For mange af os er natur det sted, hvor vi tager hen, hvor at få pulsen helt ned. For virkelig at kunne slappe af. Det kan ske på mange måder. Nogle elsker at tage løbeskoene på, og tage en løbetur i skoven. Nogle tager i stedet en mountainbike med i skoven. Andre slapper af med timevis på cyklen på landevejen. Andre elsker at vandre, nogle at klatre og nogle vil bare gerne sidde i naturen. Sidde i naturen måske med en god bog, en picnic eller godt selskab. Mange gange er det blevet videnskabeligt bevist, at naturen er med til at afstresse os.

Måske det er på grund af harmonien, roen, de skønne fuglefløjt, de vilde blomster og planter, og måske det at kunne stoppe et egern i ny og næ. Er du også vild med natur, så kan Fyn hjælpe dig. Fyn er nemlig kendt som Danmarks grønne have.  Derfor bør Fyn være med i overvejelserne, når det handler om at finde et sted at bo. Det kan være alt fra det idylliske bindingsværk på landet, til forstadens byhus omkring Odense. Se lejeboliger i hele Odense og omegn, og få her styr på, hvorfor Fyn er fin og lige noget for naturelskeren.

Hvad har Fyn så at byde på?

Tænk bare over det. Fyn har Frøbjerg Bavnehøj, Svanninge Bakker, Baagø, Helnæs, Klintholm, Æbelø, Fyns hoved, Langesø, Øhavsstien, Hindsgavl, Røjle Klint, Ejby Mose for bare at nævne nogle af de naturskønne områder i denne landsdel. Fyn er klart et af de mest idylliske steder i Danmark. Det er et sted, hvor du altid kan være en del af naturen og nyde den, lige meget hvor du er.

Selv i storbyen Odense har du naturen tæt på dig. Du vil altid have noget at lave i naturen, om du er til skove, marker, bakker, strand eller mose. Derfor er Fyn så skøn. Ydermere har du altid Odense tæt på, skulle du savne storbyfornemmelser. 

Det at være mere selvforsynende

Når det handler om at nyde naturen, handler det også om at værne mere om den. Vi skal nemlig blive bedre til at passe på vores skrøbelige natur. Men hvordan gør du det? Over de seneste år er det blevet mere og mere populært at være selvforsynende i en eller anden grad. Bare det at selv kunne gøre noget, og ikke bare købe sig til alt. Derfor er det blevet populært med køkkenhaver, hvor du kan dyrke grønt til året rundt. Tænk bare at kunne dyrke dit helt eget grønkål. Dine helt egne tomater, agurker, rødbeder, urter og meget mere.

Tænk hvis du kunne hente dine egne æg også? Det er en voksende tendens at kunne klare noget selv, og dermed være selvforsynende. Det handler også om noget så simpelt som at kunne bage eget brød i stedet for at købe det hele tiden. I gang med at finde Den bedste bagemaskine på nettet, så du kan bage frisk brød til de hyggelige morgener.

Døjer du med grønne og brune alger på dit tag? Så er du ikke den eneste. Rigtig mange danskere oplever, at deres tag fyldes af grønne og brunlige alger, som er svære at komme af med. Dette skyldes blandt andet de store mængder nedbør, vi har i Danmark, hvilket algerne elsker. Der er heldigvis hjælp at hente lige her, hvor du finder en guide, som indeholder en række gode råd til, hvordan du kan slippe af med algerne på taget. 

Læs med, og bliv klogere på, hvad du kan gøre. 

Reager, før det er for sent

Selvom det ikke umiddelbart virker til, at algerne kan forårsage en stor skade på taget, så er det vigtigt at reagere hurtigt. Hvis algerne får lov til at sidde længe nok, øger du nemlig risikoen for, at de trænger ind i taget med fugt, hvilket kan ødelægge taget fuldstændigt. Derfor er det vigtigt, at du reagerer hurtigt, hvis algerne hober sig op på dit tag, da du ellers kan ende med at skulle udskifte hele taget, hvilket du ville kunne have undgået. 

Lad professionelle klare arbejdet for dig

Afhængig af mængden af alger samt algetypen bruges forskellige metoder til at få bugt med dem. Typisk skal der anvendes skrappe midler, hvorfor det ikke anbefales, at du selv begiver dig ud i at behandle taget mod alger. Dette er nemlig et meget stort arbejde, hvis ikke du har de rette midler og det rigtige udstyr til rådighed.

