Kom godt videre efter tabet af en af dine nærmeste

Udgivet i Familieliv
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

Når du mister en af dine nærmeste, er det som oftest en hård omgang. Det kan påvirke dig på mange parametre. Sorgen kan nemlig både ramme både psykisk og fysisk. Derudover er der både en praktisk proces og sorgproces, du skal igennem. Dette skal ske så gnidningsfrit som muligt, så du får tid til at være der for dig selv og dine nærmeste. 

Det praktiske

Når en du har nær dør, er der et praktisk arbejde, der skal løses. Selvom det kan virke uoverskueligt, er det nødvendigt. Først og fremmest er der en begravelse, der skal planlægges. Her er det vigtigt, at du bruger menneskerne omkring dig. Jo flere hænder, der er til at løfte opgaven, jo nemmere bliver det at komme igennem. Hvis i er flere til at hjælpes ad, bliver begravelsen også mere nuanceret. 

En anden praktisk ting, der skal løses, er rydning af dødsbo. Dette kan være en ubehagelig og uoverskuelig opgave. Heldigvis er der mange muligheder for, at få professionel hjælp. Hvad end du skal bruge rydning af dødsbo København eller andetsteds, er der muligheder for dig. Det kan i den grad betale sig i en sådan situation.

Sorgprocessen er forskellig fra person til person

Det er vigtigt at huske at sorgprocessen er forskellig, alt efter hvem du er. Nogen reagerer med vrede. Nogen reagerer med gråd. Og så er der nogen, som slet ikke reagerer. Der er ikke noget, der er forkert. Det er derfor virkelig vigtigt at respektere dit eget sorgmønster og dine nærmestes sorgmønster.

Hvordan du kommer videre ud af sorgen er også forskelligt. Det vigtige er bare, at du beskæftiger dig med ting, der giver mening for dig.

Beskæftig dig med ting der giver mening

Sorgprocessen bevæger sig ofte i et pendulmønster. Med tiden skal du bruge mindre og mindre tid på at sørge og mere og mere tid på det, der giver dig liv. En af de måder, hvorpå mange kommer videre, er ved at lave noget kreativt med hænderne. Mange finder også glæde i at gå i haven og få jord mellem fingrene. Hvis dette lyder interessant for dig, kan du læse mere på Plantelivet.dk. Hvorfor det er så givende at gå i haven, er der mange grunde til. En af dem er, at du får noget til at gro. Denne følelse kan give ro og flytte dit tankemønster.

 

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.