Filmbyn i Småland får oplevelsesskov

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Autentiske filmkulisser fra vores elskede Astrid Lindgren-film. Genkendelige kostumer samme sted fra. Og nu også en udendørspark, hvor krudtet kan brændes af efterfølgende i bedste Pippi og Emil-stil. Det er, hvad man kan se frem til denne sommer. 

Nu tages det næste skridt i udviklingen af det populære filmmuseum med Astrid Lindgren-tema, for i slutningen af juni indvies en oplevelsesskov – eller nærmere bestemt - en aktivitetspark i den fine fyrreskov i naturen lige uden for Filmbyn i Mariannelund.

Filmbyn i Småland har ikke mange år på bagen. For to år siden slog man dørene op for udflugtsmålet og museet med navnet 'Filmbyn' i Mariannelund, hvor besøgende fra hele verden siden har kunnet opleve de internationalt elskede børnefilm baseret på Astrid Lindgrens bøger via originale filmkulisser og genkendelige kostumer. Udstillingshuset tager udgangspunkt i børnefilmene, og lader små og store træde ind i filmproduktionens forunderlige verden.

Og nu kan man snart lægge udendørsleg til det hele. I den nye aktivitetspark lige udenfor Filmbyn kan besøgende fra slutningen af juni prøve kræfter på parkourbanen eller tage på opdagelsesrejse via en telefon og en Augmented Reality app, hvor man kommer ud på en spændende skattejagt. I parken kan man endvidere lege filminstruktør for en dag og skabe sin egen film på aktivitetsparkens filmscene, og når alle er trætte af at lege og røre sig fysisk, kan man slappe af med en god grillpølse på den hyggelige og dertil indrettede grillplads.

"Filmbyn er blevet en stor seværdighed allerede, hvor de kendte og elskede film som "Emil fra Lønneberg", "Vi på Krageøen" og "Pippi Langstrømpe" genopleves, og hvor man kan leve sig ind i både historierne og i filmproduktionen. Når man tager på udflugt til Filmbyn, kan familien nu ydermere supplere med en sjov udendørsoplevelse, hvor man får rørt sig og leget i naturen, det hele i Astrid Lindgrens ånd", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Filmbyn åbende for kun to år siden

Astrid Lindgren satte Mariannelund på verdenskortet, da hun lod Emil hejse Ida op i flagstangen, så den lille pige kunne se "helt til Mariannelund". Den traditionelle svenske egn blev derpå 'location' for de film, der blev indspillet om Emil og alle hans skarnstreger. Filmmuseet med navnet Filmbyn har nu ydermere sat Mariannelund på verdenskortet.

I Filmbyn opleves indspilningsmiljøerne fra de klassiske børnefilm. Man kan bl.a. opleve studier og kulisser samt en lang række originalkostumer fra filmene. Og hvilket barn vil f.eks. ikke gerne træde ind i det køkken, hvor Pippi brugte hele gulvet til at bage brunkager. Eller prøve kræfter med et spring over et digitalt helvedesgab og dermed genopleve det spring, Ronja Røverdatter tog over til vennen Birk.

Og så bagefter kunne gå ud og lege i naturen, hvor spændende aktiviteter indbyder til det.

Visit Sweden er en kommunikationsvirksomhed, der promoverer Sverige som rejsedestination og styrker det svenske brand internationalt. Vores vision er at skabe lyst til Sverige og inspirere flere udenlandske turister at rejse til Sverige. Vi er tilstede i 8 lande over hele verden og kombinerer lokal tilstedeværelse med markedsomfattende kommunikation. Visit Sweden ejes ligeligt mellem den svenske stat gennem Näringsdepartementet og det svenske turisterhverv gennem Svensk Turism AB.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.