Der er derudover en sikkerhedsmæssig risiko forbundet med at arbejde højt oppe på taget, hvorfor der altid bør tages nogle særlige forholdsregler til dette arbejde. Heldigvis er der masser af professionel hjælp at hente derude, hvilket du med fordel kan benytte dig af. Hos clpolering.dk tilbydes eksempelvis algebehandling af tag til en fordelagtig pris, og hvor alle sikkerhedsforanstaltninger tages alvorligt. Klik på linket, og find ud af, hvad firmaet kan gøre for dig. 

Hvordan virker en algebehandling af tag?

Der findes forskellige former for algebehandling af tag afhængig af den pågældende situation. Nogle benytter sig af en almindelig rensning, mens andre anvender højtryksspuling. Mange firmaer benytter sig af en skumbehandling til at foretage algebehandling af tag. Dette skum indeholder nogle særlige ingredienser, som sammen med regn nedbryder algerne på taget. 

Derfor kan processen være forholdsvis lang, men den er stadig meget effektiv. Det kan tage op til 12 måneder, før det fulde resultatet opnås, men det er ofte hele ventetiden værd. I nogle tilfælde gentages algebehandlingen, men dette afhænger af, hvor tildækket taget er, samt hvilken type af alger der er tale om. 

En algebehandling sikrer dig ikke bare et smukt tag, det forlænger også tagets holdbarhed. Det anbefales, at du får foretaget algebehandling af dit tag cirka én gang om året. 

Pas på med giftige midler 

Hvis du selv begiver dig ud i tagrensning, bør du sætte dig grundigt ind i, hvad det er for nogle midler, du anvender. Mange midler er nemlig giftige, og derfor skal der tages nogle særlige forholdsregler. 

Det er derudover vigtigt, at du sørger for at anvende godkendte midler til tagrensning. Hos byggeexpert.dk finder du en masse god viden og brugbare råd i forbindelse med tagrensning. Du kan med fordel klikke på linket og blive klogere på, hvordan du bør rense dit tag. 

Det anbefales dog i langt de fleste tilfælde, at du får professionel hjælp, da du herved er sikret godkendte og ordentlige midler. Derudover slipper du for at skulle kravle rundt oppe på taget, hvor din egen sikkerhed sættes på prøve. 

Hvis du følger ovenstående guide, er du klædt godt på til at bekæmpe algerne på dit tag.

Drømmer du om at købe lejlighed i Malaga? Så er der forskellige faktorer, som du bør være opmærksom på. 

En lejlighed i Spanien er nemlig typisk ikke ligesom en lejlighed i Danmark. Der er altså en række forskelle, som du bør kende til, inden du underskriver købskontrakten. Lige her i dette indlæg har vi samlet de mest væsentligste forskelle på lejligheder i Danmark og i Spanien, som er en god idé at kende til.

Læs med, og bliv klædt godt på til at investere i en lejlighed i Malaga eller et andet sted i Spanien.

Køb lejlighed i Malaga med professionel hjælp 

Mange danskere vælger at købe lejlighed i Malaga, hvilket der er flere gode grunde til. Vejret er næsten altid godt, kulturen er både rig og afslappet, havet er blåt, og maden er udsøgt. Drømmer du også om at købe en dejlig lejlighed i Malaga, hvor du kan nyde det dejlige vejr og god mad til en flot udsigt? Så er der nogle ting, du bør være opmærksom på. 

Der er særligt en række administrative ting, der skal være på plads, inden du køber lejlighed i Malaga. Du skal eksempelvis registreres i en række forskellige registre, og du skal finde en god og pålidelig ejendomsmægler. Derudover er det en god idé at have nogle konkrete krav og ønsker til din nye lejlighed.

Anderledes isolering kan give kolde vintermåneder 

Én af de største forskelle på en lejlighed i Spanien og en lejlighed i Danmark er, at isoleringen typisk er anderledes. En lejlighed i Malaga er sjældent isoleret og har heller ingen centralvarme, som vi kender det hjemme i Danmark. 

Størstedelen af tiden vil du dog ikke bemærke den manglende isolering eller tænke over det, da temperaturen udendørs er høj det meste af året, hvilket ligeledes opvarmer boligen indenfor. Derudover skal der ikke bruges mange penge på opvarmning af lejligheden, hvilket er en økonomisk fordel.

Hvis du opholder dig i lejligheden i de kolde vintermåneder, vil du dog kunne mærke, at der hverken er isolering eller gulvvarme, hvorfor det for mange er nødvendigt at opvarme lejligheden. 

