Tid til skolestart 2014

Udgivet i Familieliv
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Politiet laver igen i år en kampagne, der skal gøre opmærksom på de nye, små trafikanter. Politiet laver igen i år en kampagne, der skal gøre opmærksom på de nye, små trafikanter. Foto: Politiet.

TRAFIK: I morgen og i de kommende uger begynder skolerne igen efter sommerferien. Derfor laver politiet en skolestartskampagne fra mandag den 11. august til og med fredag den 29. august 2014

For omkring 66.500 børn er det første skoledag, og det er lig med mange små, nye og helt urutinerede trafikanter i trafikken. Erfaringen fra lignende skolestartskampagner viser desværre, at mange forældre har så travlt med at køre deres egene børn i skole, at de i trafikken glemmer at hole øje med eller vise hensyn overfor de andre børn.

Når de små fodgængere eller cyklister er på vej til skole sker det blandt bilister, der sidste år gjorde sig skyldige i flere end 6.168 hastighedsovertrædelser lige uden for skolen eller på nærliggende skoleveje.

Af dem var 39 så alvorlige, at føreren udover en bøde fik en betinget frakendelse af førerretten. 863 havde glemt at tænke på egen sikkerhed og spænde sikkerhedsselen.
Politiet sætter i år massivt ind med manuelle kontroller og Automatisk Trafik Kontrol i de kommende uger. Alt sammen for at sikre skolevejene og de små.

Der bliver især fokuseret på bilernes hastighed, om børnene er spændt fast, om føreren er spændt fast, skolepatruljernes arbejde og forældres adfærd i trafikken, når de afleverer børn ved skolerne.


Læs de gode råd fra Sikker Trafik.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.