Tre grunde til at lave en fremtidsfuldmagt

Udgivet i Dit liv
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

En sund livsstil betyder alverden for både vores mentale og fysiske helbred - dette kan de fleste tilslutte sig. Desværre er vi ikke herre over de udfordringer, der kan ramme os her i livet. Mod alderdom kæmper vi forgæves. Men med en fremtidsfuldmagt sikrer du, at din mening vil blive hørt og giver dine nære mulighed for at skabe de bedste rammer for dig.

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt kan betragtes som et redskab, der skaber tryghed og sikkerhed for dig, der giver fremtidsfuldmagten. Samtidig er det også et redskab til dine nærmeste pårørende, da du i fremtidsfuldmagten giver én eller flere personer mulighed for at varetage dine interesser, hvis du selv pludselig ikke er i stand til det.

Det er netop dette 'hvis', der adskiller fremtidsfuldmagten fra andre fuldmagtstyper, der træder i kraft på en bestemt dato. Skulle du blive ramt af sygdom, såsom demens, har du sjældent tid og mulighed for at lave en fuldmagt forinden. Samme gælder også, hvis du skulle blive udsat for en ulykke.

Når der ikke er lavet en fremtidsfuldmagt, og uheldet er ude, efterlader det de pårørende magtesløse. Dette er hverken en ønskværdig situation for dem eller dig, da dine nærtstående sandsynligvis kender dig bedre end myndighederne og derfor ved, hvad du ønsker. En fremtidsfuldmagt kan sørge for, at du ikke bliver umyndiggjort, hvis det vurderes, at du ikke længere er i stand til at tage vare på dig selv.

Lav en fremtidsfuldmagt her

Som lovet tre gode grunde til, hvorfor du skal lave en fremtidsfuldmagt:

1. Træf beslutningen, mens du kan
En fremtidsfuldmagt udarbejdes og underskrives, mens du stadig er i stand til dette. Dette er selvsagt en stor fordel, fordi du på det tidspunkt er ved dine fulde fem og kan træffe de bedste beslutninger for dig. Du kan selv vælge, hvem der skal forvalte din formue og aktiver.

2. Undgå umyndiggørelse og værgemål
Hvis du ikke har lavet en fremtidsfuldmagt, og du en dag ikke kan varetage dine interesser, er der ikke nogen der har ret til underskrive og handle på dine vegne. I det tilfælde vil myndighederne typisk vurdere, at du skal umyndiggøres og skal under værgemål. Så vil det være værgemålsloven der bestemmer, hvordan din formue skal forvaltes. Den gode nyhed er, at du kan undgå dette ved at lave en fremtidsfuldmagt og selv bestemme, hvem der skal handle på dine vegne.

3. Beskyt dine interesser
Du har som regel både personlige og økonomiske interesser i at bestemme, hvem der kan træffe beslutninger på dine vegne. Det er rent ud sagt et spørgsmål om tillid. Du kan vælge én eller flere personer, du har tillid til, som hver især kan varetage forskellige områder. Disse personer kender dine personlige præferencer. Det gør myndighederne ikke.

Sådan gør du

Du kan oprette en fremtidsfuldmagt online hos LegalDesk.dk. Det tager kun 10 minutter og fremtidsfuldmagten træder som skrevet ikke i kraft før og hvis det bliver nødvendigt. Der medfølger udførlig vejledning, så du hele tiden ved hvad der foregår

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.