Opvarmning af en lejlighed i Spanien sker typisk enten ved aircondition, gasovne, flytbare radiatorer eller lignende. Disse kan godt varme boligen op, men du får altså typisk ikke den samme vinter-hyggelige opvarmning, som du får hjemme i Danmark med centralvarme og god isolering. 

Den manglende isolering og centralvarme er de væsentligste forskelle på en dansk lejlighed og en spansk lejlighed. Dette er typisk noget, som du lige skal vænne dig til, men heldigvis er der ikke koldt i så mange måneder i Spanien, som der er herhjemme, så du slipper hurtigt for kulden. 

Bliv klogere på isolering af gulv her 

Hvis det alligevel er for koldt for dig i vintermånederne, har du mulighed for at isolere din lejlighed på nærmest samme vis som i Danmark. 

Der findes mange forskellige måder at isolere eller efterisolere gulvet på, hvilket afhænger af de pågældende behov samt gulvtypen. Det er derfor en god idé at sætte sig ind i isolering af gulv, inden du begiver dig ud i isoleringsarbejdet. 

Hos Byggeexpert.dk finder du alt den nødvendige viden om isolering af gulv, som du har brug for. På siden er der samlet en række gode råd og vigtig viden, som klæder dig godt på til at finde ud af, hvilken type af isolering du skal gå efter. Du kan læse meget mere om isolering af gulv og priserne på det, ved at klikke på linket. 

Udearealet forlænger det indendørs areal 

Hvis du sammenligner brugsmønsteret for en dansk lejlighed og en spansk lejlighed vil du ligeledes typisk finde en række forskelle. I Spanien bruges lejligheden nemlig ofte på en anden måde, end den gør i Danmark. 

De høje temperaturer udendørs og de lyse timer bevirker nemlig ofte, at man i Spanien tilbringer langt mere tid udendørs, end man gør i Danmark. Dette kan enten være på en café inde i byen, eller hvis der hører et udendørsareal til lejligheden. 

Du bør altså ikke nødvendigvis lade dig afskrække af, at lejlighedens indendørs areal ikke er lige så stort som en lejlighed i Danmark, hvis der til gengæld er gode udendørsarealer. Hvis der er en altan eller en terrasse tilknyttet lejligheden, vil denne nemlig forlænge og udvide det indendørs areal, hvor du ikke længere vil have brug for så meget plads.  

Hvis du er på udkig efter en lejlighed i Malaga, så kan du med andre ord med fordel medtænke det udendørsareal, når du vurderer, om lejlighedens areal er passende til dig. Langt de fleste oplever, at de ikke har behov for så mange kvadratmeter indendørs, hvis blot de har gode udendørsarealer til rådighed.

Er du vild med at stå på ski? Og trænger du til at komme op på brædderne med forventningen om, at der er sket mange forbedringer på din skidestination? Så er Sverige måske noget denne sæson. Valutakursen er også stadig rekordlav, så mange penge kan spares.

Af: Journalist Aage Krogsdam

 

Finland kaldes de 1000 søers land. Det er nok en underdrivelse, da der er mere end 200.000 søer i landet, hvor mere end 65 % er dækket af skov. Det finske folk har i sin historie været under skiftende herrer, længst under svenskerne og tilknytningen til Sverige har sat spor overalt med svenske navne. Cirka otte procent af befolkningen taler svensk.

Flyskam er blevet et hot udtryk og noget, de fleste rejsende forholder sig til anno 2019. Men til trods for dette, ser erhvervsrejsebranchen ikke tendens til, at rejseomfanget i virksomheder falder.

Direkte fly til Sälen og hundeslæde fra lufthavn til pister. Det er nu en realitet på en af de mest populære skidestinationer i Sverige.

Er man træt af standardhotelværelser og motorvejsmoteller, er der råd forude. Man kan bo i trætoppe, sove under stjernerne i et fyrtårn, holde ferien i sin egen boble eller leje en ø. I Sverige finder man masser af anderledes indkvartering til ferien, ikke mindst udendørs i naturen – og som de fleste sent vil glemme.

Tjekkiets hovedstad Prag er absolut et besøg værd for alle, som holder af storbyferier, og hvis du tillige interesserer dig lidt for historie og arkitektur, så er Prag det helt rigtige sted. Byen emmer nemlig af middelalderagtig historie, hvor turistattraktioner som Prags Borg, Karlsbroen og Prags gamle bydel ”Stare Mesto” er (blandt mange andre), steder du absolut skal opleve i Prag. På trods af de mange spændende muligheder i Prag, er det stadig forholdsvis billigt at feriere i byen.

