det var en helt speciel oplevelse og en lang vandring ad mindernes boulevard.

Miljøforkæmpere og Greta Thunberg har ikke levet forgæves. Klimadebatten og det nye, grønne fokus ses også i turismesektoren, både hos dem, der rejser, og hos dem, der skaber rammerne for disse rejser.

Det globale erhvervsrejsebureau BCD Travel, der hjælper virksomheder med at optimere deres rejsebudget, bliver det første af de tre store erhvervsrejsebureauer på markedet, der opnår Elite Partner-niveau hos SAP Concur. Det har BCD Travel netop offentliggjort i dag. Partnerskaber synes at være vigtige, også i den branche.