Sammenlignet med andre europæiske storbyer, får du virkelig meget for pengene, og både hotelværelser, mad og drikke ligger i den absolut overkommelige ende af prisskalaen. De lave priser afspejles ikke i kvaliteten, og det er muligt at få gode kulinariske oplevelser med hjem.

Prags borg – Byens største turistattraktion

Tjekkiets stolthed - og den mest besøgte turistattraktion - er Prags Borg, som ligger på et højdedrag og tårner sig op over byen. Borgens historie kan dateres tilbage til ca. år 870, men der er ikke længere spor efter de første bygninger. På borgområdet findes bl.a. Skt. Vitus Katedral, der huser kronjuvelerne og fungerer som hovedsæde for Prags ærkebiskop. Katedralens spir er 96,5 meter høje og kan ses over hele byen, hvilket fortæller lidt om bygningens enorme størrelse. Prags Borg fremstår i dag som Europas største slot, og med sin imponerende beliggenhed er den absolut et besøg værd.

Karlsbroen – Et imponerende bygningsværk

Karlsbroen er en anden af Prags turistmagneter, og den er som regel fyldt med turister både sommer og vinter. Broen var frem til midten af det 19. århundrede den vigtigste færdselsåre mellem Prags Borg i byens vestlige del, og Prags gamle bydel på den østlige side af floden Moldau. Den nuværende bro er bygget i starten af det 15. århundrede og er et imponerende bygningsværk, som er 10 meter bred og over en halv kilometer lang (516 meter). Karlsbroen er kendt fra flere film, bl.a. Mission Impossible med Tom Cruise og James Bond filmen Casino Royale.

Oplev den intense atmosfære på et rigtigt kasino

Der findes en del store og flotte kasinoer i Prag, og flere af dem er bestemt et besøg værd. Her får du mulighed for at mærke spændingen og atmosfæren ved alle de kendte borde, eller ved ”det lille hjul” som roulette betyder på fransk. Man kan faktisk godt komme til at føle sig lidt som James Bond, når man kommer ind i et af de flotte kasinoer. Der bliver løbende afholdt forskellige pokerevents på de fashionable kasinohoteller, så måske er du heldig at møde nogle af de kendte spillere.

Sankt Thomas-klosteret og den gode mørke øl

Når man er i Tjekkiet, skal man selvfølgelig smage på det gode øl, som tjekkerne er kendt for. Der findes en masse steder i byen, hvor du kan smage på forskellige typer af lokalbrygget øl. Hver øltype har sin egen specielle smagsvariant og særpræg, men særlig kendt er den mørke øl der bliver brygget på Sankt Thomas klostret. Munkene på klosteret har brygget øl siden år 1352, og i dag kan du nyde øllet i klostret, som i mellemtiden er ombygget til hotel og restaurant.

Stare Mesto – Prags gamle bydel

Stare Mesto er Prags gamle bydel og er endnu en smuk oplevelse, hvor man kan opleve byens middelalderagtige stemning. Bydelen stammer helt tilbage fra det 9. århundrede, og her kan man virkelig nyde den flotte arkitektur og historiens vingesus. Den gamle rådhusplads, som gennem århundreder har været midtpunkt for mange af byens begivenheder, er centrum for de omkringliggende små gader og stræder. Når du har vandret rundt i bydelen og trænger til at hvil, er der rig mulighed for at finde forfriskninger i en af de mange kælderbeværtninger.

Josefov - Det jødiske kvarter

I den gamle bydel finder du også det jødiske kvarter ”Josefov”, hvor Prags jøder i århundrede var forpligtet til at bo. Bydelen var omgivet af mure og var dermed afskilt fra resten af byen. Portene til Josefov blev lukket om natten indtil år 1781, hvor de jødiske indbyggere fik samme rettigheder som byens øvrige befolkning. Et besøg i Josefov fortæller de tjekkiske jøders historie og giver bl.a. indblik i grusomhederne under 2. verdenskrig.

Der er noget for alle aldersgrupper i Sverige, når skoven falmer, og vi trækker i den uldne sweater. September plejer at varsle en ny årstid, med mindre vi får indian summer, og her har vi samlet en række gode aktivitetsmuligheder for ældre børn og voksne, der stadig synes, det er sjovt at være med på de unges noder.